Mustafa KÜÇÜK
♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşlar koltuk imal ve satımı yapan bi firmaya yaptığım logo çalışması
merhaba arkadaşım, şimdi yorum yapçam ama alınmak gücenmek yok.. 1 numara yani baştaki sarı olan tasarımda okuma güçlüğü yaşanıyor, aynı şekilde solda mavi olanda aynı, siyah zeminli olan çalışmada ise çok bilindik bir font kullanmışsın ve yine o da okunmuyor ve aslanmı başka bişeşmi belli olmuyor... en sondaki üzerinde yoğunlaşabilirsin fakat fontu değiştirmelisin eğer illaki logotype olsun istiyorsan ilk harfi diğerinden çok kopartmamaya çalış.. mesela aslanın kuyruğunu koltuğa dönüştürebilir. firma ismini üzerine yerleştirebilirsin... Unutma yaptığın logotype ı bir cm e düşürdüğünde en ufak ayrıntı görünebilmeli... çünkü küçük matbu evraklara uygulandığında eğer kurumsal kimliğin dışına çıkılmaması gerekiyorsa bu çalışmalarındaki ayrıntılar logo küçüldüğünde kaybolacak, firma isimleri okunmayacaktır...
şimdiden kolay gelsin, yeni tasarımlarını bekliyoruz...
sanırım matbaacısınhayalin sölediklerinde haklısın ama sadece bu değil yaptığın firmanın logosunun her türlü baskı işinde folyo kesimde rahatlıkla kullanılması gerekir renkleride folyoya göre seçersen bence daha uygun olur derim ellerine sağlık
sanırım matbaacısınhayalin sölediklerinde haklısın ama sadece bu değil yaptığın firmanın logosunun her türlü baskı işinde folyo kesimde rahatlıkla kullanılması gerekir renkleride folyoya göre seçersen bence daha uygun olur derim ellerine sağlık
arkadaşım folyo renklerine göre logo yapmak saçma bence
eğer logo kesim yapılacaksa baskes kullanılabilir bu sorun olmaz
ama evet yazı fontlarıyla oynayabilrim
sanırım bir anlaşmazlığa düştük ben renkleri bakımından söledim ben folyocu değilimcenkerbey, matbaacı değilim, fakat matbaa tekniklerini çok iyi bilirim... sende söylediklerinde haklısın fakat emin ol.. eğer bir logo matbu evraklar üzerinde rahat bir şekilde okunabiliniyorsa... folyo kesimdede rahatlıkla kullanılabilir... zaten söylediğimden kastım buydu.. logoyu bir cm e indirdiğinde bütün ayrıntıları görebiliyorsan... folyoda kesilemeyecek bir ayrıntısı yok demektir...SANIRIM SEN FOLYOCUSUN
neyse kolay gelsin arkadaşım...
Arkadaşlar bence yersiz bir polemiğe girdiniz burda tartışılması gereken logonun eleştirilmesi o son aşamaya gelince nasıl olsa bunların hepsi düşünülecek...
Gökhan TEKIN;50035' Alıntı:Siyah kare kenarları oval şekilde geleni bence aklından çıkart. Diğer lerininde logotype larını biraz daha geliştir bence. Arslan ın üstünde yürüdüğü font mesela onu mutlaka değiştirmelisin. Diğer çalışmaların hoş gözüküyor. Bu arada forumda online olmanıza baktığımda genelde online sınız ancak pek mesajlarınızla karşılaşamıyorum artık işler yoğun sanırım sayın wolphin.