Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

geçişlerde renk kullanımı!!

3250

🌱Yeni Üye🌱
bir görüntüden diğerine geçerken çok anlık bir renk kullanmak istiyorum.Yani flaş gibi aniden parlayıp gidecek.fakat çok soft çok şeffaf olacak yani siyah bir ekran,bar gibi değil yumuşak bir geçiş.
Storbe freeze efektlerini denedim ama orada çok koyu renkler beliriyor onu seffaflaştıramadım.
bunu nasıl yapabilirim?

teşekkürler

Benzer konular

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
bir görüntüden diğerine geçerken çok anlık bir renk kullanmak istiyorum.Yani flaş gibi aniden parlayıp gidecek.fakat çok soft çok şeffaf olacak yani siyah bir ekran,bar gibi değil yumuşak bir geçiş.
Storbe freeze efektlerini denedim ama orada çok koyu renkler beliriyor onu seffaflaştıramadım.
bunu nasıl yapabilirim?

teşekkürler[/QU

önce sen color mate seçeneğinden 5 frame ( çok daha uzun yada kısa olması sana kalmış ) uzunluğunda bir beyaz renk oluştur daha sonra bu 5 frame uzunluğundaki beyaz görüntüyü 2 görüntünün arasına yerleştir ama bunu yaparken tımeline daki second görünüm seçeneğini frame olarak ayarlamayı unutma böyle yaparsan beyaz görüntüyü daha rahat araya yerleştirebilirsin

3250

🌱Yeni Üye🌱
bunu nasıl yapabilirim?

teşekkürler[/QU

önce sen color mate seçeneğinden 5 frame ( çok daha uzun yada kısa olması sana kalmış ) uzunluğunda bir beyaz renk oluştur daha sonra bu 5 frame uzunluğundaki beyaz görüntüyü 2 görüntünün arasına yerleştir ama bunu yaparken tımeline daki second görünüm seçeneğini frame olarak ayarlamayı unutma böyle yaparsan beyaz görüntüyü daha rahat araya yerleştirebilirsin
Hocam dediğiniz gibi rengi oluşturdum.İki görüntü arasınada attım fakat bir geçiş efekti olarak algılamadığı için orada sesi kesip o kısa renk görünümünü veriyor.Bu yüzden bende bir üst kanala taşıdım.
Fakat benim istediğim bir renk karesinden çok,rengi görüntünün üzerine (daha çok kenarlardan içe doğru)vererek geçmesi sanki bir efekt gibi.
Nasıl diyeyim filmlerde kişinin rüyasını canlandırmak için ekranın köşelerini saran beyaz bulanık bir çerçeve olur ya ben bunu bir geçiş efekti gibi çok anlık ve altındaki görüntüyü kapatmadan şeffaf bir görünüm olarak kullanmak istiyorum

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hocam dediğiniz gibi rengi oluşturdum.İki görüntü arasınada attım fakat bir geçiş efekti olarak algılamadığı için orada sesi kesip o kısa renk görünümünü veriyor.Bu yüzden bende bir üst kanala taşıdım.
Fakat benim istediğim bir renk karesinden çok,rengi görüntünün üzerine (daha çok kenarlardan içe doğru)vererek geçmesi sanki bir efekt gibi.
Nasıl diyeyim filmlerde kişinin rüyasını canlandırmak için ekranın köşelerini saran beyaz bulanık bir çerçeve olur ya ben bunu bir geçiş efekti gibi çok anlık ve altındaki görüntüyü kapatmadan şeffaf bir görünüm olarak kullanmak istiyorum

o zaman bu tarz bir efeckt i fhotoshopta yap, arka kısmını transparan yap görüntünü içinde istediğin yere koy, yada bu dediğine benzer bir örnek video varsa bana link atarsan bir nceleyeyim

3250

🌱Yeni Üye🌱
o zaman bu tarz bir efeckt i fhotoshopta yap, arka kısmını transparan yap görüntünü içinde istediğin yere koy, yada bu dediğine benzer bir örnek video varsa bana link atarsan bir nceleyeyim

Evet photoshopta yapmak en güzeli.
Birde export alırken 1920x1080 seçiyorum ama sağ ve soldan da siyah bar bırakıyor
Ben sadece görünüm olarak(çözünürlük yada kalite değil) alttan ve üstten kesip 16:9 yapsın istiyorum bunun için hangi export seçeneğini seçmeliyim??

