Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İş bırakma ilanı / Onur Karadağlı

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Lütfen aşağıda gördüğünüz ilanı grafik tasarım yönüyle yorumlamayın..
Fırçayla basitce çizdim... zaten herkes işimizi basit görmüyormu?

Son olarak ekleyeceğim şey: Bu konuda ciddiyim.. Grafik ve Tasarımı Bıraktım.

--------------------------------------------------------------------------------
isbirakma.jpg

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net
herkesin başı sağolsun türkiye çok iyi bir operatörünü daha kaybetti..
son tasarıma yakışır güzellikte emeğine sağlık onurcum...

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
:( Daha ne kadar kaybedicez bakalım...
Tabi grafik tasarım camiasının son zamanlardaki gidişatı hepimizi üzüyor, senin adına çok üzüldüm Onur :Sama azmini ve gücünü kaybetme.Gidişinde sana yakışır şekilde olmuş.

Her geçen gün damla damla kan kaybediyoruz, emeğe saygı kalmadı.
Hepimiz el ele verip, bu işin üstesinden gelebiliriz.

Yolun açık olsun ;)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaş hatırlarının sonu:p sen yılma onur..sebest kendine çalış..Al gülüm işini ver gülüm nakiti mantığı..

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bence kesinlikle hata ediyorsun Onur!!!!
Piyasa şartları ne olursa olsun; yılmadan çalışmalıyız...
Hayatta hiç bir şey kolay elde edilmiyor; ünlü bir söz vardır;
"Başarıya giden yol; dikenlerle bezelidir..."
Sen bile pes edip bırakırsan ne olacak?Bu sektör daha da kötüleşmeyecek mi?senin gibi kaç eleman var doğru düzgün?Taklitler ancak aslını yaşatır...
Kesinlile hata ediyorsun; havlu atmak yakışmaz bizim gibilere...
kendi ölüm ilanın bile bu kadar tasarım kokan bir halde sunabilecek kaç insan var Allah Aşkına????
(Kendi ölümün diyorum çünkü bukonuda ısrarcı olursan ve elin soğumaya yeteneklerin çürümeye başladığı zaman kendini ölmüş den beter hissedeceksin...)
Silkelen kendine gel bence!!!!

duyguyordam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
işbırakma

grafiker dediğin beyle olur beyle olur beyle olur :rofl::rofl:

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar!...

Biliyorum çoğunuz kızdınız bu kararıma, zaten msn kitlenmiş durumda.. basitce bir kaç açıklama yapıyım..

ben 11 yıldır bu işin içindeyim.. Lise 3 te bir ajansta Corel 7 kullanarak başladım mesleğe, çok dikenli yollardan geçtim, çok sıkıntıları geride bıraktım... 7 iş yeri değiştirdim kendi ajansımı açtım ve kapattım, hep aynı sıkıntılar elbet hep çözüme kavuştu hep mutlu sonla bitti ama çok fedakarlık çokça cefa dan sonra ulaştık... en son bu meslekten soğumamak için bir firmanın bilgi işlemine girdim ve freelance olarakta yine grafik işleri aldım.. Ama anladım ki ne müşterilerin gözünde ne başka bir şekilde değişen bir şey yok, hatta aileme bile anlatamadım mesleğimizin değerini şimdi 26 yaşındayım... Aynı firmada bilgi işlem operatörü olarak çalışıyorum..

Kısacası: Ticari hiç bir çalışmam olmayacak ki zaten etik değil!.. ama ben hep pc başında Corel ve PS açık durumda oturacağım.. burda yine birlikte olacağız..

Tüm arkadaşlarıma destekleri için teşekkür ederim...
Konu sizindir dilediğiniz gibi yorumlayın. :)

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bilgisayar başında Corel açık bir şekilde; kusura bakma ama boş boş oturman; yetenekleri çürütmenden başka hiç bir işe yaramayacak...
Tabi ki karar senin biz yanındayız herzaman hepde desteğiz ama çok üzüldüğümüzü ve onaylamadığımıza bil lütfen...
Umarım pişman olmazsın...
Bundan sonraki hayatında başarılar dilerim...
Saygılar

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net

Gayet başarılı bir çalışma olmuş ellerine, emeğine sağlık ..

