Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İllustratore yeni başlicam önerileriniz nelerdir

DunyayaDokunun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba,
Ben yaklaşık 7 senedir webmasterlik yapiyorum fakat artık
tamamen grafik üzerine yoğunlaşmak istiyorum.

Şuan adobe'nin ücretsiz İLLUSTRATOR CS5 ürününü indiriyorum,
bu programı ilk defa kullanıcam bana bu konuda önerileriniz nelerdir,

başlangıçta öğrenmem gereken terimler vb. şeyleri söylerseniz sevinirim,

Şimdiden teşekkürler...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Verdiğiniz bilgilerde bir sorun var sanırım değinmeden geçemeyecem:). Kendinize webmaster diyorsunuz (web master: web ortamında hem tasarım-hem yazılım-hemde geliştiricilik anlamında aşmış bilge kişi) ve bu işi 7 sene yapmışsınız. Ama illustrator gibi öğrenmesi son derece kolay (işin içinde olan birisi yönünden) hatta zorunlu bir yazılımı nasıl öğrenebilirim diye soruyorsunuz.

Sizin ai bilme gibi bir ön şartınız yok ama bu zamana kadar o kadar çok program ve dil öğrenmiş olmanız gerekiyor ki yeni bir yazılım öğrenme biçiminde sorununuz olmaması lazım. Diğerlerini öğrenirken kullandığınız aynı yöntemi ai içinde uygulayınız.

Ayrıyetten grafik/baskı işleri ölmekte. Seviye üstüleri saymazsak can çekişiyoruz. Herkes webe atlarken siz batmakta olan gemiye binmeye çalışıyorsunuz:)

DunyayaDokunun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben 7 senedir web masterlik yapıyorum ve orta düzeyde ai kullunabiliyorum benim demek istediğim oyun sektörü gibi ağır bir işe geçmeyi düşünüyorum sizde hak verirsinizki aiyi web masterlik için kullunmak ayrı ağır grafik ve 3d için kullunmak ayrı

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Medyasoftun ai kitabını al ve adobe helpden türkçe olarak yardım pdfini indir öncelikle. 3d için olayını anlamadım ama aiyi en ileri derecede kullananlar teknik ve sanatsal illustratorlerdir. 3d özelliklerini teknik çizim yaparken kullanabilirsiniz. Ama öyle ileri düzey modellemelerde pek bir işe yaramaz. Oyun sektöründede yine sanatsal anlamda çizimler yapıp bunu oyun motoruna aktarabilirsiniz ama yine çok çetrefilli bir yol gibi göründü gözüme. Sadece flash+ai birlikte kullanıp sağlam flash tabanlı işler çıkabilir.

İlk cevabımdaki eleştirim "webmaster"lik kavramı içindi. Eğer weble uğraştığınız için webmaster diyorsanız kendinize bunu eleştiriyorum. Webmasterin kelime manası weble uğraşan değil hem yazılım hamde tasarım anlamında işin moda kavramıyla gurusu olan kişidir. Büyük ulu kişidir. Yanlış anlaşılmasın yani.

izge

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
o terimler alt başlıklarda sıklıkla geçiceği için ezber yapıp kafanı allak bullak etme,derim ben..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
araba sürmek gibi, al gazı bünyeye, dal trafiğin içine, kendine güven, yeteneğine güven...