Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustrasyon çalışmalarım: Piknikteyiz...

filizdmr

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
filizcinardemirtas.blogspot.com
Güzel bir çalışma ama renkler çok göz yorucu özelliklede yeşil renk, çimlerin rengini yaparken çok göz alıcı bir renk kullanmışsınız bu resimdeki herşeyi arkaplana itmiş, yeşilin, göz yormayan çizdiğiniz figürleri içinde kaybetmeyecek şekilde farklı bir tonunu kullansaydınız incelerken güzel bir tat verir ve ayrıntılar daha belirgin olurdu,bunların dışında oluşturulan komposizyon, konunun ifade ediliş biçimi, çizgiler güzel, emeğinize sağlık..

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
güzel ve neşeli bir çalışma ancak yeşil renk çok cırlak olmuş ton olarak biraz daha koyusunu seçmiş olsaydınız daha iyi olurdu. eline sağlık. buarada çalışmanın ismi çiflikte piknik olsun :)

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
uygulama basarili gozu yoran tek sey renklerin canliligi

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
hoş bir calısma olmus emeğıne sağlık

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
Eleştirileriniz için teşekkürler arkadaşlar. Çalıştığım firma özellikle canlı renkler istedi ve bu şekilde basıldı. Çocukların dikkatini çekmek için gidilen bu yol ileride onların dimağlarında estetik kirlenmelere yol açsada buna da şükür diyorum. En azından hayalgüçlerine armağan birer oyuncak mahiyetinde düşünüp yaptım.

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ah, ahhh!.. Yetiş "renk teorisi", nerdesin?! Ne bilinen oldun, ne de anlatılan kardeşim...

1- Çalışmalarda canlı renk(ne kadar açık ifade değil mi) kullanımı böyle olmaz.
2- Müşterinizin görmek isteyip te anlatamadığı canlı renkler bunlar değildir.

Öyleyse renk meselesinin candamarı nedir diye soralım? Cevap: Kontrasttır! Kontrast nedir peki? Her bir renk katogorisine ait tonun/rengin, kendine zıt renk kategorisinden renklerle yanyana gelip ahenk oluşturması; yani desteklenmesidir. Soğuk/sıcak, Parlak/ölü, Açık/koyu zıtlıkları gibi(Bu zıtlıklar birbirleriyle de etkileşime girer ve kombinasyon oluştururlar; açık sıcak ton, soğuk ölü ton vs. gibi).

İşte Photoshop renk skalasının sağ tarafında aşağıya doğru sıralanan renkler var ya, işte onlara saf/parlak/çiğ renkler diyebiliriz. Yani içlerine beyaz ve siyahın pek karıştırılmadığı renkler. İşte bu saf renkler, çalışmalara tümden boca edilmez. Edilmez çünkü, ancak karşıtları olan ölü/gri/koyu tonlarla kulanıldığında kendini gösterir ve gözümüze bayram ettirirler. Yoksa her bir canlı renk, hem birbirini, hem de gözümüzü yerler!.. Bakın bu işlerde, canlı tonlar, ölü tonların üstüne "gereken yerlerde" nasılda güzel kullanılmış:

https://mattgaser.files.wordpress.com/2008/04/color-keys-2.jpg
field.jpg (image)
jxy_mount_nool_moment_01_w.jpg (image)
bb_91.jpg (image)
office-window4-lo.jpg (image)
eld-marketplace.jpg (image)
dij-sketch3.jpg (image)
dij-sketch-2.jpg (image)
spr12-2-lo.jpg (image)
angeles-pond-lo.jpg (image)
https://2.bp.blogspot.com/_pbZw476t...4/RmEFYB8_jjo/s1600-h/yellow-head-bird-lo.jpg
https://2.bp.blogspot.com/_pbZw476t...AAjY/rIzl1IX1HVE/s1600-h/spirit-sunset-lo.jpg
https://2.bp.blogspot.com/_pbZw476t...AAhg/I_VMfZJCpEs/s1600-h/Shrek-the-halls1.jpg

Umarım anlatabilmişimdir...

Son düzenleme:

smdl

🏅Acemi Tasarımcı🏅
renkleri birz daha koyu tonlarda kullansaydın daha iyi olurdu ama yinede düşünce güzel

Sargeras_BS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çocuk eğitim dergilerinden öteye geçemeyecek bir çalışma...şevkin daimi olsun

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
yorumlar için teşekkür ediyorum. benim ilk renklendirmem bu şekilde değildi. patronun istediği oldu ne kadar çiğ ve ham renk varsa kullandık. yapılan işin doğru olmadığını biliyorum ama sonuçta benim çizimim ve emeğim + ekmeğim olmuş. bende sanat eğitimi aldım ama maalesef patronların istediği oluyor.
özür dilerim bu işi sizlerle paylaştığım için ama ben çizgilerini beğendim, ve ilk poster çalışmamdır, yeri bende ayrıdır, işin aslı 50x70 cm mürekkepli çizimdir ve onu seviyorum :) söylenecek çok şey var üzerine (burda iş rgb dir. cmyk sı böyle değildir. eklentileri fazladır. ilk hali daha sadedir vs. vs.) en iyisi bi ara sadece çizimi tarayıp buraya yüklemek diyorum.

yazarçizer vakit ayırıp anlatmaya çalıştığın bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.

Sargeras_BS ötesi zaten amaçlanmamıştı. şevkim :) sanırım kırılmaz. çiziyor olmak benim için su hava gibi. ama dileğin teşekkür ediyorum.

smdl sana da teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:

HALİMİYE

🌱Yeni Üye🌱
arkadaslar bana ıllustrasyon cs3 menusunun acıklamaları lazım cok acıl lutfennnn

aytekeli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
acıklaması derken neyi kastedıyorsun ! ...

burak kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.buka-limon.deviantart.com
Çizimler güzel. Diğer bütün çalışmalarda bunu görüyoruz. Ama renkler... (monitörün karşısında bronzlaştım ışımadan ötürü) İşverenler bazen oldukça acaip olabiliyor. Bazen de şaşırtıcı bir biçimde bizlerden de zevkli olabiliyor.(burada değil)

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
Çizimler güzel. Diğer bütün çalışmalarda bunu görüyoruz. Ama renkler... (monitörün karşısında bronzlaştım ışımadan ötürü) İşverenler bazen oldukça acaip olabiliyor. Bazen de şaşırtıcı bir biçimde bizlerden de zevkli olabiliyor.(burada değil)

Yorum icin tesekkurler.. Konu cok eski ama hortlatayim dedim..
Su sira cok havalandim biraz elestiri alayimda yere ineyim bari :D
Saygilar..

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Eski konuları hortlatmak yeni moda sanırım! Ben de modaya uymazsam olmass tabiki de. Bence gayet güzel bir çizim ama yeşilin tonu beni rahatsız etti bu güzelim çizimde o kadar parlak bir yeşilin ne işi var anlayabilmiş değilim. Yeşil zemine siyah veya koyu yeşille ince çizgiler atarak çimen görüntüsü oluşturmak zor gelmiş olmamalı, gözünüzden kaçtığını da düşünmüyorum ama bu haline de bir anlam veremiyorum ...
Eleştirimi yaparak üzerime düşen görevi yaptım sanırım :D ...

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
Eski konuları hortlatmak yeni moda sanırım! Ben de modaya uymazsam olmass tabiki de. Bence gayet güzel bir çizim ama yeşilin tonu beni rahatsız etti bu güzelim çizimde o kadar parlak bir yeşilin ne işi var anlayabilmiş değilim. Yeşil zemine siyah veya koyu yeşille ince çizgiler atarak çimen görüntüsü oluşturmak zor gelmiş olmamalı, gözünüzden kaçtığını da düşünmüyorum ama bu haline de bir anlam veremiyorum ...
Eleştirimi yaparak üzerime düşen görevi yaptım sanırım :D ...

Sizin eski saydiginiz konudan feyz alacak birileri mutlaka cikacaktir. Burada bulunan bir paylasimin guzelligi eskiligi veya yeniliginde degil icerigindedir! Ayrica eski bir uye olarak eski konularimizi flood icermeksizin yeniden guncele tasiyabiliriz. Konular eskiyebilir yeterki biz eskimeyelim ;)

Calismaya gelince cizimde kullanilan yesil o donemki patronuma gore canli olmaliydi oyle ki koyun gorse gelip otlamaliydi o cimlerde ve onun canlilik anlayisi da boyle bir tondu iste :)

Aslinda burada topu hep eski patrona atmisim ama iyi kazaniyordum adamdan ve toylukla elestirilerine cok fazla muhalefet etmiyordum.

Ilk renklendirmem boyle degildi ama simdi onu bulup paylasmam neredeyse imkansiz..

Elestiri icin tesekkurler valla iyi geldi :p

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
İyi olmuş gündeme gelmesi bak gözümden kaçmış işte :)

Kuzum eline sağlık oldukça başarılı, şu havalarda piknik fikrini aşıladın ya seviyorum seni bademim :D

Renkler hakikaten can alıyor... Belki de renk değil can alan ;) muck :*

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
Ýyi olmuþ gündeme gelmesi bak gözümden kaçmýþ iþte :)

Kuzum eline saðlýk oldukça baþarýlý, þu havalarda piknik fikrini aþýladýn ya seviyorum seni bademim :D

Renkler hakikaten can alýyor... Belki de renk deðil can alan ;) muck :*

Sen beni seviyorsun ya ondan sana oyle gelmis canim :)

Bak icimizde bronzlasan arkadaslar var :D

Cok tesekkur ederim Rabisim :)

Son düzenleme:

comoloko

🌱Yeni Üye🌱
emeğine sağlık kimbilir müdahale edilmeseydi nasıl bişey çıkardı ortaya