Grafik ve Tasarımı Bıraktım.

Sen değil bu işin kalitesini düşürüp bu işi insanlara 2 tıkla halledilebilinecekmiş gbi gösterenler çekip gitsinler.. Bıraksınlar bu mesleği.. Biz bu işi gerçekten yapanlar gerçekten öğrenenler.. Ve gerçekten öğrenme yolunda olan insanlar kalsınlar sadece.. Meydanı boş bıraktıkça.. Her birimiz bir adım daha geri attıkça.. Hepimizin ölümü olmaz mı bu..? Bencil bir şey yapmış olmazmısın kendi mesleğindeki insanlara.. Herkes bunu yapsaydı eğer .. Hangimiz tek başımıza ayakta kalabilirdik ki..

Neye ve neden kızdıgını unut.. Kafanı topla.. Senin gibi düşünen insanlara bi yol açma.. Diren ve bu direncinle herkesin bir arada kalmasını sağla.. O işi 2 tıkla uygulayana.. ve 2 tıkla uygulanıcağına inanlara.. Ancak hep birlikte olursak bu işin böyle olmadığı gösterebiliriz.. Belki ellerine bir mouse verip tıkla 2 kere bakalım ne olacak diyemeyiz ama.. Bir şekilde yaptıgımız işlerin 2 tıklık olmadığını göstermeye gayret etmeliyiz derim..

Yinede kendi tercihin.. Herkesin kendi hayatını etkilecek tercihleri vardır. Ama her hayat başka bir insanın hayatını etkiler.. Bunu sakın unutma..

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Bilgisayar başında Corel açık bir şekilde; kusura bakma ama boş boş oturman; yetenekleri çürütmenden başka hiç bir işe yaramayacak...
Tabi ki karar senin biz yanındayız herzaman hepde desteğiz ama çok üzüldüğümüzü ve onaylamadığımıza bil lütfen...
Umarım pişman olmazsın...
Bundan sonraki hayatında başarılar dilerim...
Saygılar

Sorulara cevap veririr. Yeni özeliikleri keşfeder sizinle paylaşırım.. :) desteğnizle pişmanlığım yarı yarıya azalacaktır.. gerçekten teşekkür ederim..

Gayet başarılı bir çalışma olmuş ellerine, emeğine sağlık ..

Grafik ve Tasarımı Bıraktım.

Sen değil bu işin kalitesini düşürüp bu işi insanlara 2 tıkla halledilebilinecekmiş gbi gösterenler çekip gitsinler.. Bıraksınlar bu mesleği.. Biz bu işi gerçekten yapanlar gerçekten öğrenenler.. Ve gerçekten öğrenme yolunda olan insanlar kalsınlar sadece.. Meydanı boş bıraktıkça.. Her birimiz bir adım daha geri attıkça.. Hepimizin ölümü olmaz mı bu..? Bencil bir şey yapmış olmazmısın kendi mesleğindeki insanlara.. Herkes bunu yapsaydı eğer .. Hangimiz tek başımıza ayakta kalabilirdik ki..

Neye ve neden kızdıgını unut.. Kafanı topla.. Senin gibi düşünen insanlara bi yol açma.. Diren ve bu direncinle herkesin bir arada kalmasını sağla.. O işi 2 tıkla uygulayana.. ve 2 tıkla uygulanıcağına inanlara.. Ancak hep birlikte olursak bu işin böyle olmadığı gösterebiliriz.. Belki ellerine bir mouse verip tıkla 2 kere bakalım ne olacak diyemeyiz ama.. Bir şekilde yaptıgımız işlerin 2 tıklık olmadığını göstermeye gayret etmeliyiz derim..

Yinede kendi tercihin.. Herkesin kendi hayatını etkilecek tercihleri vardır. Ama her hayat başka bir insanın hayatını etkiler.. Bunu sakın unutma..

Ben sadece faremi astım.. Beynimin içindekileri değil.. Mantalitem ve meslek aşkım hep bu yönde olacak.. Emin olun her "EYLEM planında" ve her "EYLEM'de" en önde ben olacağım.. Bu güne kadar verdiğimiz savaşları unutmadım..

