Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesign resim boyutlandırma

fatih.bedir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar illustrator kullanıyorum ve indesigna geçmeyi düşünüyorum ki zaten bir süre indesign da çalışmıştım. yalnız yapamadığım birşey var. örneğin resim boyutlandırırken selection tool kullanırsam kenarda mavi klavuz çizgileri küçülüyor ve sanki clipping yapmışım ve clipping yaptığım dikdörtgeni küçültüyormuşum gibi resmin bir kısmı gidiyor. direct selection tool kullanırsam resim küçülüyor ama bu kez de resmin kenar çizgilerini belirden mavi klavuz çizgilerinın boyutu aynı kalıyor ve rahat çalışmamı engelliyor. sizce bu sorunu nasıl aşabilirim? bilgili arkadaşlardan yardım lütfen..

Benzer konular

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
selection tool ile küçültürken, ucundan ctrl tuşuna basılı tutarak küçültürseniz sorununuz çözülür... ayrıca ctrl+shift tuşuyla beraber küçültürseniz orantılı küçültme işlemi yapar

kolaylıklar. :)

fatih.bedir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tsk. ederim enstantane53. böyle basit bişey olacağı aklıma gelmişti zaten :) ama bilmeyince olmuyor işte. bir sorum daha olacak yanıtlarsanız. fotoyu embedleme dışında rasterize nasıl yaparız. örn 10x15cm boyutlarında 300 dpi bir resim açtım ve bunu küçültüp embedlediğim zaman varsayalım 3,x5 yaptığımda effectife dpi 900 falan oluyor. ama ben bu şekilde boyutu küçülterek embedlemek istiyorum? nasıl olur? çokmu soruyorum

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
tsk. ederim enstantane53. böyle basit bişey olacağı aklıma gelmişti zaten :) ama bilmeyince olmuyor işte. bir sorum daha olacak yanıtlarsanız. fotoyu embedleme dışında rasterize nasıl yaparız. örn 10x15cm boyutlarında 300 dpi bir resim açtım ve bunu küçültüp embedlediğim zaman varsayalım 3,x5 yaptığımda effectife dpi 900 falan oluyor. ama ben bu şekilde boyutu küçülterek embedlemek istiyorum? nasıl olur? çokmu soruyorum

yok çok soru sormuyosun, bilgimce cevaplıyım.
indesignde profesyonel çalışmak istiyorsan 3x5cm bir resim kullanacaksan bunu jpg halini yani PS'de 3x5 yapman en doğru olanı, sorduğun işlemi indesign yapmaz diye biliyorum. indesign'in mantığında resimler üzerinde bir müdahele yapmak yatmaz, resmin neyse onu kullanır, ps'de editlemeni ister.. bu şekilde hızlı çalışır... unutmaki indesign illüstratör gibi bir vektörel tasarım programı değil, gazete dergi kitap tarzında sayfalı işler için ağırlıkta kullanılmayı hedeflemiştir.

fatih.bedir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cvp için tekrar teşekkürler. bende genelde çok sayfalı işlerde indesign kullanıyorum. hem illustrator çok kasıyor hemde o kadar vektör çalışmıyorum. ama fotoları arşivlerken illaki yüksek boyutta tutmam gerekiyor çünkü başka bi yerde yüksek çözünürlük lazım oluyor. 300-400 resimle çalışırken hepsinide psd küçültmek :D biraz zaman alıyor. o yüzden sormuştum. tşk.

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
aslında çok basit, PS'de bir action hazırlarsın, 5 dakikanı almaz 300-400 fotoğrafı küçültmek.. hem büyük hallerini kayıtlı tutarsın hemde küçük dosyalarla hızlı çalışmış olursun indesign'de.. bu benim sloganım oldu, unutmaki "Adobe'de herşeye bir çözüm var" :D:D

kolay gelsin arkadaşım.

Abacimim

🌱Yeni Üye🌱
aslında çok basit, PS'de bir action hazırlarsın, 5 dakikanı almaz 300-400 fotoğrafı küçültmek... " :D:D.

Merhaba arkadaşlar
Affınıza sığınrak araya giriyorum. Bu dertten bende çok muzdaribim. Ancak PS de bir action nasıl yazılır yada yapılır bilmiyorum. Sizden rica etsem elinizde bu işi yapacak bir action var ise yada nasıl yapabileceğimi paylaşabilir iseniz size çok müteşekkir olacağım.
Şimdiden teşekkür ederim.

Abacimim

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar
Affınıza sığınrak araya giriyorum. Bu dertten bende çok muzdaribim. Ancak PS de bir action nasıl yazılır yada yapılır bilmiyorum. Sizden rica etsem elinizde bu işi yapacak bir action var ise yada nasıl yapabileceğimi paylaşabilir iseniz size çok müteşekkir olacağım.
Şimdiden teşekkür ederim.

Gerçektende çok basitmiş. Sitenin PS bölümünde açıklandığını bir önceki mesajı yazdıktan sonra fark ettim. Kusura bakmayın.

imacimac

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aslinda yeni konu acacaktim ama hazir burda benzer seyler konusulurken sorayim istedim..

ps de atiyorum 3* 5cm ebadinda 100 tane resim hazirladim..hepsi farki urunler..
indesignda bu urun resimlerinin gelecegi sablonu da hazirladim..simdi sadece linkten degistirerek ilerliyorum urunleri yerlestirmeye..
ilk hazirladim sablonda boyutu %100 olan urun resimleri kopyalayip linkten resmi degistirdigimde yeni urunlerin boyutlari %95 veya %110 falan oluyor..bunu neden yapar?

not: ps de tum urun resimleri icin ayni canvas boyutlu ayni cozunurlukte belge acip farkli kaydederek ilerledim...