Daha Yumuşak fontlar kullanmalısın. fontları değiştirirsen daha güzel olacaktır. yinede güzel olmuş eline sağlık.
onerim. logonun içinde maskot çalışmaların olmuş, konsepte gayet uygun hoşuma gitti. ama ilk çalışmanda hem g harfinde hem o da kullanmışsın o olmamış. bir tanesinde kullan geç, birbirini tekrar etmesin. ilk çalışmadan harflerin açılarıyla oynamanı da uygun buluyorum tamam. ama çalışmalarında renklerin bollugundan ve detay fazlalılığından ötürü bir odaklanma, algılama sorunu var. bence detayları ve renkleri azaltırsan ufak baskılarda bile anlaşılabilecek güzel bir çalışman olacak.
ben senin yerinde olsam ilk çalışma üstünden devam eder, ve harflerin etrafındaki "outer glow" efektini kaldırdıktan sonra, g ve o daki maskotlardan birisini kaldırır ve renkleri azaltarak bir çözüme ulaşmayı denerdim. şimdi hangisi dersen, g nin farklı bir havası var, kuyruğundan kaynaklı, neşeli bir ifadesi var. ben olsam onu seçedim, ilk harf olması da bi avantaj, biraz daha değiştirilip maskot da yapılabilir. birde yani çocuk giyimi diye illa pembe ve mavi göze bu denli sokulmamalıdır diye düşünüyorum. bence güzel olacak, dediklerimi bir düşün.
![]()
yorumlar için teşekkürler.Kazak grafiker arkadaşımın bahsettiği konularda düzeltmeler yaptım.Fakat tahmin ettiğim gibi hoşuma gitmedi ama yinede yorumunuza açtım...
![]()
ben sana civciv sarısıyla cırtlak yeşili kullan, formu yeniden araştırmadan bu işi yap demedim ama.sadece renk değiştirmek değil ki bu iş, formun üzerinde de bir çok araştırma yapman gerkiyordu. mesela "o" harfindeki maskotu kaldırmışsın ama espas aralığıyla bile oynamamışsın, tahmin ettiğim gibi üzerinde hiç uğraşamışsın. sonra "tahmin ettiğim gibi olmadı" diyorsun
. neyse kolay gelsin onerim.
![]()
Bu çalışmayı yapan arkadaş herhalde çocuk ve genç derken renklerle bi uyum olsun die böle renkler kullanmış
-Pembe (Kız)
-Mavi (erKek)
Yani renkler qüzeL bi qörünüm ortaya cıkartıyo kastettiqi de qüzeL bundan başka bi ayrı renk olcaqını sanmıyorum :S
mavi erkek, pembe kız. o zaman bu bütün yaşlar için geçerli de olabilir. yani her giyim firması kullansın bu renkleri. "herkes öyle yapıyor, genel kanı bu ben de öyle yapmalıyım" diyen tasarımcı mıdır? siz değişik bir tasarım gördüğünüzde "vay bee adam ne güzel düşünmüş!!" demiyor musunuz? işte orada adam herkes gibi mavi ve pembe kullanan zihniyette olmadığı için diyorsunuz
bakın şu aşağıdaki çocuk giyim firmalarının logolarına, kaç tanesinde bu denli göze batan pembe ve mavi var;
özellikle 2 yerli iki yabancı seçtim. yerlilerden birisi de yerel bir firma, kullanılan tipgrafinin sadeceliğine bakın (Kidjoy). Ceylan ise, hiç mavi ve pembe kullanmamış, renk ve sembollerle gençliği vermiş. Lc Waikiki ve Chicco'nun renkleri ise bildiğimiz amerikan bayrağı laciverti.
sonuç olarak ne dediğimi anlatabildim umarım? mavi ve pembe kullanılmadan da çocuk giyim yapılabiliyormuş. hele o onerim'in kullandığı cırtlak sarı ve yeşil nereden geldi onu hiç anlamadım, ben öyle bir renk söylememiştim. Anlaşılan arkadaş ilk yaptığı tasarımı çok sevdi ve uğraşmak istemedi, iki kötü renk seçti bile bile, bir tasarım faciasına yol açtı, sonra da "tahmin ettiğim gibi olmadı" dedi.
yani bir insan bir işe umutsuz başlıyorsa o işten zaten hayır gelmez. tasarımdaki o harfinin maskotunu kaldırıp, "o" harfinin espas arasını düzeltmeye bile tenezzül etmemesinden hiç uğraşmak istemediği anlaşılıyor. o halde verin böyle canım. biz de iyi niyetli yorum yazıyoruz.
Sen istediqin kadar kendini parçala bu renkler kendini kanıtlamış ve deqeri biçilmiş renkler..
Ben renklere kız ve erkek tanımı koydum ama bütün türkiyedeki firmalar bu renkleri kullanıcak die bişey yazmadım biraz daha dikkatli anlmaya özen qöster..:S
Bence 1. görsel daha uygun ama bazı harflerde kullandığın gözler ve ellerden elleri çıkarmanı tavsiye ederim hem oturmamış harfe hatalı duruyor hemde el yapısı ile sanki 'bööö' yapar gibiler.. pembe ve mavi çocuk ürünleri için gayet uygun olmuş ama belki daha koyu tonlarını kullanabilirsin çünkü bebe-genç olduğu için gençleride kapsarBaşarılar.
ilk çalışman çok güzel olmuş bence !
sen kendini parçalıyorsun ale, şu yazı tarzından klavyenin de parçalandığına eminim. q'lar havada uçuşuyor. o renklere de "kız-erkek" tanımını kendinin koyduğunu sanıyorsun bizi güldürüyorsun.
şuraya düzgün "k" harfi basabilecek kadar türkçesi ve tipografi bilgisi olmayan kişiyle tartışmam ben.![]()