Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafikerlik için

loss loneliness

🌱Yeni Üye🌱
gerçektende bilen birnden yardım istiyorum.. bir çok kişi birçok şey diyor ama hangisi doğru bilmiyorum

ben düz lisede lise 3 de Tm bölümndeyim...aslında grafiker olmayı çok istiyorum çok fazla resim çizmeyi denemedim hayatımda ama çizimde öle üstn bi yeteneğim yok.. ama kafamda b konu hakkında binler şekil tasarım üretebilirim o konu manyak denilecek kaar yeteneğim var..

asıl sorunlara gelirsek ben herne mesleği yaparsam yapiim almanyada yapmak istiyorum yani Grafikerliği şimdi sorularımı teker teker soracağım eğer çözümleyemezsem hayatım farklı bir yönde kayacak veİşletme okuyarak almanyaya gideceğim çokda gönlü diilim ama..:crying:

1. Tm bölümündeym ve Graf.. sayısaldaymıştır ben tmde olduumdan dolayı össde bu şansımı kayıpmı ederm( tıP'ı okuyamadığım gibi)

2.öss engelini geçtm diyelm Yetenek sınavları var bunları ii atlatmak içim hangi kursa gitmeliyim mesela oklda resm kursuna gitmeyi düşünüyorum faydası olurmu..( ben sayısaldaydım geçtm tmye orda sadece 1 kere resm drsi grdm hoca bi çantayı nasıl çizmemiz gerktiğini gösterdi ben çizdm sonnra başka şeyleride çizebildiğimi gördm kendime çok şaşırdm sanki paslanmış bi demiiri yeniden parltmış gibi bunu paylaşiyim istedim)

3.fakülteye girdim diyelim ordan almanyaya çıkıp bu işi yapa bilrmiyim ..yani almnyada graf..lariipara kazanıyormu yani bu iş orada yaşamak için iii bi seçimmi...

lütfenn yardım edin yaa:crying:

sessizsu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam lost,

bende senin başlığını görünce dedim ki herhalde bir sürü cevap veren yardım eden olmuştur. hayret valla kimse birşey yazmamış :smile:

öncelikle kendini çok iyi tanımalısın, kafamda binlerce tasarım üretebilirim demişsin ama acaba grafikerlik mi sana göre yoksa tasarımın diğer dallarında daha başarılı mı olursun? Örneğin içmimarlıkta bir tasarım koludur endüstüri ürünleri tas. da öyle. Neden grafik istiyorsun? Ben grafik bölümüne girene kadar grafikerlik başka birşeydi gözümde, ögrenciyken başka yönlerini gördüm, mezun olup çalışma hayatına atıldığımda seçtiğim mesleğin aslında kafamdakinden ne kadar farklı olduğunu gördüm...

geleyim kısaca sorularına:
1 - grafik eğer eğitim sistemi hala değişmediyse kesinlikle sayısal değil. yetenek sınavı baraj puanını hangi alandan alırsan al önemli değil. değişmediyse mimarlık bölümleri ve odtü end. tas sayısal birşeylerle alıyorlardı.

2- hevesini kırmak istemem ama yetenek sınavı dediğimiz şey pek kolay değil, insanlar yıllarca çalışarak bu sınava giriyorlar sen şu ana kadar herhangi bir başlangıç yapmadıysan ilk senende girmen çok zor eğer dahiane bir çizim yeteneğin yoksa. hangi kursa gidersen git bu değişmez.
En iyisi fakültelerde görev yapmakta olan bir ressamla irtibata geçip onun özel ögrencisi olmak ve hazırlık safhasına birkaç yıl ayırmak. Kimseyi karalamak için söylemiyorum ama bence o kurslar pekçok insanı hayal kırıklığına uğratıyor. ögretim görevlisi bir ressamın birebir ögrencilerinden olmak çok daha iyi. genede garantisi yok.

son olarak, mezun olduğun okuldan alacağın diploma yurtdışında da geçerliyse grafiker olarak iş arayabilirsin ancak yurtdışında Türkleri pek sevmiyorlar. Almanyayı bilemiyorum.