Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesign da tab ile text kaydırma problemi Acil yardım

serwin

🏅Acemi Tasarımcı🏅

1)...soru kısmı soru kısmısoru kısmı

....A) buradan
....sadfasfadfgadgdg
.... B) asfasdgfasrdgasg
.....dsgfasdgasfhg

merhaba arkadaşlar,
bzimim problemimiz yukarıda gördüğünüz şıklarla alakalı.oradaki mesela A.şıkkının devamının A şıkkının altından değil de 'buradan' yazan yerin b sinden başlasın istiyoruz .fakat tabs ile bunu bir türlü yapamadık. hep daha ileriye atıyor.
tüm şıklar ve soru alanı aynı text alanının içinde.

anlatabildim mi bilmiyorum ama,yardımıcı olursanız çok sevinirim..
şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

Benzer konular

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
paragraf styles lardan ayarlaman gerekiyor. oradan tab larını ayarlarsan sorun ortadan kalkacaktır.

serwin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şimdi arkadaşım,oradan da ayarlıyoruz ama ya çok ileriye atıyor,ya tirelemeyi kaldırıyor.bişeyi yanlış yapıyoruzdur muhakkak ama bir türlü bulamadık..

hatta başka bir yerden paragraf sitili kopyaladık.fakat o bile bozuluyor.her soruyu düzgün bir şekilde çıkartmıyor.

yani:
biri bize resimli anlatımlı olarak gçsterebilirse çok iyi olacak

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
sanırım istediğin böyle birşey? siz indesignın hangi versiyonunu kullanıyorsunuz? cs3 ya da cs4 olarak ekleyebilirim.

tabk.jpg

resimde yaptığım ayarlar ve sonucu gözüktüğü için tekrardan açıklama yapma ihtiyacı duymadım. şunu belirteyim. bırakmak istediğim her boşluk için space değil tab kullandım.

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle tab vererek yapmayacaksınız, bütün tabları silin :D

a) -tab- yazılar
-tab- şık olmayan yazı yazılacak
b) -tab- yazılar
d) -tab- yazılar

sonra ayarlamak istediğiniz kısımları seçip, paragraf kutucuğuna gelin :D

soldaki ilk kutucuğa 7, hemen altındakine -7 verin olacaktır :giggle:

Yani yöntemlerden biri budur :)

Son düzenleme:

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
Öncelikle tab vererek yapmayacaksınız, bütün tabları silin :D

a) -tab- yazılar
-tab- yazılar

şeklinde yapın ama tab penceresini açmyın, sonra ayarlamak kısımları seçip, paragraf kısmına gelin :D
soldaki ilk kutucuğa 7, hemen altındakine -7 verin olacaktır :giggle:

neden güldüğünüzü anlaymadım? çok mu komik geldi? evet basit birşey olabilir ama biz de herşeyi annemizin karnında öğrenmedik sonuçta. kusura bakmayın ama gülmeniz bir meslektaşım olmanızdan dolayı beni üzdü.

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
neden güldüğünüzü anlaymadım? çok mu komik geldi? evet basit birşey olabilir ama biz de herşeyi annemizin karnında öğrenmedik sonuçta. kusura bakmayın ama gülmeniz bir meslektaşım olmanızdan dolayı beni üzdü.

Arkadaşım, gülmek kısmı sempatiklik olsun diye.
Teşekkür edeceğine bir de yaptığına bak, kendini bilen utansın :D
Kimseyle dalga geçecek zamanım ve kişiliğim yok.
Biraz gülümsemekten de huy kapıyorsanız, bir psikoloğa gidin :D

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
Arkadaşım, gülmek kısmı sempatiklik olsun diye.
Teşekkür edeceğine bir de yaptığına bak, kendini bilen utansın :D
Kimseyle dalga geçecek zamanım ve kişiliğim yok.
Biraz gülümsemekten de huy kapıyorsanız, bir psikoloğa gidin :D

bak şimdi dikkatli bakarsan ben soruyu soran değil cevaplayanım. onu dışında sen sempatiklik olsun diye küldüysen bilmiyorum ama bana sanki dalga geçiyormuşun gibi geldi. o yüzden kızdım, bozuldum. yalan söyleyecek halin olmadığına göre kusura bakma ben yanlış anlamışımdır :) ha bu arada tanıdığın bir psikolog var mı :D

