Kursa gitmek istemeniz güzel ama öncelikle şunu belirtmek lazım ki, eğer grafikerliği yeteneğinizden ve elinize yatkın olduğundan dolayı yapmak istiyorsanız kursa gidin. Aksi takdirde kursa giden birçok insan hangi kursa giderse gitsin, ne kadar maddiyat dökerse döksün başarılı olamamakta ve bu kapıdan eli boş, zararla dönmektedir. Anlattığım şekilde çok fazla tanıdığım insan var.. Piyasada iş bulamamazlıktan, farklılığı deneyip grafikerliği bir kurtuluş kapısı olarak görüp bu işe el atan, üzerine değerli zamanının büyük bölümünü ve yüklü maddiyat döken, ancak sadece bu meslekteki kişisel becerisi olmadığından dolayı herhangi bir ilerleme kaydedemeyen ve yolun yarısından umutsuzca dönen birçok arkadaşım var. Grafik adına kazandıkları bir hiç, kaybettikleri ise değerli büyük zamanları ve maddiyatları.. Grafikerliği öncelikle diğer mesleklerden ayrı olarak deneme-yanılma olayı gibi görmemek lazım. ''Dur bu işe de bir el atayım, belki tuttururum'' mantığı ile düşünürseniz yüksek olasılıkla çuvallayacaksınız demektir.
Ancak daha önceden gelen bir çizim yeteneğiniz, çizime dayalı geniş çaplı bir hayalgücü ve yaratıcılığınız, el beceriniz var ise o zaman tabiki mutlaka bunu değerlendirin. Piyasada çok fazla kıytırıktan sahte grafikerlik kursları var.. Gazetelerin ilan sayfalarının Bilgisayar ile ilgili olan ilanlarının ilk başlarında mutlaka rastlarsınız.. Şu kadar fiyata, şu kadar süreye grafikerlik eğitimi.. vs. diye.. Bunlardan uzak durun. Boşuna bu kurslar ile zamanınızı ve maddiyatınızı harcamayın. Çünkü bir iki programın birkaç temel kullanım araçlarının haricinde herhangi birşey öğretmiyorlar. Öğrettikleri bilgiyle kendini geliştirmek ve biryerlere varmak ta zaten mümkün değil. Kesenizi zorlayacak 1-2 tane kurs var.. Ama burada reklam yapmak gibi olacağından isimlerini vermek istemiyorum. Onun yerine size diyebileceğim tek şey şudur ki: Eğer ''kesinlikle ben bu işi yapacağım, yeteneğim de var, tek ihtiyacım olan şey bir kursta işin teknik kısmını öğrenip yeteneğimle pekiştirmek'' diyorsanız.. O zaman imkanlarınız dahilinde biraz fedakârlık yapıp, taksitlendirme vs. gibi imkanları da kullanarak, o pahalı olan kursları araştırmanızı tavsiye ederim. Pahalı olmasının nedeni o kursların marka oluşundan değil, sosyete kursu oluşundan değil.. Gerçekten iyi eğitim sistemleri var ve bu işin tekniğini gerçekten öğretiyorlar. Ucuz diye nitelendirdiğimiz kurslara gitseniz zaten size yeterli olmayacak, tekrar tekrar 2-3 kursa daha gitmek zorunda kalacaksınız ve onlar da size yeterli olmayacak.. aksine kafanızı daha da bulandıracaklar.. çünkü hem ucuz olup hem de kaliteli eğitim veren bir kurs yok.. Böyle bir kurs arayışına girmeyin. Ayrıca 2-3 kursa giderek harcadığınız maddiyat ve emekler ile tek seferde pahalı diye nitelendirdiğimiz kursa gitmeniz daha mantıklı ve daha kârlı olacaktır.
Konuya paralel olarak; Zengin, paraya para demeyen bir düşünürün sözü vardı, ismini şuan hatırlamıyorum ama anlamı derin olan şu sözleri gerçekten de doğru : ''Henüz ucuz eşya satın alacak kadar zengin olmadım'' ...
Saygılarımla...