Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İllustrator 'da layer mask

cevizmx

🌱Yeni Üye🌱
Selamlar,

İllustrator 'da bir çizime mask uygulayarak rengini nasıl değiştirebiliriz? Photoshop 'da bu mümkün.
Durum şöyle aslında bir gradient ile reklendirilmiş text var, gradientte birçok stop var mavi tonlarında, hepsini teker teker kırmızıya çevirmektense üzerine renkli bir layer atıp arkadaki rengi değiştirmek mümkün müdür?

Şimdiden değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Çalışmayı eklemeniz mümkünse yardımcı olmamız daha kolay olabilir..İstemiş olduğunuz çalışmada maskelemenin ne işe yarayacağını anlamadım şahsen?

cevizmx

🌱Yeni Üye🌱
Kısaca şöyle anlatayım,
Text.jpg

Bu resimdeki yazı illustor'da hazırlandı. Gradient var dikkat ederseniz. Gradient'de üst ve alt kısımda koyu tonlar mevcut, ortada ise daha açık bir yeşil var. Bunları teker teker elle düzenlemek çile gibi bir şey:D Yani her yeşil tonuna bir kırmızı tonu atamak gerekiyor. Bunun yerine Photoshop’da yaptığımız gibi layer mask mantığında istediğim tüm alanların üzerine bir mask atarak rengini homojen bir şekilde kırmızıya çevirmek istiyordum.

AI ‘den PS’e atarak yapabiliyorum, maksat bunu AI ‘de yapabilmek. Öğrenmek amacındayım:) Bunu yapabileceğim bir yöntem biliyorsanız çok sevinirim.

İlginiz ve desteğinizden dolayı teşekkür ederim.