Eski çizimlerine de baktım bence her geçen gün daha da iyiye gidiyor yalnız el ve ayak çizmekten çekindiğin kesin, kesinlikle el ve ayak çizimlerine de odaklan bir vücut ya da duruş çizerken el ve ayaklar çok önemlidir, bana bütün çizimlerin yarım geliyor sebebide bundan, ya geçiştirmiş gibi duruyor ya da çizmemişsin, ayrıca bizim gibi amatörlerin en büyük derdi orantıdır vücuttaki oranları iyi bilmek gerekiyor, kafa boyun omuz kollar karın bel bacaklar bilekler ve ayaklar bunların ortalama oranları vardır ona göre eskiz için zahiri çizgiler atarsın, ahşap maketlerden satın al ve onlara verdiğin hareketleri çizmelisin, el ve ayakları da hayaline göre eklersin ki bu şekilde görsel hafızanda gelişir. canlı model bulmak bilhassa da çıplak ya da soyunmuş deyim bulmak zordur o sebepten internetten resimlerden çizmelisin tabi canlı modelde bulmanı, vücut duruşuna göre kıvrımlar adeleler iskelet yapısı gibi detayları çok iyi analiz edebilirsin, bunları yapıyor da olabilirsin hatırlatayım dedim