Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Graffiti - Sokak boyama sanatı

ressam26

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
graf_2417.jpg

Gerçek boyutundan [ 1100 x 292 ] 58% oranında küçültüldü - Tam boy görmek için tıklayınız

Gerçek boyutundan [ 1200 x 260 ] 53% oranında küçültüldü - Tam boy görmek için tıklayınız

graf_2164.jpg

flevopark12.jpg

452939882_aba569af4f.jpg

graf_1975.jpg

380495882_68fe0992db.jpg

302676438_89917d0634.jpg

Benzer konular

ZUCKER

♾️Grafik Gurusu♾️
bak buda bizim çıkardığımız dergi kapagı...graffitiya oldukça geniş yer vermiştik...

kapakesasav1.jpg

anlamakta bihayli güçlük çeksemde seviyorum ben bu sokak sanatını...bi arkadaşım var benimde almanyada bu sanatı yıllarca köşe bucak saklanarak yapmış...sanat bu bence neden izin vermezler anlamam...bizim daha çok yolumuz var...yabancı ülkelerde bu sanatın önüne geçemedikleri için onlara bunu yapabilecekleri yer ve mekanlar sağlanıyo...ama graffiti işte ...illegal yapılınca zevki çıkıyo...paylaşım için teşekkür ederim arkadaşım...

Son düzenleme:

aiDesign

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
500px.com
bu sanatı türkiyede icra eden gerçekten çok yetenekli arkadaşlarım var.. ayrı bir meziyet fakat bu sanat, icra edenlerin sergiledikleri tutumlardan mı yoksa ön yargıyla yaklaşanlardan mı bilmem kimi kesimlerce pek hoş karşılanmıyor.

ressam26

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yorumlarınıza katılıyorum arkadaşlar...ve İbn-i Sina'nın çok güzel bir sözü var sanatla ilgili

''Sanat takdir görmediği yerden göçüp gider.'' çok doğru.

ZUCKER

♾️Grafik Gurusu♾️
yorumlarınıza katılıyorum arkadaşlar...ve İbn-i Sina'nın çok güzel bir sözü var sanatla ilgili

''Sanat takdir görmediği yerden göçüp gider.'' çok doğru.

karşımda bi sanat tutkunu var ve ben heycanlanıyorum gerçekten...
''Sanat takdir görmediği yerden göçüp gider.'' doğru söze ne denir...:alkis:

ressam26

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sanat kadar güzel bir şeymi var;)

Mehmet NAS

♾️Grafik Gurusu♾️
konuyu ilgili bölüme taşıdım.

VitruviuS

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Başlığı görünce daha önce okuduğum bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim..

Graffiti Turkiyede oldukca gec basladi. Baslangic tarihini olarak 1995 sayilabilir. Daha once baska devletlerden bazi writerlar gelip bazi pieceler (Piece: Graffiti kültüründe en fazla 2 renkle duvara uygulanan yazılardır. Genelde 1,5 metre çapında olur. ) yaptilar ama sonucta bunlar Türkiye'de yasamiyordu. Turkiye'de graffiti ilk olarak İstanbul'da basladi. S2K grubundan REZ İstanbul'da heryere yazmaya basladi. Tek basina yaklasik 1 sene sehri bombalayan REZ istanbul'un heryerine tag atti. Sonra JEMY'yi yetistiren REZ ikili olarak devam etti. S2K daha sonra bircok kisiyi alip yetistirdi. Bunlarin arasinda en yetenekli olanlari VIGO, HOMER ve TURBO'dur. S2K grubunu zaman gectikce buyumeye basladi. ilk katilimlar turkiye disinda yasayan turkler oldu. TAXIM, KAIM gruba katildi. Daha sonra Almanya'dan ilk türk olmayan üye NOTE katildi. Grubun artik Almanya ve İsviçre'de uyeleri bulunmaktaydi. Bu aralarda HOMER ve TAXIM Turkiye'de ilk treni bombaladilar. Sonra grubun train ekibi Frankfurt'tan katildi. BUD ve PAYN S2K grubuna katildilar. Grup halen Turkiye'nin en aktif ve en buyuk grubudur. Bazi genclerin grup kurma girisimleri olmustur ama bunlar 1-2 duvardan oteye gidememislerdir. 1995 yilindan beri S2K legal ve illegal olarak bir cok projeye imza atmistir. Grubun uyesi ve halen yoneticisi olan TURBO Turkiye'de hiphop kulturunun yayilmasinda cok payi ve destegi vardir. Bircok dergide rap, graffiti ve break dance konusunda yazilar yazmistir. bircok Turkce rap cd si icin cover yapmistir.

Turkiyede graffiti yapmak oldukca zor bir istir. Cunku Graffiti Turkiye'de taninmiyor ve bu graffiti uzerine kanunlar yok. Eger graffiti yaparken yakalanirsaniz. Normal suclu muamelesi gorursunuz. Yani sizi katil ve hirsizlarin bulundugu hapishaneye atabilirler. 1989 yilinda REZ graffiti yaparken yakalanmis ve 1.5 sene hapis cezasi yemistir. Bu buradaki olaylar icin cok guzel bir ornektir. Illegal politik gruplar sloganlarini duvarlara yazdiklari icin polis burada graffiticilere ayni ayarda tutuyor.
(_alıntıdır_)

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Bu sanata sahip çıkan bir kurumda İstanbul Zeytinburnu Belediyesi'dir. Mahalle adlarını Graffiti olarak duvarlara yazılamasını sağlamıştır. Elimde olsada sizlerle paylaşsam. Görsel açıdan çok hoş olmuş bence. Google da arattım fakat bulamadım. Vakit buldukça fotoğraflarını çekip bu konuya eklerim. Saygılar.