Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Hayvanseverlere çagri

moonlight34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sevgili Arkadaslar,

Zor gunler yasadigimiz su donemde herseyi yoluna soktuk da sira hayvanlara mi geldi diyeceksiniz belki ama, bir suredir gozlemledigim ve elimden geldigince de yardim etmeye calistigim sokak hayvanlarinin ozellikle son 1-2 yilda sistematik olarak yokedildigini goruyorum. Internette, gazetelerde, nereye baksam itlaf edilen hayvanlarin haberlerini goruyorum.

Toprak kokenli bir millet olmamiza ragmen koklerimizden oylesine uzaklastik ki, asirlardir hep yanimizda olan kedi ve kopeklerle bir arada yasamayi beceremez hale geldik. Guc insanlarda oldugu icin de bu caresiz hayvanlarin katli vacip bulundu. Fatura kendini korumaktan aciz bicare hayvanlara kesildi. Hayvanlarin hayatlarini korumak, yasamlarini kolaylastirmak icin emek ve para harcayan hayvanseverler ise deli, saldirgan damgasi yedi. (Bir hayvanin huzurlu nefes almasi, karninin doymasi icin ben bu damgaya raziyim) Hayvanlarin toplumdan tecrit edildikleri olum kamplari barinaklarin yasanabilir hale gelmesi icin savas veren barinak gonulluleri simdi hepimizin destegine ihtiyac duymakta. Asagidaki duyuru, bu barinaklardan biriyle, Istanbul/Beykoz Barinagi ile ilgili...

Basin mensubu arkadaslarin ve yasam hakkina saygi duyan herkesin asagidaki duyuruyu okumasi ve uzerine duseni yapmasi dilegiyle...

Ayrintili bilgi icin: www.beykozbarinak. com

Sevgiler, Aynur

Acik Davettir!

Degerli arkadaslar,

Beykoz Barinagi'nda son gunlerde yasanan olumsuz gelismelerden dolayi hayvanlar zarar gormeye baslamistir.

1999'da barinagin yerini bularak ise baslayan ve yakin zamana kadar Beykoz Barinagi'ndaki 2000 sahipsiz hayvana ve civardaki tum hayvanlara kendi imkanlariyla olaganustu bir caba ile bakmaya calisan Berrin Olcay,
ve birkac senedir ayni yolda birlikte calistigi gonullu Yasemin Baban, jandarma zoruyla barinaktan cikartilmis ve Belediye tarafindan "bir daha asla barinaga girmemeleri" konusunda kesin karar verilmistir.

Yillardir barinakta calisan ve hayvanlarin hepsiyle teker teker ilgilenen isciler de isten cikartilarak, yerlerine konuda deneyimsiz isciler getirilmis, bir de onlem olarak 2 tane guvenlik gorevlisi konulmustur.

Once gonullulerin 12:00-14:00 arasi barinaga girmesine izin verilmis, bugun alinan kararla da bu saatler 10:00-16:00 olarak belirlenmis, ama gonullulerin mama dagitmasi yasagi konulmus yani adeta lutfedilmistir. Ayrica, ozellikle yillarca emek veren bu iki isim, hicbir aciklama yapilmadan kara listeye alinmis ve ne olursa olsun barinaga giremeyecekleri belirtilmistir.

Oysa, hizmet veren birimlerin vatandas secme luksu yoktur, olmamalidir! Kapisinda Turk Bayragi dalgalanan bir yere tum TC vatandaslari girebilmelidir.

Oraya giden gonullulere saat ve besleme sinirlamasi konulmasi demek, 2000 hayvandan buyuk bir kisminin ac ve pislik icinde yasamaya zorlanmasi demektir cunku Belediye, eski iscilerin yerine 4 adet isci gorevlendirmis, oysa Barinak Kriterleri adli genelgede acikca belirtildigi uzere, "her 100 hayvana 1 bakici dusmeli" denmektedir.

Tum duyarli hayvan severleri, 19 Nisan Cumartesi gunu saat 14:00'te Beykoz Belediyesi'nin onunde olmaya ve barinagin duzenli eski halini almasi icin gerekli yerlere sesimizi duyurmaya davet ediyoruz.

Beykoz Protestosu

moonlight34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merak edenlere...

Hayvanseverlerin çabaları işe yaramadı ve şu anda Beykoz Barınağı'nda (ölüm için gün sayan) 150-200 kadar köpek kaldı. 2000'e yakın can gitti, ilgilenenlerin de ilgilenmeyenlerin de canları sağolsun.

