Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

include ile çalışmak dreamweaver sorunu [Yardım]

Muzo-ozuM

🌱Yeni Üye🌱
Kullandığım şeyin adı nedir bilmiyorum ama kod olarak
include("index.php");
gibi birşey kullandığım için konu başlığında adına include dedim.

Benim sorunum şöyle; anasayfanın en üstünde banner ve butonların olduğu kısımı ayrı bir php dosyasında en altta sitenin bitiş çizgisi,Copyright
ve bazı uyarıların olduğu kısım ise ayrı bir php dosyası.Bu dosyaları örneğin

include("siteninustkisimi.php"); şeklinde bir layer ile en üste (div olarak gerçiyor dreamweaverda)

include("siteninaltkisimi.php"); olarakta yine bir başka layer ile sitenin en altına koyuyorum fakat,

Bunu kaydedip ftpye attıktan sonra tarayıcı ile açtığımda, en üstteki kısımın banner ve butonların olduğu kısımın arkaplan resmi gözükmüyor? en alttaki kısım ise karma karışık oluyor yazılar en tepede, çizgi sağda sayfanın dışında vs. gibi karışıp beni deli ediyolar, bunun sorunu ve çözümü nedir?

include("index.php"); dışında başka nasıl bi yöntem kullanabilirim sitenin en başını ve sonunu ayrı bir php dosyasından göstermek için?

şimdiden teşekkürler.

Benzer konular

atibin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Kullandığım şeyin adı nedir bilmiyorum ama kod olarak
include("index.php");
gibi birşey kullandığım için konu başlığında adına include dedim.

Benim sorunum şöyle; anasayfanın en üstünde banner ve butonların olduğu kısımı ayrı bir php dosyasında en altta sitenin bitiş çizgisi,Copyright
ve bazı uyarıların olduğu kısım ise ayrı bir php dosyası.Bu dosyaları örneğin

include("siteninustkisimi.php"); şeklinde bir layer ile en üste (div olarak gerçiyor dreamweaverda)

include("siteninaltkisimi.php"); olarakta yine bir başka layer ile sitenin en altına koyuyorum fakat,

Bunu kaydedip ftpye attıktan sonra tarayıcı ile açtığımda, en üstteki kısımın banner ve butonların olduğu kısımın arkaplan resmi gözükmüyor? en alttaki kısım ise karma karışık oluyor yazılar en tepede, çizgi sağda sayfanın dışında vs. gibi karışıp beni deli ediyolar, bunun sorunu ve çözümü nedir?

include("index.php"); dışında başka nasıl bi yöntem kullanabilirim sitenin en başını ve sonunu ayrı bir php dosyasından göstermek için?

şimdiden teşekkürler.

css kullanıyorsan ve her sayfa için ayrı css kullanıyorsan, body çakışması olabilir. Diğer arkadaşın dedği gibi link versen ihtimaller yerine kesin cevap alman daha mümkün.

include dışındaki yöntemler seni daha çok zorlayacaktır.

Muzo-ozuM

🌱Yeni Üye🌱
css kullanıyorsan ve her sayfa için ayrı css kullanıyorsan, body çakışması olabilir. Diğer arkadaşın dedği gibi link versen ihtimaller yerine kesin cevap alman daha mümkün.

include dışındaki yöntemler seni daha çok zorlayacaktır.

evet sanırım sorun bundan her sayfanın kendi içinde css leri tek bir css nasıl yapabilirimki biraz yardımcı olabilir msiniz? dreamweaver otomatik yapıyor ve sayfaya ekliyor css kodlarınıda :S

atibin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
evet sanırım sorun bundan her sayfanın kendi içinde css leri tek bir css nasıl yapabilirimki biraz yardımcı olabilir msiniz? dreamweaver otomatik yapıyor ve sayfaya ekliyor css kodlarınıda :S

css materyallerini tek bir dokümanda toplayarak misal ' site.css '
sayfalarında bu dokümanı çağırmalısın. ( Klasik teknik budur )

<head>...</head> kodlarının içine
<link rel="stylesheet" href="site.css" type="text/css" />
kodunu ekleyerek css dokümanını çağırabilirsin.

Tabi bunu sayfanın ilk başlangıç misal index.php de yapmalısın,
include sayfalarına da bunu koyarsan bu seferde xhtml hataları başlar.

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Dostum örneğin copyright ın olduğu kısım kodları şöyle olsun;

Kod:
<!-- Copyright -->
<div id="cp">
<a href="1.php"> Anasayfa </a>
<a href="2.php"> Ürünler </a>
<a href="3.php"> Hakkımızda </a>
<a href="4.php"> İletişim </a>
</div>
<!-- End Copyright -->

Eğer Copyright alanının bulunduğu "cp" id li div e sayfa içinde uygulanan veya dışardan etki eden css kodu varsa sen include ettiğin zamanda uygulanır.Yapman gereken ise

Kod:
<div id="cp">
<a href="1.php"> Anasayfa </a>
<a href="2.php"> Ürünler </a>
<a href="3.php"> Hakkımızda </a>
<a href="4.php"> İletişim </a>
</div>

kodlarını "copyright.php" isimli php dosyasına yerleştir.Fakat bu php dosyası içinde sadece bu kodlar olacak.Bunlardan başka kod varsa onları sil.Silmezsen karışıklık olacaktır.En son olarak;

PHP:
<!-- Copyright -->
<?php include ("copyright.php"); ?>
<!-- End Copyright -->

kodunu eklemek.Fark ettiysen PHP kodunu "copyright.php" ye eklediğim kodların yerine yazdım.