Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Hangi Sürümü Kullanmalıyım..??

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Arkadaşlar CorelDraw a başlamak istiyorum ama hangi sürümünü kullanacağımı bilmiyorum.Sizce hangi sürümü kullanıyım?Yorum yaparsanız sevinrim..

Benzer konular

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
yeni başlayacaksan son sürümden başlamalısın en iyisi
x3 dene

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben sana ilk önce şunu sorayım. Neden CorelDRAW tercih ediyorsun?

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Haddime olmadan ben cevap vereyim..

Neden Tercih etmesin?

Bencede x3 ile başlamadanda bi sıkıntı yok.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
yok ben sana sormuştum.. o cevap verir elbet neden tercih ettiğini ( hatta bence tercih bile olduğuna inanmıyorum. Bildiği yada kullanmaya çalıştığı programlara yenisi eklemek istemiş olabilir Mesela freehand kullanıyorsa PS zaten kullanıyor gibi avatar resmine bakıp söyledim :) bide corel bilmekten zarar gelmez)

Ama ben sorumu sana sordum ayrı bi konu açmadım neden Corel'i Tercih etmemeliyiz diye... Bilgin varsa paylaş sevinirim

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Ya aslında photoshopta yapılan çalışmaların vektörel olmadığını duydum, o yüzden.Birde okul gazetesi için edebiyat öğretmeni benden destek istedi.Corel bilip bilmediğimi sordu.Bende en kısa sürede öğrenip hocama destek olabileceğimi söyledim oda kabul etti..Kısacası X3 iyi bir başlangıç diyorsunuz..

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
gazete tasarımı için kullanacaksan indesign tavsiye ederim. Hem Ps ile entegrasyon bakımından hem de çok sayfalı işlerde ki(gazete,dergi,kitap) olumlu özelliklerinden dolayı. İllaki corel kullanmak istiyorsan tabiki X3 öneririm corel sürümleri içerisinde en çok 9 versiyonunu sevmeme rağmen. Kişisel görüşüm illustrator-indesign ve photoshop üçlüsüdür. Tabii corel'in özellikle kısayolları ve çalışmalardaki zaman kazandıran özelliklerini de gözardı etmemek lazım...

Son düzenleme:

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
teşekkürler 412 yorumunu göz önünde tutacağım..

çatlak_kazan

🌱Yeni Üye🌱
bence son sürüm x3 corell 13 kulan arkadaşım en iyisi o çünkü hem alt sürümlerinide aça bilirsin ama 11 yada 12 kurarsan 13 açamazsın ya ben coreli çok seviyorum :D herşeyi yapma özelliği var

kıvılcım

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlarla hemfikir içersindeyim.
coreldrawx3 uzun bir süredir kullanıyorum sorun yaşamadım.

someksi

🌱Yeni Üye🌱
corel kullanıcısı olarak benim görüşüm her zaman son sürümle çalışmak. Çünkü corel de diğer çizim proğramları gibi bi üst versiyonun dosyalarını açamıyor; alt versiyonlarını rahatlıkla açıyor.illede onunla çalışın demiyorum ama bulundurmak lazım....

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Herkese teşekkür ederim.O zaman X3 ü kullanmamı tavsiye edyiyor herkes bende çoğunluğa uyup X3 kullanayım bari..:D:D:D

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Herkese teşekkür ederim.O zaman X3 ü kullanmamı tavsiye edyiyor herkes bende çoğunluğa uyup X3 kullanayım bari..:D:D:D

Ben farklı bir şey diyecektim. Bence Adobe Illustrator kullan. =)

Geleceğin vektorel programı o. Bende ona geçiş yapmaya çalışıyorum.

kıvılcım

🌟Usta Tasarımcı🌟
volkan doğru söylüyor aslında geleceğin programı bende yükledim bazı çalışmalrı onda yapıyorum kısaca hem corel+photoshop kapasitesine sahip bir program şuan yine son sürüm olan Adobe Illustrator CS3 kullanıyorum.. tavsiye derim

EsKiYa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Volkan ile kıvılcıma katılmamak elde değil
Öncelikle Illustrator öğrenmenizi tavsiye ederim.

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Hımm şimdi aklım karıştı ya.. :anlamadim: :anlamadim: :anlamadim:

Anladığım kadarıyla hem corel hemde illustrator vektörel çizim yapabiliyor dimi? Bende ikiside mevcut şu an.o piti piti yaparak karar versek?:D:D

grafiker001

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.cebelibereket.net
Corel 6'dan beri kullaniyorum ve belki de dunya da benim ortaya cikardigim bir tez var CorelDraw programinin tek rakamli versionlari sorunlu calisiyor. corel7 sorunlu, corel9 sorunlu, corel11 sorunlu ve en nihayetinde corelX3 de yine sorunlar var. su an X3 kullaniyor olsam dahi gelecek olan cift rakamli versionu da dort gozle bekliyorum. kisisel gorusumdur, tek rakamli versionlarin sorunlari ile ilgili detayli bilgi isteyen olursa yazabilirim.

niyogara

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bencede kardeş sen X3 den başla