Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Hayatımın Kararı Diyebiliriz ? Yardım lütfen...

erman33

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ermanbagci.com
öncelikle Tüm Grafikerler.net kullanıcılarına selamlar
ben Meslek Lisesi Elektrik çıkışlı bir gençim lise biteli 2 sene oldu yüksek okula kaydımı yaptırmıştım ancak ben Elektrikçilik yapmak istemiyordum o dersleri okuyamıyordum lise ye de biraz aile baskısı ile gitmiştim, universiteyi bıraktım. liseye başladığım yıllardan bu yana defterlerime birşeyler karalayıp durmuşumdur az çok photoshop kullanıyorum yaptığım bazı çalışmalar aşşağıda mevcut ben bir karar vermek istiyorum siz büyüklerimin de önerilerininin bu kararıma etkili olacağını düşünüyorum Grafik okumayı düşünyorum ancak yapamama korkusu bastırıyor... sadece photoshop kullanıyorum sizce Grafiker olarak hayatıma bir yol çizebilirmiyim okulumu & hayatımı buna Göre yönlendirebilirmiyim? :(

kayipkentfs6.jpg

tedafvv4.jpg

zapadsluncewallpaper800pg9.jpg

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Elbette, neden grafiker olmayasin, cok iyisin bence

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Grafiker olmak istiyorsun çok güzel. Yalnız herkes bu kavramı photoshop operatörlüğü ile karıştırıyor. Photoshop'u hakkını vererek kullanmak sizi grafiker yapmaz. Basitçe grafikerlik insana benzer ve iki ayağı vardır. Ayaklardan birincisi sanatsal yeterliliktir, basitçe orjinal ve estetik yaklaşım. Ayaklardan ikincisi ise düşündüğünü görselleştirmenin yolu olan tekniktir (corelDRAW, Photoshop vb benzeri programlar veya elle çizim). Ayaklardan birincisi tamamen insanın kişisel yapısı ve zekasıyla ilgili bir olgudur , daha çok bir tarlaya benzer. Çorak bir tarlaya yapılan müdahale ne kadar fazla olursa olsun istenilen kalitede ürün elde edemezsin. İkinci ayak ise çok fazla kişilikle ilgili değildir, özellikle yazılım ve elektronik alanlardaki gelişmelerle bu alandaki gerekli olan zeka seviyesi, ortalama bir zeka seviyesinde olan bir insanın başarabileceği seviyeye geriledi.

Konuyu toparlayacak olursak:
(Lütfen bu konuda engeli olan arkadaşlarımız alınmasınlar.)
Tek ayaklı olan bir insanın yürümesi ile iki ayaklı bir insanın yürümesi arasında kabul edersinizki fark vardır. Oysa grafikerden yürümesi değil koşması istenir.

Önerim:
Yukardaki çalışmalarında estetik duyuş ve teknik var ama, dahasıda olmalı seni tanımadığım için dahası hakkında bir şey söyleyemiyorum. Eğer grafik tasarımcı olmak istiyorsan sanatsal yeterliliğin anlamını iyice sorgulamalı ona göre kararını vermelisin.

Kolay Gelsin.

graphi_peri

🏅Acemi Tasarımcı🏅
devam etmelisin bence hiç fena deilsin