Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar geçen indesign de yaptığım dergide yazdığım yazılar siyahtı. Bugün elime dergi ulaştı.Yakından baktığımda yazılar kırtış kırtış olmuş.Ve matbaacı bu 4 renk demiş. Yani Sadece siyah 100 olması gerekiyormuş. Bunu sebebi nedir?

vynym

🌱Yeni Üye🌱
Efendim, öncelikle selâmlar herkese.
Elimde ufak bir dizgi iş var ve Indesign kullanmam istenildi. (CS2 v4ü kaldırabiliyor bilgisayarım)

Çıktı şekli
yatık A4, iki sayfa yanyana yer alacak şekilde, soldaki sayfanın üstünde yazar adı, sağdaki sayfanın üstünde kitap adı olacak
Metinin bulunduğu alan 10.5cm*18.5cm olacak (yazar-kitap adı ve sayfa numaraları dahil)

Bu şekili nasıl ayarlarım, kurcalıyorum şu anda, ama yardım ederseniz daha hızlı olacaktır heralde:)

Genel olarak kullanılan terimleri bilmediğimden elinden geldiğince ifade etmeye çalıştım, şimdiden teşekkür ederim.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Efendim, öncelikle selâmlar herkese.
Elimde ufak bir dizgi iş var ve Indesign kullanmam istenildi. (CS2 v4ü kaldırabiliyor bilgisayarım)

Çıktı şekli
yatık A4, iki sayfa yanyana yer alacak şekilde, soldaki sayfanın üstünde yazar adı, sağdaki sayfanın üstünde kitap adı olacak
Metinin bulunduğu alan 10.5cm*18.5cm olacak (yazar-kitap adı ve sayfa numaraları dahil)

Bu şekili nasıl ayarlarım, kurcalıyorum şu anda, ama yardım ederseniz daha hızlı olacaktır heralde:)

Genel olarak kullanılan terimleri bilmediğimden elinden geldiğince ifade etmeye çalıştım, şimdiden teşekkür ederim.

yatık A4 A5 olarak çalışıcaksınız...sayfa açaren a4 değil a5 yapıcaksınız..metin alanları size otomatik veriyor...ama siz kendi metin alanları açabilirsiniz...en üste menü paletindan altında kutuxcuklar var ''W'' ve ''H'' oraya kendi rakamları yazabilirsiniz...''soldaki sayfanın üstünde yazar adı, sağdaki sayfanın üstünde kitap adı olacak'' bunları siz kendi mizanpajını yapmlaısınız...o size ayit

iyi çalışmalar

vynym

🌱Yeni Üye🌱
kasta095, teşekkür ederim. senin ve forumdaki bir vvideonun yardımıyla hallettim.
Lâkin, bir ricam daha olacak, tireleme ve sözlük işlemini halledemedim.

Mümkünse, Word'de sözlüğe ekledim kelimeleri de "costum.dic" dosyasından indesinga geçirmek istiyorum

Bi' de yazar ve kitap adıyla ilgili yaptığın açıklamaya anlamadım.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
windoe - paradraf menü çıkar çikan menü de dörduncu seçenek..yani ilk üç (sağ - orta - sol / terelemesiz) ortadaki üç seçenek ilkini seçmen lazim bu tereleme.

yazar ismi A-master sayfa olustararak yapıcaksin. forumda indesindg bölümünde Hatice Çavdar bu konu çok güzel anlatı.

iyi çalışmalar

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
benim sorum yeni bir documan acarken sayfa olculerini mm olarak gostermemesi bunu nerden ayarlarım acaba mesela a4 sectiğim vakit widht:49p7,276 height:70p1,89 gibi bişi cıkıyor

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
benim sorum yeni bir documan acarken sayfa olculerini mm olarak gostermemesi bunu nerden ayarlarım acaba mesela a4 sectiğim vakit widht:49p7,276 height:70p1,89 gibi bişi cıkıyor

bu sana yardımcı olacakdır, kolay gelsin...
döküman ayarlarımızı preferences'den yapabiliriz sayfa ölçü ayarı için aşagıdaki görseli inceleyin...
6050indders2.gif

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Edit- Preferences - Units/İncrements Horizontal ve Vertical olduğu yerde mm olarak seç

iyi çalışmalar

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
peki gecerli ayarları nasıl korucaz sayfayı kaydetmeden kapayınca eski haline donuyor bu

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
peki gecerli ayarları nasıl korucaz sayfayı kaydetmeden kapayınca eski haline donuyor bu

peki sayfanıza açmadan once mm geçin Ok tuşuna bastıktan sonra sayfanıza açın...

