Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator de Layer Effect Copy

sinkul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sitede aradım ama bulamadım, PS'da olduğu gibi illustrator de layer özellikleri nereden copy yapılıyor acaba?? (diyelim bi objeye 3D extrude, drop shadow filan verdik ve diğer layerlardaki objelerede aynı efektleri değiştirmeden uygulayacağız)

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
çok basit:D varsayalım o özellikleri bir tanesine verdin. şimdi ikincisine vermek istiyorsun ya; vermek istediğin yazı şekil vs tıkla "i" ye bas ki eyedropper tool olur kendisi sanki renk almak istiyormuş gibi git o styleı uyguladığın nesneye tıkla tamamen aynı özelliklere sahip olacaktır. tek sorunu renk; yazıysa yazı karekteri filan onlarıda kopyalıyor. kısacası eyedropperla diğer nesnenin rengini almaya çalışıyormuş gibi:)

sinkul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu işlemde yada anlatımda bi eksiklik var...objeye 3D uyguladım bunu diğerlerinede tak tak uygulamanın yöntemi nedir...eyedropper appearance ile yapılıyo ise tam anlatırmısınız...teşekkürler.

29700566.jpg

-----------------------------------
şimdi oldu teşekkürler arkadaşlar...birde object style nerden oluşturuluyordu???

Moderatör tarafında düzenlendi:

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
şimdi oldu teşekkürler arkadaşlar...birde object style nerden oluşturuluyordu???

rica ederim önemli değil. object syle şöyle oluyor. önce window dan graphic style ı açıyoruz.(açık olabilir ama ben yine de yazayım dedim). ardından bir şekil çizip istediğimiz efectleri veriyoruz.
31283158.jpg

ardından o şekli tutuyoruz ve sürükleyip graphic style a atıyoruz.

31283158.jpg

orada yeni bir ikon oluşuyor

59161836.jpg

istediğimiz şekilleri çiziyoruz. burada sadece şeklin önemi var rengin farkı yada çizgisinin olup olmadığı önemli değil.

86588693.jpg

bu şekilleri style uygulamak için shift e basılı tutarak tek tek seçiyoruz. ve ardından gidip o style basıyoruz

89532705.jpg

bu arada ben cs4 kullanıyorum ama cs3 te de aynısı oluyor

sinkul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sağol doğan anlamışam:)