Benim gibi türkçe karakter sorunu nasıl yaşamıyorsunuz? Bu çok değerli bir bilgi sanırım çünkü kimse söylemiyor.:sadsmile: Yani indesign için özel bir font klasörü mü oluşturmam lazım. Opentype fontlardan oluşan ama bu da adobenin pro uzantısı ilen biten fontlarıysa eğer ve pc ve mac de sorunsuz kullanılan. Çok hadım kalıyo. Yani bu kadar zor olmamalı.:sadsmile:
Evet bizler ayrıcalıklı elit bir grubuz.. garip ritüellerimiz var.. fontları kullanırken gizli bir ayin düzenliyoruz..
yok öyle bişey...
gizli bilgi falan yok..
aslında zaman içinde oluşan refleks gibi bir durum.. yada bilgisayar kullanma alışkanlığı diyelim.
Bendeki durum şu ;
zaman içinde çok çeşitli yerlerden toplanmış bir kamyon font var. Ama bunların hepsini kullanmıyorum doğal olarak. Bir fontu beğendiğimde özel bir klasöre atıyorum. Eğer bu fontda türkçe karakter sorunu var ise o klasörün içinde de bir klasöre atıyorum. Zaman ve fırsat buldukça o fontu tükçeleştiriyorum yada başka yerden türkçesini bulursam onu siliyor türkçesini koyuyorum özel klasör içine..
Böylece diğer fontlardan ayrı, hiç bir programda sorun çıkartmayan temiz fontlar bir klasörde toplanmış oluyor. Bunlarında çok kullanabileceklerimi sisteme koyuyorum.
Diğer taraftan sayısını bilmediğim ama 50 bin civarında diye tahmin ettiğim font yığını var. Bunların çoğu birbirine benziyor. çoğuda opentype.. bunların işime yarayanını font editör programı ile trutype yada gereken formata çeviriyorum.
tüm bu bilginin nesi gizli olabilir ki ?