Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Lady

youngman_3736

🌟Usta Tasarımcı🌟
Photoshop cs5 + wacom. yaklaşık 10 saat. referans kullanıldı.

lady_by_eren_akinci-d4cf0fb.jpg

Benzer konular

Soner DİLEK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sonerdilek.net
emeğinize sağlık:) yalnız benim dikkatimi çeken el kısmı oldu parmakların arası fazla açık gibi belki biraz daha estetik olabilirdi sonucta bir bayan elidir diye düşünüyorum :)

mordecai

🌱Yeni Üye🌱
ben yeniyim sadece elbisedeki harika işçilik ilgimi cekti.tebrik ederim.
benim bir sorum var hem size hem deiger usatalara.acaba once mekan mı olusturuluyor yoksa once model mi?

youngman_3736

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben yeniyim sadece elbisedeki harika işçilik ilgimi cekti.tebrik ederim.
benim bir sorum var hem size hem deiger usatalara.acaba once mekan mı olusturuluyor yoksa once model mi?

Teşekkür ederim. Yalnız sorunuz yanlış, önce model yada mekan çizmek önemli değil. Önce Kompozisyon, Desen, Form, Anatomi, Maddenin yapısı, kas ve kemik, Perspektif, Kontrast ve renk gibi temel bilgileri öğrenmelisiniz. Sizin kastettiğiniz gibi bir sıralamaya gerek kalmaz bu konuları öğrenirseniz. Ama sizin sorduğunuz soruya cevap olarak şöyle bişey diyebilirim, hem modeli hem mekanı aynı anda çizebilirseniz, yani ikisini aynı anda götürebilirseniz daha sağlıklı bir çalışma olur. Umarım yardımcı olabildim.

artlineozgur

🌱Yeni Üye🌱
Gerçekten güzel bende yeni bir illustratör kullanıcısıyım ve çok hevesliyim :)

youngman_3736

🌟Usta Tasarımcı🌟
Gerçekten güzel bende yeni bir illustratör kullanıcısıyım ve çok hevesliyim :)

teşekkür ederim, yalnız illüstratör kullanıcısıyım derken bir adobe illustrator programı var birde illüstratörlük var meslek olarak. birbirine karıştırılıyor sanırım bu ikisin :) ben program olarak photoshop kullanıyorum sadece. bilginiz olsun.

artlineozgur

🌱Yeni Üye🌱
evet sanırım biraz karışmış olabilir ben grafik işine hyeni başladım insert çalışmaları yapıyorum ama resim karakter tasarımları daha çok ilgimi çekiyor photoshop ve illustratör kullanıyorum program olarak kendimi geliştirme peşindeyim !! benim için bir öneriniz var ?? :))

youngman_3736

🌟Usta Tasarımcı🌟
evet sanırım biraz karışmış olabilir ben grafik işine hyeni başladım insert çalışmaları yapıyorum ama resim karakter tasarımları daha çok ilgimi çekiyor photoshop ve illustratör kullanıyorum program olarak kendimi geliştirme peşindeyim !! benim için bir öneriniz var ?? :))

valla her ne kadar ikisi de grafik adı altında görüsede, karakter tasarımı ve resim olayı çok çok farklı yerlerde. Resim işinde başarı elde edebilmek için programın pek önemi yok aslında. Ben 6 yıldır photoshop freehand illustrator corel gibi programlarla içli dışlıyım. Ama bunun resime çok fazla bi katkısı yok açıkçası. resim işini geliştirmek için daha çok çizim tekniklerini geliştirmelisiniz. bu biraz zor ve uzun bir aşama, ben bile daha yolun başında sayılırım. Sabır ve azimle olacak birşey. Ha bu alanda kendinizi geliştirmek istiyorsanız zamanında benim düştüğüm hataya düşüp pat diye tablet almayın derim. Önce bildiğimiz sıradan kurşun kalem ve silgi ile resim çizmeye çalışın, daha çok objelere, nesnelere bakarak çizin. Sonra sizin çiziminiz ile o obje arasındaki farkları görmeye çalışın. bu farkları görüp düzelttikçe resim yeteneğiniz daha da gelişecek. Ben ilk zamanlardan direkt kafadan çizmeyi severdim, bir şeylerden referans almadan. Ama aslında çok büyük bir hata, önce referans alarak çizim yapmalı, daha sonra zaten belli bazı şeyleri yakalamış oluyorsunuz, çok daha ileri seviyelere geldiğinizde rahatlıkla bakmadan çizebilirsiniz. Eğer ben bu işi yaparım diyorsanız benim size tavsiyem; bulabiliryorsanız ( Ki her kitapçıda bulunabilir rahatlıkla ) Josse m. parramon'un kitapları var, Desen, renk, anatomi gibi birçok konuda kitapları var. Tabi başka birçok kişinin de kitabı var, ben sadece kendim kullandım memnun kaldım bu yüzden tavsiye ediyorum. Belli teknikleri öğrenip hergün bol bol eskiz yaparak desen ve çizginizi geliştirirsiniz. boyama incik boncuk basit işler. temeli öğrenmen gerekir önce, programlar yardımıyla boyamayı süslemeyi öğrenirsin, bu iş ilk aşamaya göre daha basit. Devasa bi yazı oldu ama umarım yardımcı olabildim. :)

artlineozgur

🌱Yeni Üye🌱
çok teşekkür ederim dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz :))