Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illistratörde font tanimiyor neden

tasarimci-03

🏅Acemi Tasarımcı🏅
illistratörde Frutiger light Türk fontlari tanimiyo türkçe karakter sorunu mu var acaba ama imkansiz biseyyyy ne yapmam gerek bilmiyom yardiminizi bekliyommm

Benzer konular

ediz

🌱Yeni Üye🌱
arkadasam

fontlarını sisteme yüklemen gerekiyor

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Adobe İllustrator 10'da böyle bir problem yok, ancak js serisinde bende aynı problemi yaşıyorum.

Saygılarımla

tasarimci-03

🏅Acemi Tasarımcı🏅
peki ne yapcazzz bu problemi

bu problemi nasil cozcez zaten sistemde library de yuklu sadece türkce karakter tanimiyor ama bazı fontlarda yukardaki fontu tanamiyo hayrettt

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
şimdi bence bu tip soruları sorarken, bilgisayarınızın ve sisteminizin özelliklerini de yazmanız çok daha faydalı olur... mesela, pc mi, macintosh mu... windows mu, macosx mi, fontların trutype mi, open type mi ps mi vs. vs...

genelde bu tip problemleri eski font sistemlerini kullandığımız için veriyor... Ben macosx sistem kullanıyorum ve true type fontları kullanıyorum... şimdiye kadar hiçbir programda türkçe karakter sorunu yaşamadım... macosx te turkish carbon filan yüklüyse ve true type fontlar var ise hiç bir şekilde türkçe karakter sorunu vermez..

tasarimci-03

🏅Acemi Tasarımcı🏅
macosxve true type fontları kullaniyom ama bende anlamadim ki...turkish carbonda var....I.Cs2 ondan mi acaba