Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Katalog hazırlamak için birkaç sorum var

slhoz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Meraba Arkadaşlar, sizlere katalokla alakalı birkaç sorum olacaktı. Ben photoshop ve illustrator kullanıyorum. Fakat şimdi katalok hazırlamam gerekiyor. İllustratorde bunu yapmamın imkanı var mı? Aşağı yukarı 100 sayfalık profesyonel birşey olması gerekiyor. Mesela bir şablon hazırlamak ve diğer sayfalardada onun olmasını istiyorum. Daha önce corel ve indesign kullandım orta seviyede orada katalok ve dergi yapmıştım. Ama şimdi sıfıra sıfır herşeyi unutmuşum. Bende biraz araştırdım sanırım indesign öğrenmem lazım. Fakat en rahat illustratorde çalışıyorum. Şimdi resimlerimi ps de hazırlasam. İllustratorde de hizalamalar dahil tamamen sayfa tasarımını yapsam. İndesign de de sadece her sayfada uygulanacak şablonu ve sayfa numarasını yerleştirsem. Daha sonra illustrator den bitmiş sayfaları indesign a atsam olur mu sizce? Çok acil şu işi çözmem lazım çünkü iyi bir firmanın kataloğunu yapmam lazım. Son olarakta matbaaya ne şekilde sunayım kataloğu? Tek sayfalık birşey olsa sorun yok ama çok sayfalı olunca sıkıntıya düşdüm. Yardım ederseniz çok sevinirim

Benzer konular

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Corel,Illustrator,Freehand gibi programlarda elbette katalog hazırlıyabilirsiniz.Hazı bildiğiniz program (Illustrator) varken yeni bir program öğrenmeye kalkışmak zaman kaybından başka bi şey değil.

slhoz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Teşekkür ederim yorumunuz için. Fakat eğer illustrator da katalok hazırlanabiliyorsa bunu nasıl yapacağım. Sayfaları tek tek mi hazırlayacağım. Ben en mantıklı şöyle düşündüm ilk başta bir şablon sayfası hazırlayıp (her sayfada tekrarlanacak görsellik) bunu kaydetmek. Ve her yeni sayfada bu kaydettiğim sayfayı açıp onun üzerinde düzenlemek. Buraya kadar mantıklı geliyor fakat. 100 tane ai. sayfası yaptıktan sonra bunları nasıl ve nerede bir araya getireceğim. Ve matbaaya nasıl sunacağım.

bygrafikir

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İndesign en iyisidir yada Quark zaten İllustratoru iyi şekilde biliyorsan çok zorlanacağını sanmam. Tabii ki farklar oldukça fazla ama indesigni öğrenirsen bir daha zorluk çekeceğini sanmıyorum. İyi çalışmalar, başarılar...

slhoz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Teşekkür ediyorum. Peki sizce (indesigni de pek bilmediğimden) ps de resimleri ai de çizimleri hazırlayıp, indesign a atıp orada düzenlemelerimi yapayım, yazıları hizalamaları filan. Yoksa ps ve ai de tasarımı bitirip indesign a atıp, indesign da sadece sayfa no ve her sayfaya uygulanacak şablonumu vereyim. Karışık oldu ama ;) yani tasarımı diğerleinde bitirip indesign e mi atayım yoksa düzenlemeleri indesign de mi yapayım.

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
İleri derecede çizim efekt vb. yapmayacaksan, her iş için id yeter. Örneğin ben dergilerim de id dışında sadece fotoğraf kontrolü için Ps kullanıyorum onun dışında başka hiç bir yazılıma ihtiyacım olmuyor. Katalogda aynı şekilde. Sen bir geç bu ne rahatlıkmış diyeceksin:)

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkür ederim yorumunuz için. Fakat eğer illustrator da katalok hazırlanabiliyorsa bunu nasıl yapacağım. Sayfaları tek tek mi hazırlayacağım. Ben en mantıklı şöyle düşündüm ilk başta bir şablon sayfası hazırlayıp (her sayfada tekrarlanacak görsellik) bunu kaydetmek. Ve her yeni sayfada bu kaydettiğim sayfayı açıp onun üzerinde düzenlemek. Buraya kadar mantıklı geliyor fakat. 100 tane ai. sayfası yaptıktan sonra bunları nasıl ve nerede bir araya getireceğim. Ve matbaaya nasıl sunacağım.

