Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ışık efekti

fsagcan

🌱Yeni Üye🌱
.: DAF KİLİT :.

bu sitenin firma bannerindeki gibi kayan ışık efektlerini nasıl uygularım flashla olduğunu tahmin ediyorum ama flash bilgim pek olmadığından yapamadım bi tarifi olsa belki yaparım ders gibi falan tabana resmi atıp üzerinde hareketli ışık yapacağım,
yardımlarınız için teşekkürler.

kare31kare

🌱Yeni Üye🌱
backround'u alt layerda kalacak şekilde bi fla dosyasında yeni bi layer ekliyosun
daha sonra dikine dikdörtgen nesne oluşturup nesneyi seçip color menüsünden alpha değerini düşürüyosun ardından bunu movieClip'e ceviriyosun (kısayolu F8)
daha sonra bu layer'ın mesela 30 veya 40 bu sana kalmış kaç framede hareketi tamamlamasını istiyosan o frame'e sağ tıklayıp insert keyframe diyosun

sonra arada kalan gri yere sağ tıklayıp motiontween ouşturuyosun ve son olarakta son kareye tıklayıp bitişde bulunmasını istediğin yere nesneyi taşıyosun.
backround'un devamlı görünmesi için ise diğer layer kaçta bitiyosa o layerın altındaki frame'e tıkla F5 yap

bide belki ease yani ivme eklemek istersen motion olan kısma tıkla properties inspector'dan ease kısmını +100 veya -100 yaparsan ivme kazanacaktır..

Son düzenleme:

fsagcan

🌱Yeni Üye🌱
valla çok güzel anlatmışsın arkadaşım ama işte flash bilgim olsa keşke yapacam da ama yinede deniyecem dediklerini yine ama; bi resimli anlatım olsa süper olur.

fsagcan

🌱Yeni Üye🌱
2 resim var

ayrı ayrı üzerilerinde sadede olsa ışık hareketi olursa sevinirim

resimler