Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand Ve İllstratör ?

UurKorkmaz

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar uzun süredir freehand kullanıyorum genel itibariyle illstrasyon çalışmaları yapıyorum ve Past İnsede'ı Çok fazla kullanıyorum

Artık freehand devri bitti kabul ama illstratörde Past İnsede Mantığı yok?

uzun süre araştırdım clipping mask dediler path'den bikaç yer gösterdiler Ama hiçbiri Freehanddeki past İnsede Mantığını karşılamıyor Ve beni tatmin etmiyor

Freehanddeki Past İnsede Mantığının İllstratörde Tam karşılığı Varmı ?
Varsa Nasıl yardımcı olursanız minnettar kalırım

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
yok

eğer yeni geçiş yapıyorsan önce indesign'a sonrada illustrator'e el atmalısın
bahsettiğin nesne içerisine yapıştırma olayı indesign'da mevcut.

UurKorkmaz

🌱Yeni Üye🌱
yok

eğer yeni geçiş yapıyorsan önce indesign'a sonrada illustrator'e el atmalısın
bahsettiğin nesne içerisine yapıştırma olayı indesign'da mevcut.

İndesign'ı sadece dergi işi geldiğinde kullanıyorum..

Açıkcası şöyle özet geçeyim Bir Gazetenin grafik servisindeyim
Sürekli olarak Grafik tablo yapıyorum Freehandde hızlı ve seri çalışıyorum
ama freehand artık bitti herkes illstratrn freehand'in yerini aldığını söylüyor =)

İllstratörde bu past insede mantığına karşılık bir uygulama varmı yokmu ?

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
freehande'ki paste inside nin illustratordaki karşılığı cliping mask'dir başka bir yöntemi yok bu arada freehand'e devam et bence ben de gazetede grafikerlik yapıyorum ama illustratordaki işler özellikle resimli işler boyut olarak freehand'e göre çok fazla yer tutuyor mb olarak ama tabi menü donanımı açısından illustrator freehand'e göre çok daha iyi kolay gelsin

UurKorkmaz

🌱Yeni Üye🌱
freehande'ki paste inside nin illustratordaki karşılığı cliping mask'dir başka bir yöntemi yok bu arada freehand'e devam et bence ben de gazetede grafikerlik yapıyorum ama illustratordaki işler özellikle resimli işler boyut olarak freehand'e göre çok fazla yer tutuyor mb olarak ama tabi menü donanımı açısından illustrator freehand'e göre çok daha iyi kolay gelsin

Clippingmask past insede ile aynı mantıkta değil ama =) sıkıntım orda işte

misal freehandde past insede yaptığım bişeyin aynısını illstratrde yapmaya kalktığımda arkadaki obje rengini kaybediyor =)

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
Clippingmask past insede ile aynı mantıkta değil ama =) sıkıntım orda işte

misal freehandde past insede yaptığım bişeyin aynısını illstratrde yapmaya kalktığımda arkadaki obje rengini kaybediyor =)
kopyalayıp üzerine yapıştır ve maskı yeni objeye uygula

UurKorkmaz

🌱Yeni Üye🌱
Naz hanım dilerseniz resimle özet geçeyim yaşadığım sıkıntıyı

Freehandde past insede'ı bu şekilde kullanıyorum
Görüldüğü gibi alttaki objenin içerisine rahatlıkla past insede ediyorum
ds197947469_past.html

illstratrde ise alltaki objenin içine yeşil objeyi atmak istesem
ds298676770_aipast1.html

Denildiği gibi clipping mask dediğimde sonuç böyle oluyor
ds726293940_aipast2.html

resimler gözükmedi sırasıyla linkleri veriyorum
https://www.resimupload.com/ds197947469_past.html
https://www.resimupload.com/ds298676770_aipast1.html
https://www.resimupload.com/ds726293940_aipast2.html

Son düzenleme:

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Naz hanım dilerseniz resimle özet geçeyim yaşadığım sıkıntıyı

Freehandde past insede'ı bu şekilde kullanıyorum
Görüldüğü gibi alttaki objenin içerisine rahatlıkla past insede ediyorum
ds197947469_past.html

illstratrde ise alltaki objenin içine yeşil objeyi atmak istesem
ds298676770_aipast1.html

Denildiği gibi clipping mask dediğimde sonuç böyle oluyor
ds726293940_aipast2.html

resimler gözükmedi sırasıyla linkleri veriyorum
past resim, resimler, resimleri, indir, bedava, galeri, pictures, image, images, photo, fotoğraf - ResimUpload.COM
aipast1 resim, resimler, resimleri, indir, bedava, galeri, pictures, image, images, photo, fotoğraf - ResimUpload.COM
aipast2 resim, resimler, resimleri, indir, bedava, galeri, pictures, image, images, photo, fotoğraf - ResimUpload.COM
Illustrator CS4 kullanırsanız işiniz kolaylaşır. AICS4'te maskeleme yapıldıktan sonra seçilince sadece maske görünüyor fakat çalışmalarınız ekteki resimlerdeki gibi illustrasyonlar olacaksa maskeleme yerine Pathfinder (Shaping) kullanın. Çok daha kullanışlı olur.

