Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator’da Başlarken

trvendetta

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Create New Document(yeni döküman oluşturma)

Yukarda bulunan menülerden File>New diyerek açabiliriz.Burada yapabilceklerimiz:

Name:sayfanın ismi

-New Document Profile:sayfanın boyutu seçilir kendimiz belirleyceksek custom seçeriz yada altdaki özellikleri değiştirdiğimizde custom olur.

size ise nwe document profilede seçtiğimiz türlere göre özellik verir mesala web seçtiğimizde 800*600 1024*768 gibi

width:yanlara doğru genişlik height:yukarı doğru genişlik ayarlamızı sağlar

Units:ise width ve height nin birimini belirler.

advanced :gelişmiş özellikler

renk kaltitesi gibi özelikler ayarlanır yeni başlamışsanız aynısı kalsın.
new-document.gif

Illustrator Çalışma Alanı
illustrator-interface.jpg

Menu :illustratordaki herşeyin bulunduğu yerdir effect ,pencerede bulunan tüm araçların açılıp kapanması vs gibi işlemlerin bulunduğu yerdir.

toolbox:çizim yaparken kullancağımız araçların bulunduğu bölümdür bir kez tıkalyıp seçerek kullanabiliriz bazılarında birden fazla araç var bunlara basılı tutup erişebiliriz isimlerini öğrenmek için üstünde biraz bekleriz mouse imleçi ile .

status bar:sayfanın bilgilerinin bulunduğu yerdir.

artboard:önizlemede gözücek sayfa alanı çizgi dışında olançizimler gözükmiyecektir.

floating palette:windows menusünden açtığımız bölümlerin kısayolalrını koyabiliriz.

control palette:tool panelinden şeçtiğimizde burada özellikleri gözükür değitirebiliriz.
Toolbox

toggle column basarsak sağ tarafdakiler aşağı doğru olur tekrar basarsak ikişer halde olur.Tool açamk için yukardaki menulerden windows dan tool seçeriz.tool panelinde yazan isimlerin yanındaki harfler kısayolalrıdır v ye basarsak selection tool açılır.dikakt ettinizmi bilmiyorum ama direct selection ,type vs altında ok var bu oka basılı tutup alt menulerını açmamızı sağlar.
illustrator-toolbox.gif

Floating Palette

windows panelindne açılan bölümlerin kısayolları bulunur.
floating-palette.gif

not : tamamen bu yaziyi ben(vendetta) türkçeleştirdim orjinal yazisi ile alakası yoktur daha fazla bilgi bulunmaktadir sadece resimler alınmıştır bu yüzden kaynak belirtme gereği duymuyorum

Son düzenleme: