Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

in design cs5 yanyana sayfaları baskı numarasına göre hizalama.Yardım !

ramon33

🌱Yeni Üye🌱
Hayırlı bayramlar öncelikle herkese.İllustratorde tasarladığım 8 ,16 sayfa broşürlardan sonra bir dergi işi aldım ve haliyle sayfa sayısı birden 100 ve üzerine çıktı.Bir kaç arkadaşım en rahat in design da tasarım yapabileceğimi söyledi.

in design ı açıp kaç sayfa olacağını belirleyip açtığım zaman sayfa dizilişlerinde bir terslik hissettim yani yan yana bakan bir 16 sayfalık broşürde ilk 2 sayfa
(16-1), (2-15) diye gitmesini beklerken normal bir sıra ile 123456789... gibi bi sıralama ile karşılaştım.
Resim ile sorunumu anlatmak istedim acaba şu sıralanışa nasıl getirebilirim çünkü baskıda 2 nin yanında 3. sayfa olmaması lazım iç içe katlanıp zımbalandığını düşünürseniz.

Cevap veren ve yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.
indesign1.jpg

Benzer konular

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çalışmanızı forma forma hazırlayıp bitiminde PDF olarak matbaacınıza gönderin. Onlar montajını yapacaklardır. Forum'da montaj nasıl yapılır diye aratırsanız bilgi alabilirsiniz.

ramon33

🌱Yeni Üye🌱
seabis cevap için teşekkürler,amacım 150 sayfayıda aynı anda görmek ve tek bir kayıt ile matbaa ya yollaya bilmek , bu numaralara göre tasarım yapılır ama basımda indesign da
2-3 gözüken sayfalar aslında 2-15 yada, 150-1 (arkası ve ön) bu şekilde numaralama yapabilecek bir ayarı varsa çok işimi görecek teşekkür ederim vecap için.

arkadaşlar dergi gazete vs tasarlarken böyle bir şeyle karşılaşmadınız mı ? yada in design de gerçekten 1234 diyemi gidiyor sayfalar.

Darkart

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet 123 diye gidiyor sayfalar. Mantıkta budur zaten. Ancak ekstradan bir montaj programı alarak dilediğin gibi montaj yapar gönderirsin ama neden illa böyle bir şey istiyorsun anlamadım doğrusu. Belki klasik revolta yapmayacak çeyrek forma var işin içinde, belki uçurtma kuyruk yapacak belki etek makas yapacak ne biliyim tonla şey mevcut :)
Sen klasik olarak 1 den bilmem kaça kadar olan sayfalarını tasarla bunlarıda güzelce pdf al gerisini bırak onlar yapsın. Onun için para alıyor onlar. Aksi halde kalıbı çektir bari :)

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
indesign'ın mantığı bu zaten..
karşılaştığınız şey "terslik" değil. sayfalar 1, 2-3, 4-5 diye gider.