Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Free Hand Kesim payı

crazyspym

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ibrahimyildirim.net
Merhaba arkadaşlar freehand'a yeni başladım merak ettiğim birşey var

Örneğin 8 cm 5 cm bir kartvizit tasarımı yapacağız. Freehandda bunu 800x500 olarak giriyoruz bildiğim kadarıyla ve bir kesim payı bir o kadarda güvenlik alanı oluşturmamız gerekiyor.

Sorum şu ; 800x500 mm olarak ayarlanan bir çalışma alanında mı bu 30 mm kesim payı 30 mm de güvenlik alanı oluşturuyoruz birtane örnek bir dosya ekliyorum doğru mu çalışılmış yoksa yanlış mı yardımlarınız ve yazılarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.

https://hotfile.com/dl/126238089/b493db9/Kartvizit.FH11.html

Son düzenleme:

Benzer konular

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Siyah renk ile görülen kısım 50 mm x 80 mm kartvizit ebadı...
Kırmızı ile görülen bölüm 3'er mm içeride güvenlik alanı...
Yeşil ile görülen bölüm 3'er mm dışarıda taşırma alanı...

crazyspym

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ibrahimyildirim.net
o zaman benim çalışmada normal çalışma alanının içine 3 mm bıraktığım alanın içine çalışma yapılabilir keserken bir sıkıntı çıkmaz peki neden dışarı taşma payı diye birşey var bunu merak ettim.

Birde çalışmayı bir inceleyebilir misiniz doğrumudur ?

çalışmayı tekrar düzenledim yeni ekledim.

Son düzenleme:

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
o zaman benim çalışmada normal çalışma alanının içine 3 mm bıraktığım alanın içine çalışma yapılabilir keserken bir sıkıntı çıkmaz peki neden dışarı taşma payı diye birşey var bunu merak ettim.

Birde çalışmayı bir inceleyebilir misiniz doğrumudur ?

Çiziminize baktım, ancak bende 500 e 800 punto olarak açıldı çalışmanız. Bu da milimetreye çevrildiğinde yaklaşık 176 mm x 282 mm eş olur ki karvizit için çok büyük ve yanlış bir edattır.
Milimetre olarak düşünürsek 50 mm x 80 mm olarak çalışmanız gerekir.

Taşırma payı ile ilgili sorunuze gelince, şöyle düşünelim;

Siyah zeminli bir kartvizit çalıştınız, taşırma payı vermeden 5*8 boyutunda hazırladınız. Giyotinde tek tek değil, atıyorum 25 li olarak kesilecek.
Bıçağın milimin onda biri kadar oynadığında oluşacak beyaz alanın ne kadar kötü görüneceğini düşünebiliyor musunuz? Bu nedenle 3 er mm taşırma payı vererek. Oluşabilecek riskleri sıfıra indirmek en doğrusu.

crazyspym

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ibrahimyildirim.net
Çiziminize baktım, ancak bende 500 e 800 punto olarak açıldı çalışmanız. Bu da milimetreye çevrildiğinde yaklaşık 176 mm x 282 mm eş olur ki karvizit için çok büyük ve yanlış bir edattır.
Milimetre olarak düşünürsek 50 mm x 80 mm olarak çalışmanız gerekir.

Taşırma payı ile ilgili sorunuze gelince, şöyle düşünelim;

Siyah zeminli bir kartvizit çalıştınız, taşırma payı vermeden 5*8 boyutunda hazırladınız. Giyotinde tek tek değil, atıyorum 25 li olarak kesilecek.
Bıçağın milimin onda biri kadar oynadığında oluşacak beyaz alanın ne kadar kötü görüneceğini düşünebiliyor musunuz? Bu nedenle 3 er mm taşırma payı vererek. Oluşabilecek riskleri sıfıra indirmek en doğrusu.

https://hotfile.com/dl/126239186/b30786c/Kartvizit.FH11.html

üstad çalışmayı tekrar dediğiniz şekli ile düzenledim tekrar bi bakarsanız minnettar kalırım cevap ve yardım sever tavrınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Birde kağıt ebadı ile ilgili bir şablon oluşturmak lazım. Gestetner makinada mı basılacak, yoksa farklı bir makinada mı? Özel bıçak kesim mi olacak? gibi uzar gider....