Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

iframe kodu ekleyen

coloneltr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
iframe kodu ekleyen virüs web siteme bir şekilde bulaşmış ve sitenin açılmasını engelliyor. Kodu temizleyip, ftp şifresini değiştiriyorum ama yine bulaşıyor. Engellemek için ne yapabilirim ?

Benzer konular

turkejderi

🌱Yeni Üye🌱
Siten hazır bir portal scriptinden oluşuyorsa eski index.html ve index.php dosyalarını yenilemelisin.Ama asıl virüs Ftp den giriyor.Ftp programında site şifreleri kayıtlıysa bunları yok et ve ftp programının son versiyonunu kullan.Ayrıca hostun şifrelerini değiştir.

kycdizayn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
uğraşma söyle host şirketine sıfırlasınlar hostunu.

coloneltr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hostu sıfırlatmak nedir? Kesin çözüm müdür acaba?

silvershadow

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.recepdurali.com
Host firmasına söylüyorsun host hesabını tekrardan düzenliyorlar... webmaster yazıyor ama hostu sildirmeyi soruyorsun...

cakirx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.1renk.com
Öncelikle bilgisayarındaki virüsü temizlemen gerekiyor "spyware doctor ve kaspersky" kurup bilgisayarını tarat. Daha sonra Ftp şifrelerini değiştir. Son olarak ftp de çok fazla dosyan yoksa elle tek tek kodları sil.

Site dosyalarınız çok fazla ise aşşağıdaki linkte anlatılan programı kullanabilirsiniz.

İframe Virüsü (Temizleme) - Google Fan Webmaster Forum

Bu işlemi bahsettiğim sıra ile yapmazsanız virüs tekrar tekrar kendini aktif edecektir.

asit

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.hamzaerbay.com
iframe kodu ekleyen virüs web siteme bir şekilde bulaşmış ve sitenin açılmasını engelliyor. Kodu temizleyip, ftp şifresini değiştiriyorum ama yine bulaşıyor. Engellemek için ne yapabilirim ?

aynısı benim freelance çalıştığım firmada da çıktı ama virüs taratsınlar düzelebilir çalıştığım firmada çözemedi daha

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
İlk önce tüm index lerden ve js dosyalarından virüsü silmelisiniz. Daha sonra şifrenizi ftp programına kayıt etmemelisiniz, ve her girişinizde şifreyi değiştirin. Ancak tam olarak emin olun bu işlemleri yapmadan önce virüsü tüm dosyaların içinden sildiğinize. Aksi halde tekrar tekrar bulaşacaktır. Filezilla nın hızlı bağlantılarında kayıtlı olması bile virüsün sitenize bulaşmasına sebep olacaktır.

sermen08

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.sermen.net
Benim başımada gelmişti bu meret, 80e yakın siteyi tek tek temizlemek zorunda kaldım. Virüs genelde index, default tarzında isimlere sahip dosyalara bulaşıyor. Onları incelemen ve güncellemen yetecektir. Tabi önce bilgisayarındaki virüsü temizle ve ardından tüm ftp şifrelerini güncelle.

Edit : abicim 6 aylık konuyu hortlatmışız be.