Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İllustrator ''Vs. Photoshop''

cdesign

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar uzun zamandır photoshop ile ilgileniyorum. illustrator u indirdim. genel olarak aynı mantık sanki ? ikisini de adobe ürettiği için mutlaka bi fark vardır diye düşünüyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

EDİT: kusura bakmayın yanlış sayfadan açmışım konuyu. soru bölümüne taşınırsa sevinirim

Moderatör tarafında düzenlendi:

CMFERADOR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.500px.com
Herkesin en başta söyleceği gibi, Illustrator vektörel çalışır. Yani aslında çalışma mantıkları aynı değildir. Photoshop resimlere piksel bazında yaklaşırken; Illustrator vektör bazında yaklaşır. Illustrator dosyasını ne kadar büyütürsen büyüt şeklinde bir bozulma olmaz ve bu yüzden reklam işlerinde vb. daha çok kullanılır. Kısaca şöyle düşünebilirsin: Illustrator baskı için; Photoshop ekran için.

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
Yukarda Arkadaşımız Güzel Özetlemiş

Illustrator,ü Kullanmaya Başlarsanız Photoshoptan Farklı Olduğunu Görürsünüz
Benim İçin Illustrator Photoshopun Sağ Kolu Çizim Açısından

cdesign

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herkesin en başta söyleceği gibi, Illustrator vektörel çalışır. Yani aslında çalışma mantıkları aynı değildir. Photoshop resimlere piksel bazında yaklaşırken; Illustrator vektör bazında yaklaşır. Illustrator dosyasını ne kadar büyütürsen büyüt şeklinde bir bozulma olmaz ve bu yüzden reklam işlerinde vb. daha çok kullanılır. Kısaca şöyle düşünebilirsin: Illustrator baskı için; Photoshop ekran için.

çok teşekkür ediyorum yorumun ve açıklaman için.

Yukarda Arkadaşımız Güzel Özetlemiş

Illustrator,ü Kullanmaya Başlarsanız Photoshoptan Farklı Olduğunu Görürsünüz
Benim İçin Illustrator Photoshopun Sağ Kolu Çizim Açısından

peki sorabilir miyim, illustrator de ne yapıyorsunuz ondan sonra photoshopda ne yapıyosunuz ? mesela "illustratorde aracın hatlarını çiziyorum photoshopta boyuyorum" gibi

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
Photoshopta Zor olan Veya Çok Zaman Alan ve yüksek çözünürlüklü Çizimlere İhtiyaç Olduğunda llustrator Hazırlayıp PS,ye Aktarmak Yine PS için Shapes,Brushes,Logo(Fırça,Şekil) Hazırlamak Ayrıca Yazıları İstediğim gibi Editlemek vs vs
Bir nevi Photoshop için Malzeme Üretmek

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar uzun zamandır photoshop ile ilgileniyorum. illustrator u indirdim. genel olarak aynı mantık sanki ? ikisini de adobe ürettiği için mutlaka bi fark vardır diye düşünüyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

EDİT: kusura bakmayın yanlış sayfadan açmışım konuyu. soru bölümüne taşınırsa sevinirim

Aslında mantıkları aynı değildir ama menülerinin yaptığı işlevlerin benzerlikleri var.
Şöyle özetlemek gerekirse ;

Photoshop : resim ağırlıklı görseller hazırlamak için. Resmin arka planını silme decupe yapmak için gölgelendirmeler vs gibi resim ağırlıklı işleri yaparsınız.

İllustrator'da ise : vektörel çalışırsınız . Yani siz görseller oluşturursunuz Baskıya göndermek için illustrator kullanırız. Genel olarak mantık'da şu şekildedir.

Photoshop'ta resimleri düzenleriz , illustrator'da varsa vektörel çizgilerimizi yada görsellerimizi oluştururuz. Ardından İndesign ortamına aktarıp yazılarını yazıp katalog dergi işlemlerini tamamlarız.

Yani hepsi bağımsız değil bunların. Photoshop olmazsa illustrator'da resim düzenlemek çok zor. Mesela photoshop'ta background direk silen silgi var ama illustrator'da yok kesme var . Photoshop olmazsa illustrator'da resimlerin üzerinde rahat oynamalar yapman zorlaşabilir. Ama İllustrator'da olmazsa photoshop'ta yaptığın işlemler seni zorlayabilir. Vektörel çizim yaparken photoshop sana işkence gelebilir. Bak hepsini tek 1 programda'da yapabilirsin ama işkence çekersin.

Kısaca özetlemek gerekirse : Photoshop'u inşaatın temeli düşün . Ardından İllustrator ile katları çıkıyorsun , ve son olarak indesign v.b gibi programlar ile binanın dış cephesini bitirip olayı tamamlıyorsun :)