Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustrator'da ters rakam sorunu

harungundogdu1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İllustrator ı indirirken arapça destekli indirdim. Büyük ihtimalle ondandır.
Örneğin 7/3 yazıyorum 3/7 oluyor. preferences ayarlarına girdim biraz karıştırdım ama düzelme olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.
:[

harungundogdu1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tamam hallettim. Adobe'un kendi sitesinde gördüm. text alanı seçili iken character panelinde sağ üst köşedeki aşşağı bakan oka tıklayıp Left-to-right character direction'a tıklarsanız düzeliyor.

serkanbens

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tamam hallettim. Adobe'un kendi sitesinde gördüm. text alanı seçili iken character panelinde sağ üst köşedeki aşşağı bakan oka tıklayıp Left-to-right character direction'a tıklarsanız düzeliyor.

Bir şey soracam. Bende mesela arapça sağdan sola bir cümleyi google dan kopyalayıp illustratore atıyorum. Ama yazı sağdan sola iken ıllustrator de soldan sağa oluyor. bunun için dediğiniz left to right character seçeneğine mi tıklamam gerekiyor

harungundogdu1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir şey soracam. Bende mesela arapça sağdan sola bir cümleyi google dan kopyalayıp illustratore atıyorum. Ama yazı sağdan sola iken ıllustrator de soldan sağa oluyor. bunun için dediğiniz left to right character seçeneğine mi tıklamam gerekiyor

right to left yaparsanız büyük ihtimalle olur. Rakamlarda sorun yaşarsanız (bazen arapça yazsa da rakamı latin harflerle yazıyor) type>apply middle eastern composer'ı tıklayın. o da olmazsa character panelini açıp sağ üstteki açılır menüye tıklayıp show options'u tıklayıp digits'i hindi yaparsanız düzelecektir. :)

serkanbens

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
right to left yaparsanız büyük ihtimalle olur. Rakamlarda sorun yaşarsanız (bazen arapça yazsa da rakamı latin harflerle yazıyor) type>apply middle eastern composer'ı tıklayın. o da olmazsa character panelini açıp sağ üstteki açılır menüye tıklayıp show options'u tıklayıp digits'i hindi yaparsanız düzelecektir. :)

Ben cs6 kullanıyorum. characterin üstündeki oka tıklıyorum ama right to left seçeneği belirmiyor. Videolara baktım onlarda gözüküyor. acaba CC ye özel bir eklentimi bu ?

harungundogdu1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok ilginç. Ben character olsun diğerleri olsun sağdaki oka tıklıyorum. örneğin o seçenekleri bırak 6 7 tane seçenek beliriyor. neyse teşekkür ettim.

bir yol var aslında ama biraz uğraştırıyor. photshopta arapça yazıp kopyala yapıştır dersek sıkıntı çıkmadan düzenleme yapabiliyoruz. mecbur kalırsan kullanabilirsin kardeş