Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator bir iki soru mask-stroke-illüstrasyon

rohirim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle kolay gelsin arkadaşlar, yıllardır freehand kullanırdım, ara ara
illustrator kullanmaya çalışıyorum CS2, sitede aradığım ve tam cevap bulamadığım bir iki sorum olacaktı.

Oluşturduğum bir illüstrasyon var, dış çizgileri görünmez yaptım, görünen iç kısmı küçülttüğümde detayları birbirine giriyor ve kalınlık değerleri değişiyor,
gruplu halde küçültmeme rağmen buna nasıl engel olurum?

Stroke'un en az 1pt değerini nasıl hairline gibi 1pt değeri altına indirebilirim?
Çünkü 1pt altı değer olmasına rağmen o değerleri veremiyorum.

Ve mask olayı, freehand deki gibi bir şekli ''X'' le alıp, oluşturduğum geometri içine gömme olayı, illustrator de tam olarak nasıl gerçekleştiriliyor?

Birde bana illet getiren öndeki ve arkadaki obje durumunda, birini diğerinin önüne getirebilirken bazen bu nasıl olmaz yani aynı yolla bazen yapmıyor bu bir program hatası mı?

Bir kurumsal kimlik çalışmasını, programı daha çok çözmek için illustrator de oluşturmaya karar verdim, önemli bir kısmını oluşturdum, fakat bu detaylarda önemli...

Ve son olarak nerde freehand nerde illustrator diyorum :wink:
Şaka bir yana sanırım bu sorunları çözdüğümde oldukça başarılı...
teşekkür ederim...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
1. Küçültemek için grubu expand edin... convert

2. 1 pt az rakamları yazabilirsiniz Stroke ayarlarda.... View - Stroke

3. Mask ilgili forum içersinde Hande Demir hanım konu açtı... arama yapın....(illustrator dersleri)

4. Birde bana illet getiren öndeki ve arkadaki obje durumunda, birini diğerinin önüne getirebilirken bazen bu nasıl olmaz yani aynı yolla bazen yapmıyor bu bir program hatası mı? - soru tama anlamadım.. .daha açık bir şekilde sormalısınız

4.

rohirim

🏅Acemi Tasarımcı🏅

kasta095 çok teşekkür ederim...

convert tamamdır.. mask tamamdır... stroke tamamdır...

Fakat Stroke için değer girilen bir kutu var, dediğin gibi kendim 0,5 gibi değer girince oluyor, fakat standartlardan 1pt altına inmiyor bu normal mi ?

4. İllet olan, misal iki geometrik şekil oluşturdum, birinin, diğerinin arkasında durmasını istiyorum arkaya atmak istediğime,
mouse sağ button arrange- send to Back yapıp arkaya alıyorum fakat bu sistem herzaman sonuç vermiyor, zaman zaman hiç bir yer değişikliği yapamıyorum gibi. Buna sebep olan bilmediğim özel bir durum mu var acaba

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑

kasta095 çok teşekkür ederim...

convert tamamdır.. mask tamamdır... stroke tamamdır...

Fakat Stroke için değer girilen bir kutu var, dediğin gibi kendim 0,5 gibi değer girince oluyor, fakat standartlardan 1pt altına inmiyor bu normal mi ?

4. İllet olan, misal iki geometrik şekil oluşturdum, birinin, diğerinin arkasında durmasını istiyorum arkaya atmak istediğime,
mouse sağ button arrange- send to Back yapıp arkaya alıyorum fakat bu sistem herzaman sonuç vermiyor, zaman zaman hiç bir yer değişikliği yapamıyorum gibi. Buna sebep olan bilmediğim özel bir durum mu var acaba

1. peki Stoke diğer değiştirmek istediğiniz zaman obje seçili mı? yani şöyle bir şey mesela programı açtınız objeye 0.5 tp kadar stroke verdınız.... o ayarları sadece verelen obje için uygundur.. diğer çizdiğiniz obje tekrar ayarları 1 pt olacak... ama Preferance ayarlarda Stroke kalınlığı ayarları galiba değiştirebilirsiniz (şu anda program yok bende kesin olarak bakamıyorum)

....

alla alla enteresan... ilk defa böyle soru ile karşılaşıyorum... görmeden bir şey demeyeceğim:(

rohirim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1. peki Stoke diğer değiştirmek istediğiniz zaman obje seçili mı? yani şöyle bir şey mesela programı açtınız objeye 0.5 tp kadar stroke verdınız.... o ayarları sadece verelen obje için uygundur.. diğer çizdiğiniz obje tekrar ayarları 1 pt olacak... ama Preferance ayarlarda Stroke kalınlığı ayarları galiba değiştirebilirsiniz (şu anda program yok bende kesin olarak bakamıyorum)

....

alla alla enteresan... ilk defa böyle soru ile karşılaşıyorum... görmeden bir şey demeyeceğim:(

İlgin için teşekkür ederim,
sorularımın cevabını buldum saolasın, Stroke sorun etmiyorum dediğin gibi elle yazarak istediğim değeri verebiliyorum.
Merak ettiğim obje seçili iken orada 1pt ve daha alt değerleri olan 0,25pt var mouse ile 0,25 yap dediğimde yapmıyor onu merak ettim.

bu da illet eden

backx.jpg

o yıldızı o dairenin arkasına almak istersem orada görülen işlemi yapmam gerekiyorsa eğer, bazen bunu yapmıyor arkaya alamıyorum, yada arkadakini öne alamıyorum, ama bazen de oluyor. Neden bi olup bi olmuyor, deli etti beni geçen gün yani ne bileyim atıyorum objelerin biri convertli biri değilse mi olmaz, bir stroke'u diğer stroke'un arkasına alamazmıyız gibi.

different

🏅Acemi Tasarımcı🏅
send backwardı dene olur o sıkma canını

canndostt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İlgin için teşekkür ederim,
sorularımın cevabını buldum saolasın, Stroke sorun etmiyorum dediğin gibi elle yazarak istediğim değeri verebiliyorum.
Merak ettiğim obje seçili iken orada 1pt ve daha alt değerleri olan 0,25pt var mouse ile 0,25 yap dediğimde yapmıyor onu merak ettim.

bu da illet eden

backx.jpg

o yıldızı o dairenin arkasına almak istersem orada görülen işlemi yapmam gerekiyorsa eğer, bazen bunu yapmıyor arkaya alamıyorum, yada arkadakini öne alamıyorum, ama bazen de oluyor. Neden bi olup bi olmuyor, deli etti beni geçen gün yani ne bileyim atıyorum objelerin biri convertli biri değilse mi olmaz, bir stroke'u diğer stroke'un arkasına alamazmıyız gibi.

Rohirim;
Sanırım aynı layer üzerinde çalışıyorsunuz ve bu nedenle iki objeyi tek layerde görüyor program. Kolaylık sağlamak için ayrı layer açıp şemayı veya objeyi o şekilde kullanırsanız. Arkaya, öne istediğiniz yere getirebilirsiniz. kolay gelsin. İyi çalışmalar.

rohirim

🏅Acemi Tasarımcı🏅

porcelain

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
objeleri kolayca öne arkaya almak için önce taşıyacağınız objeyi Kesin(ctrl+x) sonra hangi objenin altına veya üstüne gidecekse o objeyi tıklayın ve altına gidecekse Ctrl+B (Back), üstüne gidecekse ctrl+F (front)yapın. birde efektleri Expand etmeden, objenin boyut değişiminde otomatik olarak küçülüp büyümesini istemiyorsanız tool bölümündeki scale'ye çift tıklayın ve alttaki Scale Strokes & Effects işaretini kaldırın.