Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign dosyalarını tek Indd Dosyası altında birleştirme

ertares

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar merhaba,

Indesign'da 112 sayfalık bir dergi hazırladık, fakat editör sonradan bütün konuların yerlerini değiştirdi. Çorba oldu yani,

Toplamda 15 adet konu var ve hepsinin yeri değişti. Bende öyle olunca konu konu ayırarak 15 tane farklı indesign dosyası oluşturdum, şimdi de hepsini tek bir indesign dosyası altında birleştirmek istiyorum. Sonradan üstünde tekrar düzeltmeler olabilir çünkü.

Yardım edebilir misiniz rica etsem? Şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla

Benzer konular

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Çalışmayı bitirdiysen işin biraz zor..
Bu tür işlerde Önce bir master oluşturup sonra
file < new < book.. yaptıktan sonra bu dosyayı kaydediyorsunuz..
Sonra parçalı olarak çalıştığınız dosyaları seçip book menüsüne ekliyorsunuz..
Daha sonra önceliklerini istediğin gibi değiştirip çalışmanı daha basite indirgeyebilirsin..

Şuan için ne yapabilirsin?
Çalışma dosyanı parçalayıp farklı farklı dökümanlara ayırabilirsin ve yukarıda anlattığım şekilde çalışmana devam edebilirsin..
Çalışmayı bitirdiğinden dolayı sayfa numaralarını manual yapman gerekicek..

İyi çalışmalar..

ertares

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Başlangıçta zaten master vardı. Sonradan işte taşıma işlemi olamadı sayfaları, çünkü bazıları sağdan, bazıları soldan başlıyor.

Çalışma zaten toplamda 15 parça tuttu. Book olayına baktım ama çözemedim, mesela o zaman sağ-sol sayfa başlangıçlarını nasıl yapacaz, sürede kısalıyor kafayı yiyecem :)

Book olayı güzel gibi gözüküyor ama ben beceremedim galiba :(

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
eskiden, sistemler hızlı değilken, dergilerin sayfaları 2 li ya da en çok 4 lü setler şeklinde hazırlanırdı. Aslında hala bir çok büyük kurumda dergiler bu şekilde hazırlanıyor...

Sizin yanlışınız dergiyi kitap hazırlar gibi çalışmış olmanız...

sayfaların yerleri sayfa numaraları ile alakalıdır. sol sayfalar çift sağ sayfalar tek sayılarlardır.

yani nerden bitip nerden başladığına montaj aşamasına kadar kafa yormanıza gerek yok aslında.

size önerim derginin düzeltmeleri bittikten sonra, işin baskıya hazırlanacağı zamana kadar yer yön meselesini kafanıza takmamanız doğrultusunda olacak.

iş montaj aşamasına geldiyse ve montaj matbaada yapılacaksa sayfaları numaraları ile adlandırmanız yetecektir. Montaj operatörü montaj plaına uygun olarak montajı sayfa numaraları doğrultusunda yapacaktır.

sayfa sol mu olacak sağ mı olacak sorusunun cevabı ise, az önce de söylediğim gibi sol sayfalar çift sağ sayfalar tek sayıdır. "Booklet" tipi montajlarda bu değişmez kuraldır...

bundan sonr sayfaları ayrı ayrı setler halinde hazırlarsanız, editörün hangi sayfayı nerden nereye taşıdığı asla bir problem teşkil etmez...

yani sayfaları birleştiricem diye boşuna uğraşmayın, ayrı ayrı çalışın, derginlerin tüm sayfaları bir ilanın iptali veya gelmesi ile bir anda tekrar vede tekrar değişebilir.

Bir dergi operatörünün en başta bilmesi gereken en önemli şey, sayfa yerleri veya numaralarının yapılacak en son iş olduğudur.

Bunu aklınızda tutunuz...

kolay gelsin.

seykan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Doğru söylemiş ustadım... zaten bu işler sürekli yapılıyorsa en son aşamasını ilk baştadüşünüp masterını da ayarlayabilirsiniz.

bende 1000 sayfalık kitaplar çalışıyorum tek dökümanda halletmiyorum açılması veya sayfa kaymalarında sıkıntı çıkıyor. book kısmını kullanmıyordum ama bu aralar kullanmaya başladım çok faydasını gördüm sayfa numaraları ile hiç uğraşmıyorum düzetmek için kendi otomatik ayarlıyor hepsini.. tek olay tek sayfa çift sayfayı baştan planlamam gerekiyor.

booklet kitapların dediğiniz gibi değişmeyen kuralları vardır... bunları bildimi gerisi kolay geliyor...

grafilk

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben şimdi yukarıda dediğiniz olayları yaptım yani 10 adet booklarımı açtım fakat bu book paletinden sekme sekme görünüyo bunlar. sayfadada ayrı ayrı döküman halinde tek döküman haline gelmiyormu. ben bunları nasıl yollıcam birleştirmiyoki...

soan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
112 sayfa çok bişi deil aslında....

bütün dök.toplamak istediğin ana dökümanı aç, sonra diğer dökümanları da aç, page layout menusunden tasşımak istediğin sayfaları seç sağ tuşla "move pages" de, ister o sayfları başka dökümana taşı ister kendi içlerinde kaydır. acrobatta pdf lere yapıldığı gibi aynen...

Ben olsam böyle yapardım ama arkadaşlar book falan bişiler demiş çok sayfalı işler yapıyorum ama book özelliğini hiç kullanmadım iyi bişey mi?

AKMASK

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Indesign da bir dökümandan başka bir dökümana sayfa ekleme, taşıma işlemini; taşımak istediğiniz her iki dökümanıd açıyorsunuz.. Taşımak istediğiniz sayfaya gelerek >sayfalar (Master Sayfalarının bulunduğu yerin altında bulunan sayfalar) üzerine sağ tıklıyorsunuz ve sayfa taşı diyorsunuz. Oradan programım Türkçe olduğu için Türkçe karşılığını yazıyorum.. Alttan üçüncü satır >Şuraya taşı seçeneğinden taşımak istediğiniz diğre Açık olan indesign çalışmanızı göreceksiniz, onu seçiyorsunuz ve işlem tamam...