Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Henüz yeniyim de...

Die yard

🌱Yeni Üye🌱
Bir süredir takip ediyorum sitenizi de gerçekten çok hoşuma gitti piyasadaki diğer sitelerden farklı olarak gerçekten aktif ve yardımsever insanlarla dolu...Bir o kadar da bilgili...Umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır.Sormak istediğim şey şu ki photoshopu ileri seviyede kullanıyorum ancak 3D programlarla uğraşmak istiyorum artık bana ne önerirsiniz?Biraz araştırdım bana en uygunu 3DSmax sanırım...Acaba biri bana yeni başlayan birinin yapabileceği hataları yapmamam için önerilerde bulunabilir mi? Henüz hiçbir bilgim yok programla ilgili...Nerden indirebilirim,nasıl cracklerim(özelden anlatılabiliyorsa...),arşiv olarak nerden faydalanabilirim tutorial falan...Hayırlı akşamlar teşekkürler şimdiden kolay gelsin herkese :)

Die yard

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkürler vakit ayırıp cevap yazdığınız için :)

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
aslında modellemenin mantığını kavradıktan sonra şu program olmuş, bu program olmuş pek farketmiyor. sadece arayüzler değişik, kiminde ekstra plug-inler mevcut falan.. yoksa temelde aynı. yani photoshop ile paint shop pro gibi.

max kullanmanın avantajlarının başında internette bulacağın kaynaklar gelir. tartışmasız en çok tutorial, ders, bilgi, not vs. max'le ilgilidir. örneğin yine autodesk firmasının 3d yazılımı olan ve özellikle karakter modelleyenlerin tercihi olan Maya, Max'in onda biri kadar kaynağa sahip değildir. kısacası kaynak açısından bakıldığında, yeni başlayanlar için ilk tercih her zaman max olmuştur.

gerçi daha yenisin ama, kısa bir tavsiye istersen şunu söyleyebilirim; her programda olduğu gibi max programında da tutorialler sınırlarını kapatmasın. modellemenin mantığını çöz ve kavra. zira her modelleyeceğin nesne için tutorial bulamayacaksın. öğrendiklerin ezber değil, yol gösterici olsun.

iyi çalışmalar, başarılar..