Kuş gribi bahanesiyle milyonlarca kanatlı hayvan itlaf edildi, şimdi kenelerle başa çıkmaya çalışıyor insanlar. Türkiye'nin her yanında kedi-köpek itlafı tam gaz devam ediyor. Doğanın ekolojik dengesini bozmaya cüret eden insanoğluna doğa mutlaka haddini bildirir. Bakalım bu katliamların arkasından neler yaşayacağız.

shedesign

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.asigazetesi.com
merhaba arkadaşım..
anlaşılan o ki pek hayvan sever yok ortada..
dayanamadım yazdım
hayvanları almaya bakmaya yerim zamanım ve gücüm olmasa da gönülden duyuyorum çırpınışlarını..
umarım bırılerı el uzatır da yavrucaklar ölümden kurtulur..
bana gore bır hayvan yavrusunun (yaşam hakkı olarak)
bır ınsan yavrusundan farkı yoktur olmamalıdır..

moonlight34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yasam Hakkina Saygi

Hayvanları da Allah'ın yarattığını ve verdiği canı almanın sadece O'na hak olduğunu unutmuş insansılar, insanların yaşadığı alanları diğer canlılardan arındırarak marifet yaptıklarını düşünüyorlar. Yerel seçimler öncesi daha da hızlanan bu temizlik (!) operasyonuna dur demek için yer, para ve güçten daha da önemli bir şey gerekli: Farkındalık ve istek.

Hayvanlara yönelik sistemli ve çağdışı bu katliamları duyuran, karşı çıkmak için imza dilekçeleri oluşturan pek çok dernek ve grup var. Internette basit bir arama ile ulaşabileceğiniz yasamhakkinasaygi platformu bu gruplara bir örnek. Yapılan haksızlıklara yasal yollarla dur diyebilmek için dilekçeler hazırlıyorlar, internet üzerinden imzaya sunuyorlar ve inanın birşeyleri değiştirmeyi başarıyor bu dilekçeler. İstanbul/Kartal'da yavru köpekleri yakanların cezalandırılmasını, Avşa'daki katliamcıların cezalandırılmasını sağladılar.

Sessiz çoğunluk olmayın, bir imza ile de olsa yaşam hakkına saygı duyanlardan olduğunuzu gösterin. Hayvanların yaşamasını isteyen insan sayısının çok olmasını gösterebilmek için imzalar önemli bir araç. Giden canları geri getirme şansımız yok, tüm hayvanları kurtarma şansımız da yok ama tek bir hayvanın yaşamasını sağlamak da mutluluk verici değil mi :)

Moderatörlerimiz duzenledikleri afiş yarışmasında çevre sorununa deginmişlerdi. Bir sonraki yarışma konusunun yaşam hakkına saygı olmasını öneriyorum.

sevgiler,

aLcaK

🏆Pro Tasarımcı🏆
:crying::crying::crying:ne kadar üzüldüm anlatamam. Geçen sene tuzla barınağına köpek almaya gittiğimizde bir sürü hasta köpek vardı. Halen gözümün önünden gitmiyor. Bir tane yavrucuğu da iğneyle uyuttular :( Yerim olsa 1 tane değil 10 taneye bakarım... Lütfen onlarda can taşıyorlar. Kendinizi bir an olsun o canlıların yerine koyun ve düşünün. Zor değil hiç zor değil... :(

moonlight34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sokak Hayvanlarını koruma ve insanları bilgilendirme amaçlı afiş ve föy hazırlayacağım.
Elinde uygun fotoğrafı olan arkadaşlar paylaşabilir mi?

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
samoso12tgwl5.jpg

samoso29wouw4.jpg

samoso37hbmq7.jpg

samoso48cxxo4.jpg

samoso53sxbw3.jpg

samoso71nbrx6.jpg

samoso83xcwg7.jpg

samoso97zltn4.jpg

samoso101mmet4.jpg

samoso113vowp1.jpg

samoso126dsyb7.jpg

samoso139bhbh1.jpg

samoso143ndzu8.jpg

Fotoğraflar alakasız gibi gözükmesin.Bence insanın vicdanını derinlemesine etkileyen karelerin yanında bunlar gibi sevimli fotoğrafları kullanmalısınız ki bakan kişi kafasında aradaki farkları anlayabilmeli.Birde "sokak ve hayvan" gibi bir konuyu çocukların bakış açılarıyla bir nebze anlatmayı denemek,çalışmanızda çocuk figürlerinin yer alması olumlu bir etki bırakabilir düşüncesindeyim.Bilmem demek istediğimi bu kısa cümlelerle anlatabildin mi?
Bu konuya bu kadar alakasız kalınmamalı diye düşünüyorum.Konunun devamında sokak kedilerinin olduğu bana ait olmayan bir kaç fotoğraf daha ekleyeceğim.Umarım yapacağınız çalışma kafalarda ikna edici bir etki bırakır.İyi çalışmalar kolay gelsin.