Arkadaşlar geçen indesign de yaptığım dergide yazdığım yazılar siyahtı. Bugün elime dergi ulaştı.Yakından baktığımda yazılar kırtış kırtış olmuş.Ve matbaacı bu 4 renk demiş. Yani Sadece siyah 100 olması gerekiyormuş. Bunu sebebi nedir?

baranbey sizin konunuzda ben size demiştım yazı çok siyah olmuş...sizin durumda yazi rengi karışmamızı için yazı charaktesi Styl oluşturması lazim..yani mesela konu için ayri style içerik yazıları ayri metin...böylece her yazı için karışık renkler olmaz...

Window - Type/ Tables - Character Styles çıkan pencerede New Character Style burda da renk için Character Colors istediğiniz rengi seçebilirsiniz. ayrıca o menü da karıştırabilirsiniz..daha sonra size yardımcı olacak

iyi çalışmalar

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
baranbey sizin konunuzda ben size demiştım yazı çok siyah olmuş...sizin durumda yazi rengi karışmamızı için yazı charaktesi Styl oluşturması lazim..yani mesela konu için ayri style içerik yazıları ayri metin...böylece her yazı için karışık renkler olmaz...

Window - Type/ Tables - Character Styles çıkan pencerede New Character Style burda da renk için Character Colors istediğiniz rengi seçebilirsiniz. ayrıca o menü da karıştırabilirsiniz..daha sonra size yardımcı olacak

iyi çalışmalar

İlk önce yüksek sabrınıza hayran kaldım.Bıkmadan usanmadan cevap veriyosunuz.Teşekkür yetmez sanırım. Sayenizde indesign i öğrendim.Öğrendim denmezde ihtiyaçlarıma karşılık buluyorum.

Bir sorum daha olacak. Character Styles kısmını inceledim. Sizde bi önceki konularda yazıların çok koyu olduğunu söylemiştiniz.Dergide iyi çıkması için yazının oranının % kaça düşürmeliyim?

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
İlk önce yüksek sabrınıza hayran kaldım.Bıkmadan usanmadan cevap veriyosunuz.Teşekkür yetmez sanırım. Sayenizde indesign i öğrendim.Öğrendim denmezde ihtiyaçlarıma karşılık buluyorum.

Bir sorum daha olacak. Character Styles kısmını inceledim. Sizde bi önceki konularda yazıların çok koyu olduğunu söylemiştiniz.Dergide iyi çıkması için yazının oranının % kaça düşürmeliyim?

valla daha önc çalıştığım dergide yaklaşık %95-%90 siyah rengi kullandık galiba:) ve her şey yazı karakterelerden bağlı, mesela harf arasında 5-10 kadar açabilirsiniz üst üste harf gelmemesi için. oynayin bakın nasıl durucak...burda tabi yorum yapmak kolay biliyorum...ama siz oynama yaparsını, sizin zevkine göre...

iyi çalışmalar

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
fill with placeholder text metnini nasıl değiştirebilirim bilen varsa yardımıcı olabilir mi

Daha önceden yapmıştım ama şimdi hatırlayamıyorum

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar dergide yazılar gözüme bir türlü hoş gelmedi. Arial kullandım. satır aralarının kaç olması gerekir. Puntosunu 9pt kullandım kaç olması lazım. bilgi verebilirmisiniz? siz neler kullanıyosunuz kaç punto kullanıyorsunuz.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
9 punto 12 satır genelde ben kullanıyorum..Arial dan vaaz geçebilirsin başka font seçmelisin. binlerce font var...

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kasta sen ne kullanıyorsun yazı karakteri öğrenebilirmiyim?

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
Arkadaşlar dergide yazılar gözüme bir türlü hoş gelmedi. Arial kullandım. satır aralarının kaç olması gerekir. Puntosunu 9pt kullandım kaç olması lazım. bilgi verebilirmisiniz? siz neler kullanıyosunuz kaç punto kullanıyorsunuz.

Bu ne dergisi olduguna göre değişir çocuk dergisi, ekonomi dergisi, edebiyat dergisi, mesleki dergi, kültürel bir dergi ya da magazin dergisi v.s örnekler çogaltılır derginin hitap ettiği kesim bu anlamda önemlidir.

Çocuk dergisiyse normal puntodan bir miktar daha büyük ve yuvarlak bir karakter seçersin, mesleki bir dergiyse daha ciddi durabilecek bir karakter secersin
Örneği; Mimari (sektörel) bir dergi için prototip hazırlarken danışmanımız olan bazı mimar arkadaşlar bize "mimarlar tırnaklı harfleri pek sevmezler" demişti...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...