evet sanırım biraz karışmış olabilir ben grafik işine hyeni başladım insert çalışmaları yapıyorum ama resim karakter tasarımları daha çok ilgimi çekiyor photoshop ve illustratör kullanıyorum program olarak kendimi geliştirme peşindeyim !! benim için bir öneriniz var ??

)
valla her ne kadar ikisi de grafik adı altında görüsede, karakter tasarımı ve resim olayı çok çok farklı yerlerde. Resim işinde başarı elde edebilmek için programın pek önemi yok aslında. Ben 6 yıldır photoshop freehand illustrator corel gibi programlarla içli dışlıyım. Ama bunun resime çok fazla bi katkısı yok açıkçası. resim işini geliştirmek için daha çok çizim tekniklerini geliştirmelisiniz. bu biraz zor ve uzun bir aşama, ben bile daha yolun başında sayılırım. Sabır ve azimle olacak birşey. Ha bu alanda kendinizi geliştirmek istiyorsanız zamanında benim düştüğüm hataya düşüp pat diye tablet almayın derim. Önce bildiğimiz sıradan kurşun kalem ve silgi ile resim çizmeye çalışın, daha çok objelere, nesnelere bakarak çizin. Sonra sizin çiziminiz ile o obje arasındaki farkları görmeye çalışın. bu farkları görüp düzelttikçe resim yeteneğiniz daha da gelişecek. Ben ilk zamanlardan direkt kafadan çizmeyi severdim, bir şeylerden referans almadan. Ama aslında çok büyük bir hata, önce referans alarak çizim yapmalı, daha sonra zaten belli bazı şeyleri yakalamış oluyorsunuz, çok daha ileri seviyelere geldiğinizde rahatlıkla bakmadan çizebilirsiniz. Eğer ben bu işi yaparım diyorsanız benim size tavsiyem; bulabiliryorsanız ( Ki her kitapçıda bulunabilir rahatlıkla ) Josse m. parramon'un kitapları var, Desen, renk, anatomi gibi birçok konuda kitapları var. Tabi başka birçok kişinin de kitabı var, ben sadece kendim kullandım memnun kaldım bu yüzden tavsiye ediyorum. Belli teknikleri öğrenip hergün bol bol eskiz yaparak desen ve çizginizi geliştirirsiniz. boyama incik boncuk basit işler. temeli öğrenmen gerekir önce, programlar yardımıyla boyamayı süslemeyi öğrenirsin, bu iş ilk aşamaya göre daha basit. Devasa bi yazı oldu ama umarım yardımcı olabildim.