Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ipad mi Grafik Tablet mi ?

Anchorius

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar,

Hemen konuya girmek istiyorum. Ben abstract çizimler yapmayı, illüstrasyon yapmayı ve karakterler yaratmayı seviyorum. Çizimlerimi dijital ortama aktarmak yerine artık dijital çizim yapmak istiyorum. Fakat çizerken monitöre bakmak yerine direkt olarak monitör üzerine çizmek istiyorum. Wacom Cintiq serisi biraz tuzlu fiyata sahip olduğundan 4. nesil retina ekran Ipad düşünüyordum. Yabancı kaynakları araştırdığımda ise Ipad'in çizim için değil dokunmak için tasarlandığı, bu yüzden basınç hassasiyeti konusunda pek verim alamayacağım yazıyordu. Fakat dijital çizime yeni başlıyorum, Wacom Bamboo Fun, Wacom Intuos 4 ve 4. nesil Ipad arasında kalmış durumdayım. İş için değil zevk için çiziyorum. Gittiğim her yere hem tablet, hem bilgisayar taşımak istemediğim için Ipad biraz daha cazip geliyor. İllüstrasyon yazılımları ve hassas kalemler ile bu sorunu halledebilir miyim ? Stylus pen ile verim alabilir miyim ? Yine de kararsızım, yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar...

mbekar

🌱Yeni Üye🌱
ipad mi grafik tabletmi

dostum bende bu konu üzerinde araştırma içindeyim ama bildiğim kadarıyla yine bu sitede böyle bir araştırma yapmış bir arkadaşın (kendisi profesyonel olarak çalışıyor)yazısı var arıyorum bulursam sanada linki atarım.

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
standart tablet bilgisayarların basınç hassasiyetleri yoktur.
Capacitive dokunmatik desteği ile parmaklarınızı algılarlar.
Bunlar için tasarlanmış bazı kalemler ile çizimlerinizi tablet ekranında yapabilirsiniz

Photoshop touch yakın zamana kadar 1600x1200px lik dökümanlar üzerinde çalışmaya izin veriyordu ekran çözünürlüğünüz retina olsada programların desteği önemli

Ayrıca tablette basınç hassasiyeti olmadığından sürekli fırça boyutunu değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Sadece hobi için düşünüyorsanız deneyebilirsiniz.
Neopren bir eldive ve capacitive kalem kombinasyonu sizin için uygun olabilir

Profesyonel bir ürün için aşağıdaki modele ve özelliklerine bakabilirsiniz:
TeknoBiyotik: UC Logic Lapazz TM19W01 19" Basınç Hassasiyetli Dokunmatik LED Grafik Tablet - Çevre Birimleri

Bilgisayardan bağımsız çizim yapmanızı ve not almanızı sağlayabilecek aşağıdaki gibi bir üründe ilginizi çekebilir.
TeknoBiyotik: Dark i-Pen Yeni Nesil Türkçe Destekli PC / MAC / iPhone /iPad Uyumlu Dijital Çizim Kalemi ve Ajanda(outlet) - Outlet

Umarım yazdıklarımız yardımcı olmuştur.

UC Logic Türkiye