sedat17

🏆Pro Tasarımcı🏆
açıkçası hayvan sever değilim bu hayvanları sevmiyor anlamınada gelmiyor onca insan işini gücünü bırakıp aç insanlarımız yard. muhtaç kalan insanlarımınıza yardm etmek varken biz nelerle ugrasıyoruz.elbette onlarda bi can tasıyor ama bu kadar önem abartılma fazla onlar için yanp tutusanlar oturma eylemi yapanlar ağlayanlar çok gördüm

aLcaK

🏆Pro Tasarımcı🏆
açıkçası hayvan sever değilim bu hayvanları sevmiyor anlamınada gelmiyor onca insan işini gücünü bırakıp aç insanlarımız yard. muhtaç kalan insanlarımınıza yardm etmek varken biz nelerle ugrasıyoruz.elbette onlarda bi can tasıyor ama bu kadar önem abartılma fazla onlar için yanp tutusanlar oturma eylemi yapanlar ağlayanlar çok gördüm

Yardım etmediğimizi nerden biliyorsun.

sedat17

🏆Pro Tasarımcı🏆
sizin şahsınıza bir şey söylemedim

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
"muhtaç kalan insanlarımınıza yardm etmek" bahanesi sadece sizi değil toplumun genelini hayvanlara karşı duyarsız yapmakta.Bunun ne insanlığımıza ne vicdanımıza bir katkısı söz konusu değil.İster canlı ister cansız olsun varolana karşı hep alakalı olmalı.Bu hem dinimizin hem kültürümüzün özünde varolan bir olgu.

aLcaK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yorum yazanlardan biri olarak nedense alındım. Neyse değiştirelim konuyu.

Resim çok güzel gerçekten. the_one teşekkürler arkadaşım.

sedat17

🏆Pro Tasarımcı🏆
"muhtaç kalan insanlarımınıza yardm etmek" bahanesi sadece sizi değil toplumun genelini hayvanlara karşı duyarsız yapmakta.Bunun ne insanlığımıza ne vicdanımıza bir katkısı söz konusu değil.İster canlı ister cansız olsun varolana karşı hep alakalı olmalı.Bu hem dinimizin hem kültürümüzün özünde varolan bir olgu.

üstat şimdi şöyle bi durum var kedi ağaca çıkıyor güya mahsur kalıyor butun itfaiye ekipleri anında orada bayram tatili gidişi dönüşü bir sürü ölü yaralı var itfaiye ambulans türkiye turnesi yapmakta :)

moonlight34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
muhtaç kalan insanlarımınıza yardm etmek varken biz nelerle ugrasıyoruz.elbette onlarda bi can tasıyor ama bu kadar önem abartılma fazla

Eleştirmek, oturduğu yerden ahkam kesmek, elini taşın altına koyup bir fark yaratmaya çalışmaktan çok daha kolay tabi.

Hayatını başkalarının eylemlerini eleştirmekle sürdüren arkadaşlara söyleyebileceğim tek bir şey var:

"Gölge etme başka ihsan istemem".

pisi_pisi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba yazınızı çok geç de olsa okuma fırsatım oldu ve çok üzüldüm keşke o an size yardımcı olabilseydim :( bende aktif bir hayvanseverim, belki medyadan duymuşsunuzdur taksimde galatasay lisesi önünde 50 gün boyunca oyuncu Tuna ARMAN ile birlikte hayvana yapılan şiddet ve tecavüzün suç kapsamına girmesi için imza kampanyası başlattık ve binlerce imza toplandı şuan meclisten gelecek iyi haberi bekliyoruz.
bundan sonraki eylemlerde ve yardımlarda sizinle birlikte olmak isterim.
facebook tanda iletişim kurabiliriz biz bir aileyiz bu ailede sizide görmek isteriz.

Berna ORUÇ
sevgiler...