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
bak şimdi dikkatli bakarsan ben soruyu soran değil cevaplayanım. onu dışında sen sempatiklik olsun diye küldüysen bilmiyorum ama bana sanki dalga geçiyormuşun gibi geldi. o yüzden kızdım, bozuldum. yalan söyleyecek halin olmadığına göre kusura bakma ben yanlış anlamışımdır :) ha bu arada tanıdığın bir psikolog var mı :D

Soruyu sormana gerek yok, bilgi paylaşımında paylaşan herkes teşekkür edebilir birbirine.

Valla soran arkadaş sen kadar bozulmadı :D
Bak ben uzatmayı sevmem, hadi kolay gele :p

serwin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar teşekkür ederim öncelikle ilginiz için.
fakat biz bize hazır gelmiş mizanpaj üzerinden değişiklik yapmaya çalışıyoruz.sıfırdan yapınca bu dedikleriniz oluyor ama daha önceden yazılmış alanda bir türlü olmuyor.değişmiyor.

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar teşekkür ederim öncelikle ilginiz için.
fakat biz bize hazır gelmiş mizanpaj üzerinden değişiklik yapmaya çalışıyoruz.sıfırdan yapınca bu dedikleriniz oluyor ama daha önceden yazılmış alanda bir türlü olmuyor.değişmiyor.

Yani dediğim gibi, düzeltmek istediğiniz yazıları seçip tab ayarlarını açın, verilmiş tablar varsa silin ve dediğimiz yöntemlerle düzeltmeyi deneyin.

Ben başka yöntem bilmiyorum, çünkü ben de InDesign'e yeni geçtim :D

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
sadece indesign dosyasını buraya yükleme şansınız olabilir mi? eğer yollarsanız bakabilirim.

serwin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yemin ediyorum çıldırıcaz burda .sanırım o bahsettiğiniz psikologtan bu gisişle benim ihtiyacım olacak :rofl:

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
anladığım kadarıyla sorun tasarımdan kaynaklanıyor. çünkü bütün boşlukları space ile verilmiş. bir de bütün farklı yazı alanı için farklı paragraf stylelar hazırladım. tablarla ilgili gereken bütün düzeltmeleri yaptım. şu an için bunları uygularsanız sorun olacağını sanmıyorum. yine de bir sorun olursa tekrar sorabilirsiniz.

RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

umarım işinizi görür

serwin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şimdi indiriyorum..
çok teşekkür ederim.

serwin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bize gelen bütün dosyalar bu şekilde, bütün boşlukları space ile verilmiş durumda.yaklaşık 4000 sayfa ve biz sizin yolladığınız bu sitilleri uygulamak zorundayız.dosyayı yeniden oluişturamıcaz.nasıl bir yol izlemeliyiz.bize bu işn mantığını görsel olarak anlatabilir misiniz?
teşekkürler =)

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
çok üzgünüm ama 4000 sayfa :)bu stilleri diğer dosyalara aktarın ve neredeyse bütün dizgileri tekrar yapın :( daha doğrusu üzerinden geçin. stilleri aktarmanın en kolay yolu da şu. benim yolladığım dosyayı ve elinizdeki dosyayı açın. benim yolladığım dosyadakileri ctrl+a ile seçin ardından sizin dosyaya yapıştırın böylece bütün stiller sizin dosyanıza da otomatik olarak kopyalanmış olacak. ben stillere isim verirken mümkün olduğunca açıklayıcı olmaya çalıştım. doğru yerde doğru stilleri seçip sadece boşluk kısımları silip yerine tab a basın. resimle anlatması da biraz zor olacak ama yapamazsanız resimle de tarif etmeye çalışırım. şu anda iş yerinden çıkmam gerekiyor. ihtiyaç duyarsanız yazın ben size tekrar tarif vermeye çalışırım. ayrıca iletişim bilgilerimden de bana ulaşabilirsiniz.