Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İndesign Book + Facingpages

ramazanaydogdu

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar;

!. Bir dergi çalışması hazırlıyorum ve elimde ayrı ayrı kategorilere ait 15-20 tane indesign dosyası var benim hazırlamış olduğum. bu dosyaların bazılar facing pages ile çalıştım, bazıları tek tek alt alta çalıştım.

Fakat ben bunları book türündeki dosyada birleştirdiğimde ve book'u pdf olarak export ettiğimde facing pages sayfalarında sorun çıkıyor. Şöyle ki; Facing pages ile yan yana çalıştığım sayfanın altına tek bir fon attığımda pdf bunları ikiye bölüp sağdaki sayfayı bi alta aldığı için alttaki sayfada fon görünmüyor.
Ne yapabilirim?

2.İndesign'da A4 oyuunda 5mm taşma paylı sayfalar çalışıyorum. Facing pages sayfası olarak çalıştığımda taşmalarda bir sorun çıkar mı? iki sayfa yan yana olduğu için.

3. elimeki dosyaların %90'ı facing pages ile çalışılmadı. fakat bazı bölümlerde iki sayfa yan yana stasarım yapmam gerkiyor. örn: reklam ,vs. ) tavsiyeleriniz nelerdir.

Biraz karışık oldu.. Yardımlarınız için teşekkürler.. şimdiden..

Benzer konular

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
layerli çalışısırsanız sorun olmaz....

trifolium

🌱Yeni Üye🌱
Alfabetik Olarak Sıralama

Aynen katılıyorum istediğin kadar layerli çalışabilisin sorun çıkmaz o zaman...

ramazanaydogdu

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür ederim, mesela facing pages açıkken iki sayfaya komple bit background attım ve üzerlerine bilgileri girdim. bu dosyayı pdf olarka export ettiğimde , pdf alt alta attığı için sağdaki sayfanın backgroundu olmuyo. background'ı 2 ye bölüp sağlı sollu attığımda da matbaa 5mm taşma istediği için hafif bi kaymada birbirlerini tutmayacaklardır ?? Not: sayfaları pdf vermek zorundayım. :)

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Teşekkür ederim, mesela facing pages açıkken iki sayfaya komple bit background attım ve üzerlerine bilgileri girdim. bu dosyayı pdf olarka export ettiğimde , pdf alt alta attığı için sağdaki sayfanın backgroundu olmuyo. background'ı 2 ye bölüp sağlı sollu attığımda da matbaa 5mm taşma istediği için hafif bi kaymada birbirlerini tutmayacaklardır ?? Not: sayfaları pdf vermek zorundayım. :)

Zemini master page'den verdiğin zaman sorun olacağını sanmıyorum. Kesim payı konusunda da montaj yaparken ayarlanıyor onlar.