Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Lapazz PF1209 stylus eğim sorunu.

1turk2rule

🌱Yeni Üye🌱
Herkese merhaba. Geçenlerde lapazz marka pf1209 modeli bir grafik tablet ve stylus aldım. Sitesinde her ne kadar 60" ye kadar eğim(tilt) algılama olduğunu yazsa da photoshop cs6 da naturel fırçalarda fırcaların eğime göre dönmediğini aksine sabit olarak çizdiğini gördüm. Acaba biri bunu nasıl düzelteceğimi söyleyebilir mi? Photoshop da bir ayarı var mıdır ? brush presetlerden brush pressure açınca sorun çıkmıyor PS tanıyor donanımı ama bazı şeyler için tilt özelliğini açınca ünlem ikonu çıkıyor ve hata veriyor. Benim aklıma gelen bir driver sorunu olabileceği çünkü windows 7 de kendi tanımaya çalıştı cihazı ayrı yeten üstüne ben orjinal driver paketini kurdum ama bu benim teorim dediğim gibi. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

sistemim win 64bit

ahmedylmz

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
altairdesign.co
Aynı sorun

Aynı sorun bendede var kardeşim(ha60) cs6 ve cs5 te eğim algılamıyor... cs6da basınçta algılamıyor eğimde...
Bakalım sordum yetili mercilere ama bir daha lapazz almam 280 tl verdim çocukken oynadığımız oyuncakla aynı işi yapıyor(boyamadan başka işe yaramıyor)
500 tl veririrm wacom alırım bu ne rezillik kardeşim...
CS6 çıkalı kaç ay oldu hala bir driver çıkaramadılar mı?

Gönderdiğim mail ve cevabı...
"Merhaba...
Geçen gün lapazz HA60 grafik tablet aldım...
Driverın güncel halini sitenizden indirip kurdum pc yeniden başlatıldı...
PS CS6 kullanıyorum cs6'da kalem açısı ve brush pressure ayarları çalışmıyor...
cs5te ise kalem açısını algılamıyor acaba farklı bir driver veyahut ayar mı varda ben bilmiyorum???
Şimdiden çok teşekkürler..."

Cevap sanki başka bir sorunun cevabı gibi...
Merhaba
Tablete ait kalemin eğim açısı kullanmış olduğunuz programda ve programdaki fırçalar tarafından destekleniyor olması gerekmektedir. Ayrıca kullanmış olduğunuz program orjinal değilse bazı özellikleri kısıtlı olabilir.

Photoshop piyasanın en iyisi ve desteklenmemesi gibi bir ihtimal varmıdır Allah aşkına :)
Programım orjinal ki orjinal olmasa bile crack mantığına göre program kusursuz çalışması gerekir.Böyle alakasız adamları muhattap koymaları insanı deli ediyor...(Bilgisayar mühendisiyim)

Son düzenleme: