Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

import sorunu

cngzdhn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba arkadaşlar, benim ilk defa karşılaştığım bir sorunum var.Ai den frehand e bir vektörü import ettiğim zaman yada sürükleyip bıraktığım zaman hata veriyor daha doğrusu program yanıt vermiyor, import ettiğim dökümanlar küçük yada büyük olsa da farketmiyor. (resim alabiliyorum)Fh yi kaldırıp yeniden kurdum ama yine aynı sorunum devam ediyor.Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler...

Benzer konular

cngzdhn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Anlaşılan kimse benzer bi sorunla karşlaşmamış.

cngzdhn

🏆Pro Tasarımcı🏆
yanıt çöp kutusundamı?

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ai'den copy Freehand'e Paste yaptınız mı, ya da Ai'den pdf kaydedip öyle açmayı deneseniz.
Ai dökümanını freehand'de import ile değil de direrk açmayı da deneyebilirsiniz.

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sitede fazlaca miktarda Freehand problemi okuyorum son bir kaç aydır. Bence artık şunun anlaşılması gerekiyor: Adobe Macromedia'yı satın aldığından beri Freehand'e değil kendi masaüstü yayıncılık yazılımı olan indesign'a güncelleştirmeler ve geliştirmeler yaptı. Yani Freehand kullanmaya devam eden arkadaşların elindeki yazılım -tam olarak bilmiyorum ama- en azından 4-5 senedir hiç geliştirilmiyor. Ama sektör malum; gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. Dolayısıyla Freehand kullanmaya devam eden arkadaşlar sorun yaşamaya da devam edecekler. Bunun hiç bir kaçarı yok. En anlamadığım da "Yaşasın Freehand, İnadına Freehand" gibi keskel alaka ve iş geliştirme anlayışından uzak söylemlerle ortaya atılan arkadaşlar. Freehand sadece bir yazılım ona vefa göstermemiz, taraftarı olmamız vs. gerekmiyor. Eğer bugün itibariyle işimizi görmüyorsa iş bitmiş demektir. Başka bir yazılıma geçebilmeliyiz.

Indesign'ın internette dolaşan bir çok eğitim videosu var. Bence uzun süre freehand kullanmış, masaüstü yayıncılığın tasarım ayağında işler yapmış bir tasarımcı kısa sürede çözer. Zaman kaybetmeden illustrator indesign ve photoshop üçlüsünü kullanmanızı tavsiye ediyorum. Hatta bridge bile çok işe yarar bir yazılım olabiliyor bazen... Kolay gelsin...

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Çalıştığımız şirketin patronu almıyorsa ya da değiştirmiyorsa (diyelim photoshop ve vektörel programı olarak da bir tek freehand var) freehand'de çalış kardeşim para yok başka yazılım alamam ve ne yap et bu problemi çöz derse çalışan ne yapacak sizce işi mi bıraksın.

En azından yardım isteyen arkadaşlara biliyorsak problem çözümü konusunda yardımcı olmak lazım.

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çalıştığımız şirketin patronu almıyorsa ya da değiştirmiyorsa (diyelim photoshop ve vektörel programı olarak da bir tek freehand var) freehand'de çalış kardeşim para yok başka yazılım alamam ve ne yap et bu problemi çöz derse çalışan ne yapacak sizce işi mi bıraksın.

En azından yardım isteyen arkadaşlara biliyorsak problem çözümü konusunda yardımcı olmak lazım.

Patrona yukarda yazılanların hepsini anlattık mı acaba? Detaylı bi şekilde anlatmışsak ve anlamıyorsa yapacak bişey yok tabi. Ama itiraf da edelim kolayımıza geliyor çoğumuzun. Freehand yeni gereksinimlere ayak uyduramıyor artık. Bu kadar çok hata vermesinin nedeni bu gibi geliyor bana.

Neticede ben de bir problem çözüm yolu yazdım. Biraz dolaylı ve radikal olsa da :D

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
ai çalışmasında farklı kaydet ai sürüm 8 freehande açar

cngzdhn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Cevap yazıp yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ederim, ben aslında illustratorle frehand den daha önce tanıştım, çünkü son bir,birbuçuk yıldır bu işin içindeyim, illustrator ün hakimiyeti tabiki kaçınılmaz, bunu anlamak için kahin olmayada da gerek yok, ama bu freehand kafein gibi nikotin gibi bişey bağımlılık yapıyor insanda,bigün illustrator gurusu bile olsam açarım heralde freehandi.
(Aynı sorunum bazen yini oluyor tabi,)
Herkese kolay gelsin.

Son düzenleme: