Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustrator'da transparency??? acil!

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
illustrator'da transparency kullanıp vektorellerimin opacity'sini düşürmek istiyorum. ancak bi arkadaşım baskıya yolladığı işte problem yaşadığını anlatmıştı ve ben de bir türlü cesaret edemedim.

yaptığım bi araştırmaya göre transparency kullandığım işimde resim var ise,
tif olmalı imiş (eps olursa sorun çıkıyormuş)

bu konuda bilgisi olanlardan acil yardım istiyorum. artık ben de kullanmak istiyorum transparency'yi.

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
transparency menüsündeki opacity değerini değiştirerek saydamlık derecesini düzenleyebilirsiniz. Bu yöntemin herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
transparency menüsündeki opacity değerini değiştirerek saydamlık derecesini düzenleyebilirsiniz. Bu yöntemin herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum...

nasıl uygulanacağını biliyorum da, baskı da sorun yaşandığını duymuştum.
uygulamış olanlar varsa, riskli midir değil midir onu merak ediyorum.

teşekkürler

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
vektörel çizimlere transparency uygulayacaksan bir sorun çıkmaz. Herhangi bir riski de olmaz. Sorun olursa sadece opacity değerini fazla verirsen baskıda çıkmama sorunu olabilir. Film çıkış veya aygınger çıktısında farklı saydamlık ile çıkacağını da gözönünde tutmalısın. Bu konuda film çıkış aldığın firmadan da bilgi alabilirsin.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
film çıkış aldığım firmanın dediğine göre,
işe .eps foto çakarsam sorun olabilirmiş.
.tif çakmalıymışım.

bu açıklama beni çok tatmin etmediği için sizlere de danışmak istedim.

bu arada hala cs2 kullanıyorum. cs3 te font sorunları yaşandığını duydum.
hele bi herkes geçsin en son ben geçerim.
geç olsun güç olmasın.

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
film çıkış aldığım firmanın dediğine göre,
.tif çakmalıymışım.

bu açıklama beni çok tatmin etmediği için sizlere de danışmak istedim.

bu arada hala cs2 kullanıyorum. cs3 te font sorunları yaşandığını duydum.
hele bi herkes geçsin en son ben geçerim.
geç olsun güç olmasın.

Çalıştığınız firma hakkında yorum yapmayı istemem. Ancak teşekkür etmek istedim kendilerine. Matbaa terimlerinde bilmediğimiz bir kelimeyi daha bize öğrettiği için .
.tif çakmalıymışım.

Burada ufak bir açıklama yapıyım anlamayan yada bilmeyen arkadaşların kafası karışmasın anladığım kadarıyla embed etmek yani dosyanın içine gömmek anlamında kullanılan bir kelimedir sanırım bu.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
biz izmirlilerin bazen gerçekten garip kelimeleri oluyor. (gevrek, çiğdem, kumru vs.)
burada fotoğraf place etmek yada import etmeğe "çakmak" deniyor. matbaacısından, film çıkışçısına böyle duydum.
ben de böyle kullanıyorum ve herkes de böyle kullanıyor sanıyordum.

üzgünüm gerçekten. burada bir daha kullanmamaya özen göstericem.

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Konunun dağılmaması için bu konuya son mesajım.

Lütfen yanlış anlamayın arkadaşlar. Böyle terimsel kelimeleri düzgün yerlerde düzgün şekillerde kullanmaya çalışırsak bizlerden sonra bu yazıları okuyan 10000 lerce insanın yanlış bilgi almasını önlemiş oluruz. Amacım sizi rencide etmek yada başka herhangi birşey değildir. Sadece kullanılan terim veya kelimenin yanlış yerlere çekilip yanlış bilgilerin yanlış beyinlere yansımasını önlemektir...

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
transparency uyguladığın çizimlere Object - Flatten Trancparency uygulayarak riski minimuma indirebilirsin...

yediveren

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Illustratörle 9. versiyondan beridir calisiyorum, size tavsiyem suki yüklediginiz foto ister eps ister tif isterse jpg olsun... hatta ve hatta rgb olsun embed etmene de gerek yok... eger bilgisayarinda adobe acrobat professional var ise... illustratördeki datayi eps formatina dönüstür veya ps (baski) formatina... ardindan acrobat pro ile birlikte bulunan adobe distiller ile bu eps veya ps datayini pdf formatina dönüstür... yanliz baski ayarlarini yüksek tutmalisin distiller da... High Quality Print yeterli bir secenek olur bence.
dene problem olacagini sanmam..

yediveren

🏅Acemi Tasarımcı🏅
unutmadan illustratörden direkt pdf e dönüstürme o zaman bahsettigin transparency gibi problemlerle karsilasabilirsin...

bu arada yaptigim 400, 500 mb lik dataylari 20, 30 mb a kadar problemsiz indirebiliyorum...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
unutmadan illustratörden direkt pdf e dönüstürme o zaman bahsettigin transparency gibi problemlerle karsilasabilirsin...

bu arada yaptigim 400, 500 mb lik dataylari 20, 30 mb a kadar problemsiz indirebiliyorum...

tesekkur yardimin icin.. ben de benzer yontem kullanip isimi once eps'ye cevirip, ardindan photoshop'ta acip yeniden eps veya tif'e cevirerek kullanıyorum.
bu işlemleri yapmadan direk gönderirsem baskıda nasıl bir sorun oluyor? ya da sorun oluyor mu? sizin bu konuda bilginiz var mı?

dorukmavisi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tesekkur yardimin icin.. ben de benzer yontem kullanip isimi once eps'ye cevirip, ardindan photoshop'ta acip yeniden eps veya tif'e cevirerek kullanıyorum.
bu işlemleri yapmadan direk gönderirsem baskıda nasıl bir sorun oluyor? ya da sorun oluyor mu? sizin bu konuda bilginiz var mı?

.ai ve .psd formatlarıyla sorun yaşamazsınız. En güzeli tek seyfalık deneme çıktısı aldırın.

yediveren

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photoshop ile bugüne kadar hicbir problem yasamadim baski konusunda yaptigin islem dogru problemsiz gerceklesir, ama distiller bu isin en basit ve sorunsuz yöntemlerinden biridir. ama cok büyük ebatlardaki calismalar icin photoshopu kullanamicagin icin sana kesinlikle Distiller programini tavsiye ederim....

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
.ai ve .psd formatlarıyla sorun yaşamazsınız. En güzeli tek seyfalık deneme çıktısı aldırın.

Photoshop ile bugüne kadar hicbir problem yasamadim baski konusunda yaptigin islem dogru problemsiz gerceklesir, ama distiller bu isin en basit ve sorunsuz yöntemlerinden biridir. ama cok büyük ebatlardaki calismalar icin photoshopu kullanamicagin icin sana kesinlikle Distiller programini tavsiye ederim....

yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

gokcet

🌱Yeni Üye🌱
illustrator'da transparency kullanıp vektorellerimin opacity'sini düşürmek istiyorum. ancak bi arkadaşım baskıya yolladığı işte problem yaşadığını anlatmıştı ve ben de bir türlü cesaret edemedim.

yaptığım bi araştırmaya göre transparency kullandığım işimde resim var ise,
tif olmalı imiş (eps olursa sorun çıkıyormuş)

bu konuda bilgisi olanlardan acil yardım istiyorum. artık ben de kullanmak istiyorum transparency'yi.

YAPTIGINIZ ISI BITTIKTEN SONRA MASK YAPIP ARKADAN EPS KAYDEDIP SONRADA PHOTOSHOP TA ACIP ( 300 INC & CMYK ) EN SON OLARAKTA LAYER INI KILITLEYIP KAYDEDERSENIZ VE SONRA BASKIYA YOLLARSANIZ SORUN CIKMAZ. CIKARSA KARSI TARAFTA SORUN VAR DEMEKTIR...

picture1pj0.png

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
YAPTIGINIZ ISI BITTIKTEN SONRA MASK YAPIP ARKADAN EPS KAYDEDIP SONRADA PHOTOSHOP TA ACIP ( 300 INC & CMYK ) EN SON OLARAKTA LAYER INI KILITLEYIP KAYDEDERSENIZ VE SONRA BASKIYA YOLLARSANIZ SORUN CIKMAZ. CIKARSA KARSI TARAFTA SORUN VAR DEMEKTIR...

ilginiz için çok teşekkürler.
ben zaten bu bahsettiğiniz işlemleri yapıyorum ve sorun yaşamıyorum.
ama bu işlemler baya vakit kaybına sebep oluyor.
direk baskıya yollamakta sorun olur mu onu merak etmiştim.

illustrator bilgisine sahip olan çok az kişi var yada ulaşacağımız kaynaklar çok kısıtlı.
sitemizde yenisiniz anladığım kadarıyla. bilgileri paylaşımcı yaklaşımınız memnuniyet verici.

küçük bir uyarım olacak, her yeni üyeye yaptığımız...
lütfen forum kurallarını okuyunuz. :rolleyes:
örneğin büyük harflerle yazmak forumumuzda yasak.

bilgi paylaşımınızın devamını bir illustrator kullanıcısı olarak
merakla bekliyorum. iyi forumlar

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
merhabalar;
illustrator CS2 ve sonrası ile bu problem tamamıyla ortadan kalkmıştır..
gönül rahatlığıyla transparency kullanılabilir..

saygılarımla

soprano

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yinede mantıklı olan transparecy vermek değil renklere photoshopta transparency vererek değerlerini bulmak sonrasında illustratorde tarsparency vermek yerine direk olarak renk değeri verirsin bence böylesi daha mantıklı çünkü aynı sorunu ben yaşadım ve böyle bir çözüm buldum...

Kolay gelsin!