Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İsim değişikliği

meleqk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photoshop cs 5 kullanıyorum daha önceden isimleri stok kodlarına göre verilmiş yaklaşık 500 fotoğrafım var. Photoshopta bu fotoğrafları dekupe edip farklı bir yere kaydederken isimleri değişiyor yada bi bölümü siliniyor diyeyim hele uzantısını değiştirdiğim zaman hepten siliniyor isim.. Bunu engellemenin bi yolu varsa yardımcı olabilecek biri var mı?

Sorunun fotoğraflarla anlatımıda budur..

lVcPg.jpg

cesar5x

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Save as seceneğini kullanırken demi değişmekte.

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Use ile başlayan en alttaki seçeneğin tikini kaldırıp denedinmi ? Uzantıyla alakalı birşeyler diyor o bölümde.

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
sanırım, bu dosyalar ilk önce MacOO da kayıt edilmiş, sizde Windows OS de tekrar kayıt ediyorsunuz. İşletim sistemlerinin uyuşmazlıkları ile ilgili olabilir.

windows nokta kullanmayı pek sevmez. Bu yüzden ilk önce, tek tek noktaları _ ye çevirmeyi deneyebilirsiniz. yani aklıma gelen bu. Bir tane deneyin derim.

alicinki

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alicinki.com
Merhabalar. Aynı dosya isimlerini verip bazı denemeler yaptım.
Önce 2.03.01.001445 adında bir dosya oluşturdum. Aynen sizin karşılaştığınız sorunları yaşadım.
Sonra bu dosyanın sonuna ekleme yaptım ve 2.03.01.001445.002 şekline getirdim. Kaydetmeye ya da farklı kaydetmeye çalıştığımda son noktadan sonrasını dikkate almıyor. Sanırım Windows ya da Photoshop oradan sonrasını dosya uzantısı olarak algılıyor.
Sorun ozkanozel16'nın da söylediği gibi MacOS - Windows karmaşası gibi görünüyor.
Bence klasörünüzü açın ve Adobe Bridge yardımıyla dosyalarınıza uzantılarını ekleyin. Bunu yaptıktan sonra sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. İnşallah hepsi aynı tür dosyalardır.

meleqk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkür ederim arkadaşlar.. Bu dosyaların isimlerinde nokta olma zorunluluğu var web sitesine atılırken mikro ile entegrasyon yapılacağı için fotoğrafların adları ürünün stok kodu olmak zorundadır. Dediğiniz gibi microsoft sayılarla pek iyi olmadığı için elden birşey gelmiyor tek tek tekrar isimlerini yazıoruz... Yardımlarınız için teşekkürler...

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Photoshop cs 5 kullanıyorum daha önceden isimleri stok kodlarına göre verilmiş yaklaşık 500 fotoğrafım var. Photoshopta bu fotoğrafları dekupe edip farklı bir yere kaydederken isimleri değişiyor yada bi bölümü siliniyor diyeyim hele uzantısını değiştirdiğim zaman hepten siliniyor isim.. Bunu engellemenin bi yolu varsa yardımcı olabilecek biri var mı?

Sorunun fotoğraflarla anlatımıda budur..

lVcPg.jpg

Bunun için çözümü şu şekilde üretebiliriz. Dosya adı rakamlardan oluşmayan her hangi bir resmi kullanarak bunları kaydetmek istediğiniz yere TIFF olarak kaydeden bi ACTION yazın. Sonraki dosyalarını bu action üzerinden kayıt edin. Ben denedim, tiff yaparken dosya isimleri değişmedi aynı kaldı.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
sayın meleqk örnek bir dosya ismi yazabilirimisiniz , nasıl yazmasını istiyorsunuz

meleqk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bunun için çözümü şu şekilde üretebiliriz. Dosya adı rakamlardan oluşmayan her hangi bir resmi kullanarak bunları kaydetmek istediğiniz yere TIFF olarak kaydeden bi ACTION yazın. Sonraki dosyalarını bu action üzerinden kayıt edin. Ben denedim, tiff yaparken dosya isimleri değişmedi aynı kaldı.

Ben anlamadım demek istemediğinizi ama :) ayrıca benim bunları tiff'ten önce psd onaylandıktan sonrada png olucak...

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
....Sonra bu dosyanın sonuna ekleme yaptım ve 2.03.01.001445.002 şekline getirdim. Kaydetmeye ya da farklı kaydetmeye çalıştığımda son noktadan sonrasını

dikkate almıyor. .....

Ali bey, son noktadan sonra dosya uzantısını yazarsanız işlem sağlıklı olacaktır, yada döküman üzerinde bir değişiklik yaptığınızdan dolayı farklı kaydet dediğinizde PSD seceneği ile açılacak siz oradan jpeg, eps , tiff seçerseniz dosya adı bölümünde otomatik olarak seçmiş olduğunuz dosya uzantısına gelecektir siz buna dokunmadığınız sürece işlem sağlıklı olacaktır tabii ki dosya uzantısının solundaki kısımda isim değişliği yapabilirsiniz 2.03.01.001445.002.jpeg yaparsanız sorun çözülürdü umarım doğru anlatabilmişimdir :)

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
2.01.01.001622.png yazarsanız istediğiniz sonuca ulaşacaksınız

meleqk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar sorun şu ki ben o dosyanın ismini değiştiremem dosyanın adı 2.01.01.001622 yse bunun böyle önce psd onaylandıktan sonrada png olması lazım...

meleqk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
2.01.01.001622.png yazarsanız istediğiniz sonuca ulaşacaksınız

ama ben tiff'i photoshopta açıp farklı kaydet yapıp uzanıyı değiştirince 2.01.01.001622.png ismi 2.01.psd veya 2.01.01.psd oluyor...

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Ben anlamadım demek istemediğinizi ama :) ayrıca benim bunları tiff'ten önce psd onaylandıktan sonrada png olucak...

Ne olarak veya kaç defa kaydedeceğinizin hiç önemi yok. ACTION oluşturarak bu sorunu her şekilde çözersiniz.
ACTION oluştıurmak için yapmanız gereken şu.
Dosyamız ve yapmak istediğimiz işlem yada işlemler açıkken
Window / Actions'tan Actions penceresini açıyoruz. Sağ üstteki çentiğe tıkladığımızda New Actions komutunu görüyoruz, ona tıklayarak Action oluşturmaya başlıyoruz ve bir isim veriyoruz. Şu an Action kayıtta.
Yapmak istediğiniz işlemleri yapıyorsunuz ve bittiğinde Actions menüsünün altındaki stop butonuna basarak sonlandırıyorsunuz.
Artık action paleti içinde komutumuz hazır.
Bundan sonraki her dosya için ayrı ayrı o işlemleri yapmak yerine action paletinde (Oluşturup isim verdiğimiz action seçili olacak) en alttaki play tuluna basarak tek hamlede işimizi hallediyoruz.
Sizin yapmaya çalıştığınız isim değiştirmeden kaydetme işinide sorunsuz yapıyor. Kendim denedim. İstediğiniz formatta...