Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesign'da sayfa yönü değiştirme

unikartal

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar,
Benim bir sorum olacak.
Indesign'da Kitap, dergi gibi uzun belgeler hazırlarken istediğimiz herhangi bir sayfanın (örneğin 50 sayfalık bir kitapta sadece 10'uncu sayfa) yönünü dikeyden yataya çevirebilir miyiz? Eğer yapılabiliyorsa bunu master üzerinde mi yoksa sadece istediğimiz sayfada mı yapabiliriz?
Ben biraz uğraştım ama "document setup'ta tüm sayfalara uyguluyor. Yardım ederseniz sevinirim.

elifgochmen

🌱Yeni Üye🌱
merhaba,
page menusunde cevirmek istediginiz sayfanin uzerinde iken sag tusa tikladiginizda acilan menude "rotate spread view"den istediginiz yon secip sayfayi cevirebilirsiniz.

tepki_siz

🌱Yeni Üye🌱
ben cs3 kullanıyorum ama bende öyle bir seçenek görünmüyor.

tepki_siz

🌱Yeni Üye🌱
şekilde gösterildiği yapıyorum ama 1.aşamada buton üzerine gittiğimde mouse kapalı olduğuna dair uyarı veriyor.

sinankul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sizin ekranda rahat çalışmanızı sağlar sayfa döndürme ama pdf de dikey açtıysanız sayfaları pdf aldığınızdada yatay konumdaki sayfa dikey hale gelecektir..

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben cs3 kullanıyorum ama bende öyle bir seçenek görünmüyor.

cs3 te varmı bilemiyorum ama cs5 te araç kutusunda üstten 2. sırada soldaki ikona tıkladığınızda sayfayı her yöne çevirebilmenizin yanında boyutunuda her türlü değiştirebiliyorsunuz netçe itibariyle..