Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

jQuery tüm elementler

Esgraf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba arkadaşlar js kategorisi aradım bulamadım buraya açıyorum jQuery kütüphanesinin tüm elementlerinin gösterildiği tabloyu paylaşıyorum birilerinin işine yarayabilir :)

jquerycheatsheet14.png

Esgraf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
neanlamda dediğini anlamadım ?

delux_74

🌱Yeni Üye🌱
şöyle bir baktımda; hiç birşey anlamadım!

Esgraf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
şöyle bir baktımda; hiç birşey anlamadım!

Merhaba delux ,

jQuery yi kısaca şöyle anlatabilirim; Javascripti biliyorsundur javascript çok iyi bir dil yalnız gelişen teknoloji mükemmeliyet için uğraş verdiği için javascriptin uzun kod parçacıklarını en aza indirilerek değişkenlere atanıp, aslında varolan işlevlerin daha anlaşılır daha kısa olmasını sağlayan bir framework tür.

Örneğin javascript'te bir id seçimi bu şekildeyken document.getElementById(id)

jQuery bunu kısaltıp sadece $(id) bu hale getirmiştir.Bunu normalde bilgili herkes yapabilir ama John Resig'ın yazdığı çok işlevsel dinamik bir framework olduğu için çok fazla tercih ediliyor ki bunlar arasında firefox digg nbc dell gibi büyük firmalarda var. Umarım biraz açıklayabilmişimdir. Dahafazla bilgi için Tutorials - jQuery JavaScript Library ziyaret edebilirsin.

Buarada vermiş olduğum tüm elementler tablosuda jquerydeki değişkenler tanımlamalar seçicilerdir. yani css deki bacground color font padding gibi elementler gibi algılayabilirsin.

sanaluser

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.taneryilmaz.net
teşekkürler
bende yeni yeni js ile uğraşmaya başladım faydalı bir şeye benziyor, köşede dursun lazım olur illaki :)