Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İçi boş yazı efekti (Yardım)

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba arkadaşlar.

Aşağıdaki dergi kapağının en alt kısmındaki nesne üzerine yazılmış içi boş yazı nasıl oluşturulur?

Yardımlarınız için teşekkürler..

Son düzenleme:

Red-Blooded

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.grafikerler.net
Öncelikle merhaba.

Type Tool aracı altında bulunan Horizantal Type Mask Tool ile yapabilirsiniz.

- Aracı seçip yazı fontunuzu ve büyüklüğünüzü ayalarlayıp yeşil zemin üzerine yazınızı yazın. Bitirdikten sonra yazı fon üzerinde seçili hale gelecektir.
- İçini sildiğiniz takdirde yazının olduğu kısım boşalacak ve alttaki layer'ın görünmesini sağlayacaktır.
- Ardından bu yazı olan layer'a sağ tıklayıp Blending Options'tan Bevel and Emboss ve Drop Shadows bölümlerini biraz kurcalayarak örnekte verdiğiniz görünüme yakın bir görünüm elde edebilirisiniz.

Dikkat etmeniz gereken nokta şu;
- Araç yazıyı yazdıktan sonra direkt seçili hale getirdiği için harf hatası olduğu zaman yazdığınız yazının seçimini kaldırıp tekrar yazmanız gerekecektir.
- Yazdınız ve gözünüze küçük/büyük geldi. O zaman da Select menüsüne girip Transform Selection kısmından seçimi istediğiniz şekilde büyültüp küçültebililirsiniz.

Anlatamadığım bir yer olduysa tekrar sorabilirsiniz. İyi çalışmalar.

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Öncelikle merhaba.

Type Tool aracı altında bulunan Horizantal Type Mask Tool ile yapabilirsiniz.

- Aracı seçip yazı fontunuzu ve büyüklüğünüzü ayalarlayıp yeşil zemin üzerine yazınızı yazın. Bitirdikten sonra yazı fon üzerinde seçili hale gelecektir.
- İçini sildiğiniz takdirde yazının olduğu kısım boşalacak ve alttaki layer'ın görünmesini sağlayacaktır.
- Ardından bu yazı olan layer'a sağ tıklayıp Blending Options'tan Bevel and Emboss ve Drop Shadows bölümlerini biraz kurcalayarak örnekte verdiğiniz görünüme yakın bir görünüm elde edebilirisiniz.

Dikkat etmeniz gereken nokta şu;
- Araç yazıyı yazdıktan sonra direkt seçili hale getirdiği için harf hatası olduğu zaman yazdığınız yazının seçimini kaldırıp tekrar yazmanız gerekecektir.
- Yazdınız ve gözünüze küçük/büyük geldi. O zaman da Select menüsüne girip Transform Selection kısmından seçimi istediğiniz şekilde büyültüp küçültebililirsiniz.

Anlatamadığım bir yer olduysa tekrar sorabilirsiniz. İyi çalışmalar.

Çok teşekkür ederim yardımınız ve detaylı anlatımınız için.
Sorunsuzca örnek çalışmasını yaptım.

Sadece "yazdığınız yazının seçimini kaldırıp tekrar yazmanız gerekecektir" kısmını anlamadım.
Yazıyı yazdıktan sonra Move Tool ile yazma modundan çıkıyorum ama baktım ki yanlış yazmışım, işte o zaman arkadaki yeşil alanla yazı birleştiği için sildiğimde hepsi gidiyor. Yazı arkasındaki yeşil layer'ı silmeden yazıyı nasıl düzenlerim, yani seçimini kaldırırım?

Son düzenleme:

yas_yil

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Clipping Mask yaparak istediğin zaman yazıyı silebilir ve düzenleyebilirsin

Clipping Mask neymiş dersen TIKLA