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
arkadaşlar uzun süredir freehand kullanıyorum genel itibariyle illstrasyon çalışmaları yapıyorum ve Past İnsede'ı Çok fazla kullanıyorum

Artık freehand devri bitti kabul ama illstratörde Past İnsede Mantığı yok?

uzun süre araştırdım clipping mask dediler path'den bikaç yer gösterdiler Ama hiçbiri Freehanddeki past İnsede Mantığını karşılamıyor Ve beni tatmin etmiyor

Freehanddeki Past İnsede Mantığının İllstratörde Tam karşılığı Varmı ?
Varsa Nasıl yardımcı olursanız minnettar kalırım

Aynen dediğin olayı tarif ediyorum, biz freehandciyiz anlamam mask dan falan :)

freehand deki tam karşılığı : önce gömülecek olan çizim resim vs. belirle, sonra bu çizimi veya resmi nerenin içine gömüceksin onu belirle, gömüceğin yer üste gömüceğin çizim resim vs. alta kalacak şekilde yerini ayarla, 2sini seç CTRL + 7 ye bas, tam istediğin benimde freehande çok kullandığım olayın ilistratör uyarlamasıda budur. gömdükden sonra yerini beyaz okla ayarla, diyelimki gömdüğün resmi tekrar çıkaracaksın , gömülü çizimi resmi seç, CTRL + ALT 7 kolay gelsin :)

UurKorkmaz

🌱Yeni Üye🌱
2598.jpg

İşte sıkıntımda burda =) Dediğinizi bende uyguladım ama olmuyor
bn past insede mantığını sadece objeyi içine tam gömmek için kullanmıyorm illstrasyon çalışmalarımda adamın gömleği mavi ise bazı yerlerini mat mavi yapıp içine past insede ediyorm ama gömlek rengini kaybetmiyor :)))

UurKorkmaz

🌱Yeni Üye🌱
Illustrator CS4 kullanırsanız işiniz kolaylaşır. AICS4'te maskeleme yapıldıktan sonra seçilince sadece maske görünüyor fakat çalışmalarınız ekteki resimlerdeki gibi illustrasyonlar olacaksa maskeleme yerine Pathfinder (Shaping) kullanın. Çok daha kullanışlı olur.

resimli olarak yardımcı olmanızı rica etsem

umtyldz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.umityildiz.com
Ben de illustratorde çok yeniyim. Bilen arkadaşlar daha detaylı yardımcı olacaktır.

Ama aynı sıkıntı üzerinde uğraşmıştım biraz. Benim gördüğüm şey, FH ve AI nin paste inside mantıkları ters çalışıyor.

Yani freehandda Xin içine Y yi yapıtırmak istediğimizde X altta, Y üstte olacak şekilde yapıyoruz ya. Illustratörde mantık tersi, Y altta, X üstte oluyor.

Sanırım siz freehand mantığıyla clipping yapmaya çalıştığınız için, örnek verdiğiniz resimlerdeki sonuçlar ortaya çıkıyor.

Bakalım bilen arkadaşlar nasıl açıklayacaklar, bende öğrenmek için bekliyorum.

UurKorkmaz

🌱Yeni Üye🌱
Ben de illustratorde çok yeniyim. Bilen arkadaşlar daha detaylı yardımcı olacaktır.

Ama aynı sıkıntı üzerinde uğraşmıştım biraz. Benim gördüğüm şey, FH ve AI nin paste inside mantıkları ters çalışıyor.

Yani freehandda Xin içine Y yi yapıtırmak istediğimizde X altta, Y üstte olacak şekilde yapıyoruz ya. Illustratörde mantık tersi, Y altta, X üstte oluyor.

Sanırım siz freehand mantığıyla clipping yapmaya çalıştığınız için, örnek verdiğiniz resimlerdeki sonuçlar ortaya çıkıyor.

Bakalım bilen arkadaşlar nasıl açıklayacaklar, bende öğrenmek için bekliyorum.

evet çok ters
bnmde öğrenmek istediğim o zaten bi kaç kişi clipping mantğıyla olur dedi o yüzden yapıp gösterdim umarım soruma tatmin edici bi cevap alırım

UurKorkmaz

🌱Yeni Üye🌱
Konu açılalı uzun bir süre oldu lakin tatmin edici bi cevap hala alamadım :S

UurKorkmaz

🌱Yeni Üye🌱
illstrator cs5'te soruma cvp buldum arkadaşlar :)) cs5'te past insede mantığını karşılayan bir uygulama var