Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Harf Değiştirmede Türkçe sorun

nahityildirim

🌱Yeni Üye🌱
Hepsi büyük harf olan Ana Başlığımı üst bilgide sadece ilk harfleri büyük yapmak istiyorum. Ancak İ-ı sorunu ile karşılaşıyorum. nasıl çözebileceğim hakkında bilgisi olanlardan yanıt bekliyorum.

Benzer konular

asiprensasi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hangi proğramda yazdığını sölemelisin , corel photoshop office vs. ?

nahityildirim

🌱Yeni Üye🌱
ms word'de yazılan metni İndesign'a ekledim. İndesign'da problem çıkıyor.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hepsi büyük harf olan Ana Başlığımı üst bilgide sadece ilk harfleri büyük yapmak istiyorum. Ancak İ-ı sorunu ile karşılaşıyorum. nasıl çözebileceğim hakkında bilgisi olanlardan yanıt bekliyorum.

MUhtemelen metin kutunuzun dil desteği Türkçe dışında bir başka dil olarak seçili yapmanız gereken metinler seçiliyken dil desteğini Türkçe yapmanız ve ondan sonra "Change Case" seçeneklerini kullanmanızdır çünkü Türkçe dışında bir dil desteğiyle örneğin metine "title case" uygularsanız bu tip bir sorunu yaşamanız kaçınılmazdır.

nahityildirim

🌱Yeni Üye🌱
Başlık 1 ve Üst Metin için paragraf stili oluşturdum bunlar Türkçe ve Dosyanın genel dili de Türkçe yine de sorunla karşılaşıyorum. bunun dışında Türkçe seçmem gereken bölüm var mı bilmiyorum.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Başlık 1 ve Üst Metin için paragraf stili oluşturdum bunlar Türkçe ve Dosyanın genel dili de Türkçe yine de sorunla karşılaşıyorum. bunun dışında Türkçe seçmem gereken bölüm var mı bilmiyorum.

Bahsettiğim kısım ekteki gibidir eğer metin alanınız seçiliyken bu bölüm Türkçe dışında bir dil olarak seçiliyse dediğiniz sorun oluşur.
screenshot20120709at154.png

nahityildirim

🌱Yeni Üye🌱
Hezarfen Kullanıcı ilgin için teşekkürler ancak sözüne ettiğin bölüm Türkçe olmasına rağmen sorun devam ediyor. Acaba Font problemimi dedim başka fontlar denetim ancak sorun devam ediyor.

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Hezarfen Kullanıcı ilgin için teşekkürler ancak sözüne ettiğin bölüm Türkçe olmasına rağmen sorun devam ediyor. Acaba Font problemimi dedim başka fontlar denetim ancak sorun devam ediyor.

Belki font türkçe değildir veya truetype değildir..Yani truetype türkçe fontlarda bu sorun çıkmaz..Başka bir truetype türkçe fontla denedinizmi acaba..