Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kilitli layer problemi..

lisansli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Dışarıdan aldığım bir resmin background'u hoşuma gitti.Çalışmalarımda kullanabilmek için aldım ve photoshopla çalışmaya başladım.Photoshop programındaki kilitli layer menüsünde problem yaşayınca malumunuz ilk tercihim olan yere yani buraya başvurdum... Yardımcı olabilir misiniz?

soru.png

Benzer konular

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Dışarıdan aldığım bir resmin background'u hoşuma gitti.Çalışmalarımda kullanabilmek için aldım ve photoshopla çalışmaya başladım.Photoshop programındaki kilitli layer menüsünde problem yaşayınca malumunuz ilk tercihim olan yere yani buraya başvurdum... Yardımcı olabilir misiniz?

https://img263.imageshack.us/img263/1365/soru.png

Layer ı seçili hale getirip, Sağ tıklayıp Duplicate layer yapman yeterli..

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Image - Mode - RGB ya da CMYK modu seçip çalışmayi devam edebilirsiniz

lisansli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Galiba yazıyla beraber olmuş resim.Dediğiniz iki yoluda denedim fakat beceremedim.Katman açılıyor fakat düzenleme yapamıyorum.

Aynı olayı fireworks'tan denedim.magic wand tool'dan .. Background'u seçip sildim. Üstteki turkuaz tabloyla beraber grup olmuş, ikisini bir şekilde hareket ettirebiliyorum.Fakat bu sefer arka plan geri gelmiyor :) ..

Son düzenleme:

different

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dostum o dediğini yapamazsın sen backgroundda işlem yapmak istiyosun o imkansız arkadaşlar sana backgroundun kilidini açma yöntemini söylediler senin dediğin yazıyı çiziyi resimi birbirinden ayırma işi o dediğini yapamazsın o şekilde

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
ya da galiba o gif. farklı kaydet jpeg olarak:)

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
o layer restarize ettıkten sonra düşündüğünüz işlem yapamazsınız... eğer sadece zemin size lazım o zaman Clone stamp ile fazlalıkları yok edersiniz... yada en basiti aynı background baştan yapmak...

lisansli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:) pekala..İlgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Resmi jpeg olarak kaydettim pek bi sonuç vermedi.
Galiba sizin dediğiniz gibi ya uzun uğraşlarla tekrar yapmalı ya da inat edip değişik çözümler bulmalı.

Kolay gelsin

graphicer01

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
teşekkürler arkadaşa yardımız için bende bişeyler öğrendim...

nazareth

🌱Yeni Üye🌱
image menüsünden apply image'e gelip orada layer'ı senin belirlediğin layer seçerek yapabilirsin...

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
resmin katmanlar halinde değil zaten tek parça bir resim olduğundan yazı ve resmi ayırmana imkan yok, ancak arkadaşlarında dediği gibi, clone stamp ile yazıyı silmen en kolay yol, veya yeniden yapacaksın backraund u. layerleri ayrımak için daha fzla uğraşma yani kilitli olması ile alakalı bir durum değil.

shedesign

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.asigazetesi.com
Kilitli olan layeri tıklayın, ardından shift+ctrl+n ile yeni boş bir layer açın.
Her iki layeri da shift ile seçin ve sağ tıklayarak merge layers yapın. Artık layeri istediğiniz şekilde hareket ettirebiliyor ve düzenleyebiliyorsunuz.