arkadaşlar uzun zamandır photoshop ile ilgileniyorum. illustrator u indirdim. genel olarak aynı mantık sanki ? ikisini de adobe ürettiği için mutlaka bi fark vardır diye düşünüyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim
EDİT: kusura bakmayın yanlış sayfadan açmışım konuyu. soru bölümüne taşınırsa sevinirim
Aslında mantıkları aynı değildir ama menülerinin yaptığı işlevlerin benzerlikleri var.
Şöyle özetlemek gerekirse ;
Photoshop : resim ağırlıklı görseller hazırlamak için. Resmin arka planını silme decupe yapmak için gölgelendirmeler vs gibi resim ağırlıklı işleri yaparsınız.
İllustrator'da ise : vektörel çalışırsınız . Yani siz görseller oluşturursunuz Baskıya göndermek için illustrator kullanırız. Genel olarak mantık'da şu şekildedir.
Photoshop'ta resimleri düzenleriz , illustrator'da varsa vektörel çizgilerimizi yada görsellerimizi oluştururuz. Ardından İndesign ortamına aktarıp yazılarını yazıp katalog dergi işlemlerini tamamlarız.
Yani hepsi bağımsız değil bunların. Photoshop olmazsa illustrator'da resim düzenlemek çok zor. Mesela photoshop'ta background direk silen silgi var ama illustrator'da yok kesme var . Photoshop olmazsa illustrator'da resimlerin üzerinde rahat oynamalar yapman zorlaşabilir. Ama İllustrator'da olmazsa photoshop'ta yaptığın işlemler seni zorlayabilir. Vektörel çizim yaparken photoshop sana işkence gelebilir. Bak hepsini tek 1 programda'da yapabilirsin ama işkence çekersin.
Kısaca özetlemek gerekirse : Photoshop'u inşaatın temeli düşün . Ardından İllustrator ile katları çıkıyorsun , ve son olarak indesign v.b gibi programlar ile binanın dış cephesini bitirip olayı tamamlıyorsun