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Evet photoshopta yapmak en güzeli.
Birde export alırken 1920x1080 seçiyorum ama sağ ve soldan da siyah bar bırakıyor
Ben sadece görünüm olarak(çözünürlük yada kalite değil) alttan ve üstten kesip 16:9 yapsın istiyorum bunun için hangi export seçeneğini seçmeliyim??

eğer elinde 1920x1080 bir görüntün varsa ve sen 1920x1080 16x9 bir proje açtıysan yanlarda bar bırakmasının imkanı yok

3250

🌱Yeni Üye🌱
Hocam görüntüyü arkadaşım yan çekmiş bunu ters çevirme imkanım var mıdır?

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hocam görüntüyü arkadaşım yan çekmiş bunu ters çevirme imkanım var mıdır?

vardır kardeşim,
bunun için görüntüye 3d picture in picture uygulayıp açılan diyalog penceresinden istediğiniz şekilde düzeltebilirsiniz

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
yok hocam aksine görüntüm 720x576i
ben bunu yapay 1920x1080 yapmak istiyorum yani sadece görünüm olarak yukarı ve aşağıya bant atsın!!

eğer sen 1920*1080bir proje açıp bu projenin içerisine 720*576 çözünürlükte bir video atarsan zaten otomatikman bant atacaktır ama sadece yukarı aşşağı değil yanlara da bant atacaktır

yani bir dikdörtgenin içerisine küp koymak gibi bir şey bu

3250

🌱Yeni Üye🌱
eğer sen 1920*1080bir proje açıp bu projenin içerisine 720*576 çözünürlükte bir video atarsan zaten otomatikman bant atacaktır ama sadece yukarı aşşağı değil yanlara da bant atacaktır

yani bir dikdörtgenin içerisine küp koymak gibi bir şey bu

Hocam şimdi şöyle elimde mpeg-TS ve mts2 formatlı videolar var.
Çözünürlükleri birinin 1920x1080 25kare
diğerinin 1440x1080 25kare

Bunların ikiside 16:9 formatında kayıt edildi

Ediusta hem 1440x1080 hem de 1920x1080 proje acıyorum exportada aynı fomatları seçmeme rağmen 16:9 görüntü vermiyor
denemediğim yol kalmadı
yardımcı olabilir misiniz?

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hocam şimdi şöyle elimde mpeg-TS ve mts2 formatlı videolar var.
Çözünürlükleri birinin 1920x1080 25kare
diğerinin 1440x1080 25kare

Bunların ikiside 16:9 formatında kayıt edildi

Ediusta hem 1440x1080 hem de 1920x1080 proje acıyorum exportada aynı fomatları seçmeme rağmen 16:9 görüntü vermiyor
denemediğim yol kalmadı
yardımcı olabilir misiniz?

sen o elindeki görüntüden çok kısa bir bölümü upload edip bana linkini burdan versen bende indirip bir kendim denesem nasıl olur

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆

3250

🌱Yeni Üye🌱
exporttan sonra 16.9(barlı) olarak çıktı veriyor yani doğru mudur?
Eğer öyle ise AVCHD olan bu görüntüyü hangi proje özelliklerini seçerek açtınız hocam?

3250

🌱Yeni Üye🌱
hocam birde montajda iki ekran yaratıp birinde farklı diğerinde farklı görüntü oynatma şansımız var mı?
Var ise nasıl yapılır?