Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand deki corners Uniform

mailadresilazim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
mrb arkadaşlar ID da freehand deki gibi hani kutu ciziyoruz ve sonra sadece 1 koşesini yamultabiliyoruz böyle birşey varmı acaba

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben çok aradım fakat bulamadım.. 4 köşesi yapılabiliyor. ama sorunu freehanden koplayal yapıştır yaparak çözdüm kendimce !!

mailadresilazim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
teşekkürler

bende sürükle bırakı denedim oldu sanırım şimdilik böyle idare edicez

___istanbul___

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
slm arkadaşlar bende indesign da yeniyim ama çok kurcalıyorum neyse konumuza geçelim
kare veya dikdörtgen çizin ondan sonra object de corner effect i tıklayın ordan da rounded olanı seçin vede size dan köşe ayarlarını yapın hepsi bu

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
slm arkadaşlar bende indesign da yeniyim ama çok kurcalıyorum neyse konumuza geçelim
kare veya dikdörtgen çizin ondan sonra object de corner effect i tıklayın ordan da rounded olanı seçin vede size dan köşe ayarlarını yapın hepsi bu

Onu yapıyoruz fakat sadece iki köşesinin olmasını istiyorsak o zaman nasıl olacak öyle bir ayar bulamadım.

mailadresilazim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sanırım pathfinder dan yapılıyor ben buralara girdim ama gene tek tek ayarı bulamadım

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Adobe indesign ekstra özellikler için scriptler

sanırım pathfinder dan yapılıyor ben buralara girdim ama gene tek tek ayarı bulamadım

Bunun menüler üzerinden düz bir yolu yok. Evet pathfinderle uzun yoldan yapılabilir. Bir tane yuvarlatılmış dörtgen aynı ende ama daha kısa bi dörtgen üstten hizalayın ve pathfinderden ilk menüyü uygulayın. Altları yuvarlak üstü köşeli bir dörtgeniniz olsun.

Lakin bu aslında indesignde scriptlerle sağlanıyor. Evet uzun bir yol ama menü kirliliğine ve bir bakımdan da esneklik nedeniyle de şart.

Indesign Scriptlerini, https://www.adobe.com/cfusion/excha...&o=desc&cat=224&l=-1&event=productHome&exc=19 adresinden bulabilirsiniz. (Not üye olmanız gerekmekte)

Bu scriptide indesign sekmesinden scriptlerde aratırsanız çıkıyor. Ben kullandım çok güzel. Tek yapmanız inen sciripti adobe/presets/script klasörüne kopyalamak ve programdan window/automation/scripts den görüp çift tıklayıp açmak.

Kolay gelsin

slaytingfafik

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar olmaz olur mu ya bakın şimdi
object den corner options a girdin
ortadaki kilit işaretini tıkladın şimdi istediğin gibi ayar verebilirsin
sayenizde bende öğrendim :D

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar olmaz olur mu ya bakın şimdi
object den corner options a girdin
ortadaki kilit işaretini tıkladın şimdi istediğin gibi ayar verebilirsin
sayenizde bende öğrendim :D

3 yıl gec kaldınız sanırım, eminim şu ana kadar çözmüşlerdir bu sorunu.

slaytingfafik

🌱Yeni Üye🌱
evet ama cvbı yazan olmamış ben 2 gün oldu bu programa başlayalı cvp ha geldi gelecek gelmedi sonunda ben çözdüm yani :D

majestecan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corner effect te zinciri kırarsan tek çift üç köşeyi istediğin gibi yuvarlatabilirsin.

judy

🌱Yeni Üye🌱
object de corner effect 'de ki zincir ikonunu tıklarsanız köşeler birbirinden bağımsız olur.istediğiniz köşeye istediğiniz değeri verebilirsiniz.

zorbayy

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sürüm farklılığına göre object kullanımları değişiyor. Sendeki eski sürüm olabilir.

CS5 te var öncekileri bilmiyorum.