Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafik Tablet Kullanımı

CagriWebDesign

🌱Yeni Üye🌱
Ya ben tableti kağıt-kalem gibi kullanırım hayalleriyle aldım. Uzaktan ders için. Tablet; kalemi uzaktan algılıyor, kalemin üstünde iki tuş var onlara fonksiyon falan veriyorum kafadan ama halledemedim.

Tablet Lapazz wp8060.

Yani yapmak istediğim: Kalemin üstünde iki tuş var onlarla işim olmasın. Sadece kalem tablete temas ettiğinde çizim yapsın. Kalemi tabletten uzaklaştırınca yazmasın. Yani derste kurşun kalemle deftere not alırmış gibi olsun istiyorum. Mümkün mü?

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
Kalemin tablete değmesi mouse'un sol tuşuna basılmasına denk gelir kaleminizdekiler fonksiyon tuşlarıdır.

Kaleminiz tablete değmediğinde normalde sadece konum algılar yanı ekranda imleci görebilir nereye gittiğini takip edebilirsiniz.

Aktif yüzey alanına değene kadar çizim yapmaması gerekiyor .

Windowsta hiçbir işlem yapmadan kaleminizi tablet yüzeyine değdirmeden üzerinde 1cm yükseklikte gezdirdiğinizde alan seçimi olmadan sadece imleç hareketi varsa ozaman kullandığınız programla ilgili bir sorun var.windows alan seçimi yapmaya çalışıyorsa kaleminiz değme komutu gönderiyor yada bir çakışma var bu durumda

1- Tabletinizin yanında manyetik alan oluşturabilecek hopörlör , cep telefonu gibi cihazlar varsa bunları uzaklaştırın ve kaleminizin pilinin tam güçte olduğundan emin olun.

2- Tabletinizin güncel sürücüsünü kurmak için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz
Graphic Tablet,Wireless Tablet - Welcome to UC-Logic world wide web

3- Bilgisayarınızda çok tuşlu mouse klavye,gamepad gibi özel sürücüsü olan ve grafik tablet ile çakışabilecek bir cihaz varsa sürücülerini kaldırmayı denemeniz gerekebilir

4- WP 8060 yeni aldıysanız 2 kalemle geliyor yedek kalemini deneyiniz.

Sorunu çözemezseniz teknik servisimizle denediklerinizi belirten detaylı bir mail ile iletişime geçmenizi öneririm.

destek@akortek.com

Umarım yardımcı olmuştur.

UC Logic Türkiye / Akortek Bilişim / Teknobiyotik