Gülsüm ÖZER

🏆Pro Tasarımcı🏆
Senin tercihindir Onur ama hepimiz kararlı olursak bu işin üstesinden geliriz diye düşünüyorum.
Her mesleğin kendine göre zorlukları vardır. Grafik tasarımın da sanata değer verilmemesinden dolayı saygınlığının olmamasıdır...

1 arkadaşım dışında bugün bunu duyduğum 2. kişisin.
Birlik olmalıyız. Önyargıları, yanlış düşünceleri kırmalıyız.

Sayglar.

...grafixo...

🏆Pro Tasarımcı🏆
üzüldüm ya:( Tabi ki sizin kararınız ama bu mesleğinizin sonu böyle olmasaydı.Arkanızdan biz geliyoruz.Koskoca grafikerler.net ailesi geliyor yani bizler işimizin değerini biliyoruz. Her zaman yanınızdayız.

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bıdı bıdılara yer yok...
Samimiyetsiz insanların, anlamsınz kavramlarından olmuyor mu zaten herşey? Yapman gerekiyordu ve yaptın iyi yada kötü tartışılır...!
Herzaman yanındayım. Hatta bekle almaya geleyim seni :party:

Son düzenleme:

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
herşeyi ben bilirim havasındaki

insanlarımız çok oldukça daha mesleği bırakan çok olacak yada bir yerde bir şeyleri bilmeden dükkan açıpda herşeyi ben biliyorum havasında olan patronlar olduktan sonra çok mesleği bırakan olur bizim hatamız sendika-dernek-oda vb kuruluşlarımız olmamasındn kaynaklanıyor bunu türkiye çapında becerebilsek herkes işine bakar herkes grafikerim diye piyasaya çıkamaz ben bu işi 24 senedir yapıyorum fırçayla başladım reklamcılığa bankalarda bile bilgisayar doğru dürüst yokken biz kalemle çizip fırça ile tabela yazıyorduk ama şimdi her yer reklamcı birinin yanında 1 sene çalışan bilgisayarda intenete girmeyi öğrenip basitmiş bu ya bende dükkan açarım dedikten sonra bizim iş simitçiliğe döner onun için kabahati birazda kendimizde arayalım ne adam gibi bir derneğimiz var ne başka birşeyimiz onurada hak veriyorum 2 tıkla iş bitiyormuş!... iki tıkla iş bitiyorsa neden oturup kendin yapmıyorsun tasarımını grafikerlere yada reklamcılara geliyorsun kalkıpda bedava logo çizdirmeye uğraşıyorsun yada parasına çok diyorsun madem parası çok otur kendin çiz iki tıkla iş bitmiyor tıklamakla iş bitseydi herkes grafiker olurdu ben bilgisayarı programları kendim öğrendim eskişehirdeki hiç bir tabelacıda bu bilgisayarı yazı kestirmekten başka birşeyini bilmez çoğu onuda bilmez ama işte paran varsa alırsın malzemeni koyarsın dükkan açarsın olursun reklamcı ama arkanda bir destek yoksa ya gidersin üç kuruşa çalışırsın yada az biraz sermayen vardır şansımı deneyim dersin onuda bir noktaya kadar dayanırsın parası olan seni yer geçer onur elinde imkanın varsa kendin yap ufak olsun ama kendinin olsun hesabı mesleği seviyorsan bırakma derim ben çoktan bırakırdım bu mesleği ama işimi çok seviyorum yeni birşeyler üretmek hoşuma gidiyor:smile:

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Üzücü bir durum ama son değil nasıl mutlu oluyorsan onu yap öyle yaşa .....

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
gerçektende üzücü bir durum ama sana hak vermiyor değilim bir ara bende düşünmüştüm hatta çok yakın bir zamanda.Play station dükkanı açacaktım nerdeyse :) çok kararlıydım ama geleceği olmayan bir iş olduğunu düşünerek vazgeçtim.İnsanlarla uğraşmak gerçekten çok zor olduğu gibi bizim işimizde gecemiz ve gündüzümüz malesef yok.Sosyal faaliyet çok az diyebiliriz.Geleceğinde başarılar dilerim arkadaşım.Umarım herşey gönlünce olur..