Sizinde dediğiniz gibi belli bir şablon hazırladıktan sonra ürünleri sayfalara yerleştirdikten baskıyı yapacağınız matbaadan (eğer montaj yapmayı biliyorsanız) montaj planı isteyecek ve sayfaların montajını yapacaksınız.Dolayısıyla 100 ayrı sayfayı götürüp matbaacıya teslim etmiyeceksiniz.
Ayrıca sitede montaj hakkında yeterli bilgiye sahip olabileceğiniz konu başlıkları mevcuttur.

slhoz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çok teşekkür ederim arkadaşlar zahmet edip verdiğiniz bilgiler için. Montaj hakkında bilgim yok, onunla da ilgileneceğim en kısa zamanda büyük eksiklik tabi. Şimdilik indesign öğrenmeye karar verdim ps-ai birde id olursa kim tutar beni ;) Sağolsun bir kurs hocam yarın bana programın temelini gösterecek o yüzden rahatladım biraz e geriside bana kalmış artık.

slhoz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Evet artık indesign de bildiğim programlar safında 1 günde öğrendim :D

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
zaten illustrator photoshop biliyorsunuz. indesign da öğrenmesi çok zor değildir. ben sürekli olarak indesign da dergi çıkartıyorum. şablonları master page olarak kaydediyorum. sonra hangi sayfaya hangi master page gelecekse onu çekiyorum. reklam vs gibi özel tasarımları da illustratorde yapıp pdfe çıkarıyorum. onu da indesigna çekiyorum. hiç sorunsuz çalışıyor. eğer yardıma ihtiyacın olursa bana sorabilirsin. özel mesaj kapalı olduğu için mail adresimden benimle iletişime geçebilirsin. ******************** bilgi paylaştıkça artar :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

slhoz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çok teşekkür ederim. 1 günde öğrendim derken tabi ki profesyonel ayarları değil ;) İllustrator ile çok benzer araç kutusu paletler vs. O nedenle kendi kendime çözmem kolay oluyor. Ayrıca bir hocam da sağolsun temelini gösterdi. Birde video eğitim seti indirdim o da faydalı olur sanırım. Benim tasarımla bir sorunum yok ama korkulu rüyam "baskı" :) Klasik cmyk ydı taşma payıydı vs. dışında anlamıyorum. Program öğreniliyor ama sorun bu baskı ayarlarında umarım onlarıda öğrenirim kısa zamanda.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
zaten illustrator photoshop biliyorsunuz. indesign da öğrenmesi çok zor değildir. ben sürekli olarak indesign da dergi çıkartıyorum. şablonları master page olarak kaydediyorum. sonra hangi sayfaya hangi master page gelecekse onu çekiyorum. reklam vs gibi özel tasarımları da illustratorde yapıp pdfe çıkarıyorum. onu da indesigna çekiyorum. hiç sorunsuz çalışıyor. eğer yardıma ihtiyacın olursa bana sorabilirsin. özel mesaj kapalı olduğu için mail adresimden benimle iletişime geçebilirsin. ******************** bilgi paylaştıkça artar :)

Bildiklerinizi burada paylaşsanız daha iyi olmaz mı sizce.Bir kişiye faydanız dokunacağına daha fazla kişi bilgi ve birikimlerinizden faydalansa fena mı olur.

slhoz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Teşekkür ediyorum. Sağolsun hocam temelini gösterdi ama kullanması da gayet basitmiş. Şu an iyi derece illustrator kullanıyorum, o nedenle çözmem kolay oldu. Menüler, paneller birçok şey aynı. Bende ilk olarak master hazırladım. Zaten oyalayan kısmı o, ondan sonrası ise çorap söküğü gibi geldi ;)

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
Bildiklerinizi burada paylaşsanız daha iyi olmaz mı sizce.Bir kişiye faydanız dokunacağına daha fazla kişi bilgi ve birikimlerinizden faydalansa fena mı olur.

yo elbette olmaz haklısınız. zaten site içerisinde de gördüğüm sorulara cevaplar yazıyorum. bilgi birikimlerimi paylaşıyorum. ama bu konu altında uzun uzun indesing da şu böyle yapılır bu böyle yapılır şeklinde anlatmam çok uzun ve zor olmaz mı? bu sebeple soracağı şeyler varsa sorabilirsin manasında kullandım. zaten böyle bir konuyu okuyan herhangi biri bana mail ile ulaşabilir ve bir çok kişiye yardımım dokunabilir şeklinde düşünmüştüm. :sadsmile:

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
0'dan "ID" öğrenmek, ""Ai"" 10 sayfa katalog yapmaktan çok daha kolaydır.
İşi ID'de yapmanızda fayda var.

slhoz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Teşekkür ederim yorumunuz için. Zamanında ps bildiğim için illustrator'u kolay öğrenmiştim. Şimdi de illustrator'u bildiğim için indesign çok kolay geldi. Zaten birçok kısım resmen aynı. Bilgisayar'da olamadığım zamanlarda kağıda master sayfa örnekleri çiziyorum tasarımımı netleştirip daha sonra bilgisayarda çiziyorum. Indesign'da da çiziyorum ama bana en rahat geleni illustrator çizimde. Neyse sonuç olarak çok şükür ki çözmüş oldum, sıra diğer kalan adobe aile üyelerinin birinde :D

maviyedogru

🌱Yeni Üye🌱
illustrator bilen için indesign kolaydır hakkaten ama tabii indesign o ilk bakışta görüldüğü gibi kısıtlı değildir. verimli kullanabilmek için üzerinde 1 günden daha fazla mesai harcamak gerekebilir :D