Son KaFKaS
🏅Acemi Tasarımcı🏅
g.ecglr sen biliyomuşsun gibi konuşuyosun ya bzi yorma amasyalara kadar yapta içelim
böylelikle amasyayı tanımış oluruz 
Hımm şimdi gördüm bendeAma onlar kız tarafı sayılır bayan oldukları için saylanmaz
![]()
g.ecglr sen biliyomuşsun gibi konuşuyosun ya bzi yorma amasyalara kadar yapta içelimböylelikle amasyayı tanımış oluruz
![]()
ya bunu içmek için ille de kız mı istemek lazım ya![]()
valla canım çekti şimdi ille evlencem mi ben)
anladımneyse 3 ü bir aradaya devam
Tüh bilseydim içerdim! Acemi birliğim di askerde manisa![]()
arkadaşlarcilveli kahvenin tarifini öğrendiğim kadarıyla aktarıyorum
![]()
öncelikle bademler bakır tavada kavruluyor. tercihinize göre acı badem veya tatlı bademle yapılıyor. kavrulduktan sonra bademler eziliyor taneleri susam kadar olmalı. ezilen bademlerin içine az miktarda tarçın ve muskat konuluyor. dozunu fazla kacırırsanız kötü olur![]()
sonra bol köpüklü türk kahvesi yapıyoruz. kahveyi fincana koyduktan sonra köpüğün üstüne karışımımızı koyuyoruz. köpüğün üzerini karışımla kapatıyoruz.![]()
sonrasında afiyet olsun![]()
**Muskat : (küçük hindistan cevizi) Itırlı bir tada ve kokuya sahip olan muskat çok sert olduğundan rendelenmiş olarak da satılır. En ince rendeden çekilir. Acımsı tadından ötürü çok küçük miktarlarda kullanılmalıdır.**
tarif manisadan gelmiştir yeni yeni evlerde de yapılmaya başlanmış![]()
ben denedm gerçekten güzel oluyor ama baharatları fazla kaçırmayın![]()
arkadaşlarcilveli kahvenin tarifini öğrendiğim kadarıyla aktarıyorum
![]()
öncelikle bademler bakır tavada kavruluyor. tercihinize göre acı badem veya tatlı bademle yapılıyor. kavrulduktan sonra bademler eziliyor taneleri susam kadar olmalı. ezilen bademlerin içine az miktarda tarçın ve muskat konuluyor. dozunu fazla kacırırsanız kötü olur![]()
sonra bol köpüklü türk kahvesi yapıyoruz. kahveyi fincana koyduktan sonra köpüğün üstüne karışımımızı koyuyoruz. köpüğün üzerini karışımla kapatıyoruz.![]()
sonrasında afiyet olsun![]()
**Muskat : (küçük hindistan cevizi) Itırlı bir tada ve kokuya sahip olan muskat çok sert olduğundan rendelenmiş olarak da satılır. En ince rendeden çekilir. Acımsı tadından ötürü çok küçük miktarlarda kullanılmalıdır.**
tarif manisadan gelmiştir yeni yeni evlerde de yapılmaya başlanmış![]()
ben denedm gerçekten güzel oluyor ama baharatları fazla kaçırmayın![]()
ben teşekkür ederim arkadaşlarbende çok merak etmiştim ve buldum sonunda
![]()
Özlem yalnız ben birşeye takıldım
Baharatların kavrulduktan sonra atıldığına emin misin?
Kavururken atılsa daha lezzetli olur gibi geldi bana; nedersin? :wink:
canım bademleri kavurduk yakavurduktan sonra onları eziyoruz küçük küçük. ezdiğimiz karışıma baharatlarımızı katıyoruz daha sonra da köpüğün üzerine koyuyoruz :wink: anlaşıldı mı canım
![]()
Tamam şeker anlamıştım zatenBenimki bir öneriydi sadece :wink:
Markete gider gitmez deneyeceğim
Badem ' i hiç sevmem ama işin içinde kahve olunca herşey değişiyor :wink:
sen anlayışlısın canm benim anlatamamış olmama rağmen anladın:wink:
dene canm farklı bir lezzetkahve olursa hiçbirşeye hayır denmez tabi
![]()
aaa aşkolsun anlatamaz olur musun hiç?
Deme öyle çok güzel anlattın; herşeyden öte bizim için uğraştın;
sana ne kadar teşekkür etsek azdır canım benim :wink:
:flower: :heart:
çok lezzetli görünyor denemek lazım paylaşım için sagol