Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

freehande rules sorunum var....

BERİVAN1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bi şey öğrenmem gerek;
rules ayarları otomatik olarak yapılabilyor mu yani sayfanın içine yerleştirdiğim karenin içindeki dairelerin aralarını 4 er mm yapmam gerek....bunu rules da manuel yaptım fakat otomatik olarak ayarlanabiliyormu ayarlanabiliryorsa nasıl yapacağım :(

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
arkadaşlar bi şey öğrenmem gerek;
rules ayarları otomatik olarak yapılabilyor mu yani sayfanın içine yerleştirdiğim karenin içindeki dairelerin aralarını 4 er mm yapmam gerek....bunu rules da manuel yaptım fakat otomatik olarak ayarlanabiliyormu ayarlanabiliryorsa nasıl yapacağım :(

Rulers derken Page Rulers'tan bahsettiğinizi düşünüyorum, çünkü obje aralıklarından bahsediyorsunuz. Eğer öyleyse aşağıdaki talimatları takip ediniz.

View >guides> Edit menüsüne ulaşın...
picture5uq6.png

Açılan pencereden Add düğmesine tıklayın ve aşağıdaki ayarları yapın. Increment düğmesine tıklayıp karşısındaki alana 4 (mm) değerini girin.
picture6bt0.png

Böylelikle 4mm aralıklarla tüm sayfayı dolduracak Guide (kılavuz çizgilerine sahip oldunuz. Fakat aynı objelerin belli aralıklarla sayfaya yerleştirilmesi için Transform ve Align penceresindeki ayarları kullanmanız daha pratik olur.
picture7sq8.png

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Bunun haricinde 4 mm lik aralıkları otomatik olarakta verebilirsiniz.